25 / 05 / 2024

Musul'daki Türk inşaatları sorunsuz devam ediyor!

Musul'daki Türk inşaatları sorunsuz devam ediyor!

Musul'da yaşanan gerilim dikkatleri Türk inşaat şirketlerine çekti. Ağrılıklı olarak Kuzey Irak'ta şantiyeleri bulunan ve geçen yıl Irak'ta 65 proje üstlenen Türk firmaları şantiyelerinde bir sorun olmadığını belirtti.




Ağrılıklı olarak Kuzey Irak'ta şantiyeleri bulunan ve geçen yıl Irak'ta 65 proje üstlenen Türk firmaları şantiyelerinde bir sorun olmadığını belirtti. Erbil'de 2 milyar dolar büyüklüğünde 4 inşaat projesi hayata geçirdiklerini belirten Enka İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Geçek, şantiyelerinde çalışmalara devam ettiklerini söyledi. 


3'ü Kerbela, biri Basra'da olmak üzere Irak'ta 500 milyon dolar değerinde 4 projeleri olan Marmara Mühendislik ve Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı da Musul dışındaki şehirlerde şantiyelerin çalıştığı bilgisini doğruladı. Musul'daki tüm firmaların tahliye edildiğini belirten Orakçı, şirketlerinin bölgeye inşaat malzemesi taşıtan tırlarını güvenlik nedeniyle beklettiklerin kaydetti. 


Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yeniğim ise, Bağdat'taki Türk işçilerin konsolosluklara giderek güvenlik talebinde bulunduğunu belirtti. Yenigün, "Bizim için Kuzey Irak öncelikli ve orada her şey yolunda" dedi. 


Ticari Hayat 


Geri Dön