18 / 05 / 2024

Musul Havalimanı inşatı

Musul Havalimanı inşatı

DEAŞ'ın Musul Havalimanı'na kullanılamayacak derecede zarar verdi. Havalimanının yeniden inşa edilmesi için 50 milyon dolara ihtiyaç olduğu açıklandı.

İstanbul'da inşat demir fiyatı ne kadar? 1 ton inşaat demiri kaç TL? İşte günlük demir fiyatları! 

İnşaat sektörünün kalbi olan inşaat demir fiyatlarına zam geldi. 1 ton olarak işleme alınan inşaat demirinin güncel fiyatları belli oldu. Peki İstanbul'da inşat demir fiyatı ne kadar? İşte günlük demir fiyatları.

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İnşat demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira oldu? 5 Kasım 2022 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına dün 100 lira indirim geldi. Gelen indirim ile birlikte demir fiyatları düşerken bugünkü güncel demir fiyatları merak edilmeye başladı. Peki bugün inşat demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira oldu? 5 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

Atatürk Havalimanı inşaatındaki son plan ortaya çıktı! Millet Bahçesi yapılacaktı

Cumhuriyetin ilk yıllarında temeli atılan Atatürk Havalimanı, Millet Bahçesi'ne dönüştürülecek. Proje kapsamında havalimanında uçuşlar durduruldu. Geçtiğimiz Mayıs ayında Millet Bahçesi projesinin temeli atıldı ancak yeni imar planında olmayan bir gelişme dikkat çekti.

EYT’liler için atılacak adımlar belli oldu. Tüm EYT’lilerin gözü bu haberde

EYT’liler için yol haritası belirlendi. 5 aşamadan oluşan maddelere göre, Emeklilikte Yaşa Takılanlar için atılacak adımlar da netlik kazandı. 8 Eylül 1999 öncesinde ilk kez sigortalı olarak işe başlayanlar için gerçekleştirilecek çalışmanın detayları ise haberimizde…

Çukurova Havalimanı inşaatının akıbeti meclis gündeminde!

Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Çukurova Havalimanı inşaatının akıbetiyle ilgili soru önergesi verdi. 

Rize-Artvin Havalimanı inşaatında son durum ne oldu?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı inşaatı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında son durum ne?

Mersin'de devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Havalimanında ilk etap çalışmalarının 2022'de bitirilmesi planlanıyor.  

Cengiz Holding Kırgızistan Kerben'deki havalimanını yeniden inşa edecek!

Cengiz Holding Kırgızistan’da havalimanı inşa edecek. Bu yatırım için Eti Bakır Terek-Say isminde bir ortaklık kuruldu. Cengiz Holding ve Kırgız şirketin kurduğu bu ortaklık Celalabad bölgesinin Kerben kentindeki havalimanını yeniden yapacak ve genişletecek.

Rize- Artvin Havalimanı inşaatı Aralık'ta tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı inşaatının Aralık ayında tamamlanacağını açıkladı. 

Rize-Artvin Havalimanı'nın inşaatı yüzde 76 tamamlandı!

Rize-Artvin Havalimanı inşaatında sona gelindi. İlk uçuşun Temmuz ayında gerçekleşmesi beklenen projede yüzde 76 ilerleme kaydedildi. 

Çukurova Havalimanı inşaatında son durum ne?

Çukurova Havalimanı, yarım kalan inşaatı ile hayal kırıklığı yarattı. İlk projenin sahibi Emre Arolat Mimarlık, proje üzerinde değişiklik yapılması konusunda bilgileri olmadığını, ortaya çıkabilecek yapısal güvenlik zafiyetlerinden dolayı sorumluluk kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Kalyon ve Kürk İnşaat, Musul Havalimanı'nı Fransızlara kaptırdı!

Musul Havalimanı’nın ihalesini Fransız Aeroports de Paris Ingenierie aldı. İhaleye Kürk İnşaat ve Kalyon Holding’in oluşturduğu bir konsorsiyum da teklif sunmuştu.

Musul Havalimanı inşatı Haberi

Musul Havalimanı inşatı

Irak'ta Uluslararası Musul Havalimanı Genel Müdürü Haydar Ali, terör örgütü DEAŞ'ın Musul Havalimanı'na kullanılamayacak derecede zarar verdiğini belirtti.


"Musul Havalimanı, DEAŞ nedeniyle akıl almayacak şekilde tahribata uğradı." diyen Ali, "Havalimanındaki zararı tespit etmeye gittiğimizde DEAŞ'ın burayı ustaca tahrip ettiğini gördük. Pistte 22 tünel kazmış, her tünel arasında yaklaşık 22 metre mesafe bulunuyor." ifadelerini kullandı.


Musul Havalimanı'nın Irak'ın en eski havalimanlarından olduğunu ve 1920 yılında inşa edildiğini anımsatan Ali, yeniden inşası için yaklaşık 50 milyon dolara ihtiyaç duyduklarını...