15 / 05 / 2024

musul haberleri

musul haberleri

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Musul'da 4 müteahhitlik firmasının yaklaşık 250 milyon dolarlık yatırımı bulunduğunu belirterek, "Bu projelerdeki işçilerin Musul'daki kaygı verici gelişmeler üzerine Türkiye'ye getirildiğini öğrendik"

Musul'daki Türk inşaatları sorunsuz devam ediyor!

Musul'da yaşanan gerilim dikkatleri Türk inşaat şirketlerine çekti. Ağrılıklı olarak Kuzey Irak'ta şantiyeleri bulunan ve geçen yıl Irak'ta 65 proje üstlenen Türk firmaları şantiyelerinde bir sorun olmadığını belirtti.

Arka arkaya indirim haberleri geliyor! Ayçiçek yağına bir indirimde A101'den yapıldı

Pandemi döneminden beri arka arkaya yapılan zamların ardından indirim haberleri de arka arkaya gelmeye başladı. Şimdi de Ayçiçek yağında büyük indirim A101'den yapıldı. A101 market zinciri ayçiçek yağında büyük indirim gerçekleştirdiğini ilan etti.

İnşaat sektörü indirim haberleri ile çalkalanıyor! İnşaat demir fiyatları dibe vurdu! Demir fiyatları ne kadar?

İnşaat demir fiyatları son zamanlarda üst üste gelen indirim haberleri çalkalanıyor. Bugün demir fiyatlarına yine 100 lira indirim geldi. 1 ton demir 15 bin 650 lira oldu. Peki demir fiyatları bugün ne kadar? İnce ve kalın inşaat demir fiyatları ne kadar? İşte 29 Nisan 2022 inşaat demir fiyatları

Musul Telafer'de DEAŞ'ın tahrip ettiği yüzlerce ev onarılmayı bekliyor!

Türkmenlerin yoğunlukta yaşamını sürdürdüğünü Irak'ın Musul kentine bağlı Telafer'de terör örgütü DEAŞ'ın saldırılarında hasar gören 650 ev onarılmayı bekliyor.

Kalyon ve Kürk İnşaat, Musul Havalimanı'nı Fransızlara kaptırdı!

Musul Havalimanı’nın ihalesini Fransız Aeroports de Paris Ingenierie aldı. İhaleye Kürk İnşaat ve Kalyon Holding’in oluşturduğu bir konsorsiyum da teklif sunmuştu.

Musul'un yeniden imarı için 7 milyar dolara ihtiyaç var!

Yaklaşık 3 yıl önce terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Irak'ın Musul şehrinin yeniden imara açılması için 7 milyar dolara ihtiyaç olduğu kaydedildi.

Musul'da son bir yılda 465 imar projesi hayata geçirildi!

DEAŞ'ın saldırıları ve sonrasında yaşanan çatışmalar nedeniyle büyük zarar gören Irak'ın Musul kentinde, son bir yılda 465 imar ve kalkınma projesi hayata geçilirdi.

Musul ve Türkiye arasında demiryolu inşa edilecek!

Irak'ın kuzeyindeki Musul vilayetinden Türkiye sınırına kadar modern bir demiryolu yapılacağı bildirildi.

İHH Musul'daki 3 okulu onarıyor!

İHH İnsani Yardım Vakfı Irak'ın Musul kentindeki 3 okulu onararak öğrencilerin hizmetine açacak...

Musul, yeniden imar için Türk müteahhitleri bekliyor!

Türkiye temasları kapsamında beraberindeki heyet ile beraber TMB'ye ziyaret gerçekleştiren Musul Valisi Necim el Cuburi, kentin acil ihtiyaçları için Türkiye’nin bir süre önce Irak’ın yeniden imar çabalarına destek için vermeyi taahhüt ettiği 5 milyar dolarlık kredinin yarısına talip olduklarını açı

Irak'ta Musul Havalimanı'nın yeniden imarına Şubat'ta başlanacak!

Türk şirketlerin özel yatırım teklifinde bulunan Irak'ın Musul Valisi Necim el-Cuburi, Musul Havalimanı'nın yeniden imarına şubat ayında başlayacaklarını açıkladı... 

Mehmet Küçüksakallı: Musul'da iş yapan Türk Müteahhit firmalarının armasını diliyoruz!

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Küçüksakallı başkonsolosluğun yeniden hizmete geçirilmesi için gerekli izinlerin alındığını belirtti. Küçüksakallı yaptığı açıklamada, 50 Türk mühendisi, teknisyen ve işçiyle projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başlandığını ifade etti...

Musul Havalimanı'nın yeniden inşasına Türkiye talip oldu!

 Musul Havalimanı'nın yeniden inşası için Türkiye'den yatırım teklifi yapıldığı belirtti.

Musul 2 yıldır yeniden imarı bekliyor!

Musul kentinin terör örgütü DEAŞ'ın elinden kurtarılmasının üzerinden 2 yıl geçti ancak kentin özellikle batı yakasındaki temel hizmet yoksunluğu ve yeniden imarın gerçekleştirilmemesi adeta savaş dün sona ermiş hissi uyandırıyor...

musul haberleri Haberi

musul haberleri


Yenigün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuzey Irak'ın Türk inşaat sektörü için gündemdeki yerini ve önemini koruduğunu ifade etti. 


Irak'ın, Türk müteahhitlerin dünyaya açıldığı pazarlar arasında Libya'dan sonra ikinci sırada yer aldığını dile getiren Yenigün, 1975'lerden bugüne kadar Türk müteahhitler tarafından bölgede gerçekleştirilen 825'i aşkın projenin bedelinin 20 milyar dolara ulaştığını kaydetti. 


"4 firmanın işçileri Türkiye'ye getirildi" Türk müteahhitlerin bölgedeki yatırımları hakkında da bilgi veren Yenigün, Musul'da TMB üyeleri arasında sadece Çalık Grubu'nun yaklaşık 400 milyon tutarındaki enerji santrali projesinin bulunduğunu, söz konusu projenin 30 Nisan 2014 itibariyle tamamlandığını ve çalışanların Türkiye'ye geri döndüğünü söyledi. 

Birlik üyesi olmayan 4 firmanın yaklaşık 250 milyon dolar tutarındaki projelerinin sürdüğünü anlatan Yenigün, "Bu projelerdeki işçilerin de Musul'daki kaygı verici gelişmeler üzerine Türkiye'ye getirildiği bilgisi edinilmiştir" diye...