16 / 05 / 2024

Müteahhit fesih hakkı

Müteahhit fesih hakkı

31 Ağustos 2018’den önce ihalesi yapılan ve 18 Ocak 2019 itibarıyla devam eden işlerde müteahhitlere Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın görüşü çerçevesinde işlerini feshedip tasfiye edebilmeleri ya da devredebilmelerine imkân veren düzenlemenin işlemediğine ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıdı...

Kira sözleşmesini fesih hakkı ev sahibinde mi kiracıda mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kira sözleşmesinin fesih hakkının kimde olduğunu kaleme aldı. 

Müteahhitlere ek süre ve sözleşmeyi fesih hakkı verildi!

Kamu İhale Kanunu hakkında Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Genelge kapsamında müteahhitlere ek süre ve sözleşmeyi fesih hakkı verildi.

Kentsel dönüşümde vatandaşa tek taraflı fesih hakkı getirildi!

Kentsel dönüşüm kapsamında arsa payı karşılığı müteahhitle yapılacak olan anlaşmalarda fesih konusunda çok önemli değişiklikler yapıldı. Kentsel dönüşümde müteahhit inşaata başlamaz ya da yapım işini geciktirirse, bina ve arsa sahipleri sözleşmeyi tek taraflı feshedebilecek

Teslim edilmeyen inşaat projelerinde fesih hakkı doğar mı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Belediye ve müteahhit ortaklığında yapılan inşaattan daire aldık. Bugün itibarıyla bize teslim edilmesi gereken tarih geçti ama asıl mesele inşaatın durdurulmasıdır. Proje dışı inşaat yapılmış vs. Haklarımız nelerdir? ' sorusunu yanıtladı.

Müteahhit mağduru vatandaşa sözleşme fesih hakkı!

Tapu Kanunu ile bazı kanunlarda önemli değişiklikler öngören kanun teklifi kabul edildi. Kanunla dönüşüm alanlarında maliklere, müteahhitten kaynaklı sorun yaşanması halinde sözleşme fesih hakkı getirildi...

Konut mağduriyetine son! Fesih hakkı geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hem konut alıcısı hem de müteahhit olası mağduriyetlerden korunacak. Detayları henüz netleşmeyen düzenleme kapsamında tek taraflı fesih hakkı getiriliyor.

Yaşar Aşçıoğlu: 262 bin 500 müteahhit iflas edecek!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu yaptığı açıklamada, "Türkiye’de 350 bin müteahhit var. Bunların sadece yüzde 25’i kurumsal firma. Çürük elmalar yakında temizlenecek." dedi.

Müteahhit Cafer Çelik çekiçle öldürüldü!

Beyoğlu'nda satışa çıkardığı dairede kafasına çekikçe vurularak öldürülen müteahhit Cafer Çelik'in cesedi Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı...

Turyap 20’ye yakın müteahhit firmayla görüşüyor!

6 Şubat’ta Gül İnşaat’ın gayrimenkullerini satacak olan Turyap İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde 20'ye yakın müteahhit firmayla görüşme halinde…

Kanal İstanbul’u tahmin eden müteahhit karlı çıkamadı!

Kanal İstanbul projesinin geçeceği güzergahla ilgili önceden duyum aldığını açıklanan müteahhit Ali İhsan Koç,emlak piyasası durgun olduğu için daha konut satamamış.

Müteahhit enflasyonu risk yaratıyor!

Türkiye'de Avrupa’nın 10 katı oranında müteahhit bulunuyor. Müteahhit sayısının her geçen gün artması sektörde risk yaratıyor.

Boğaz'daki kaçak yapıları yıkacak müteahhit bulunamıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Boğaz'daki kaçak yapıları yıkacak müteahhit bulamıyor. İBB son 3 yılda 4 ihaleyi teklif verenin olmaması nedeniyle iptal etti.

En İyi 250 Müteahhit 2017 listesine 46 Türk taahhüt şirketi girdi!

Uluslararası Alanda İş Yapan En İyi 250 Müteahhit 2017 listesine 46 Türk taahhüt şirketi girdi. Ülkemiz, geçen sene listeye 40 Türk taahhüt şirketi girebilmişti, bu yıl rakam 6 adet artmış oldu.

Müteahhit fesih hakkı Haberi

Müteahhit fesih hakkı

31 Ağustos 2018’den önce ihalesi yapılan ve 18 Ocak 2019 itibarıyla devam eden işlerde müteahhitlere Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın görüşü çerçevesinde işlerini feshedip tasfiye edebilmeleri ya da devredebilmelerine imkân veren düzenlemenin işlemediğine ilişkin iddiaları CHP Meclis gündemine taşıdı. CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, kamudan iş alan ancak dövizdeki artış nedeniyle mağdur olan yüklenici firmalar için yapılan ve 18 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe giren düzenlemenin sonuçlarını hem Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak hem de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a verdiği yazılı soru önergesi ile sordu.

70 bin müteahhit başvurdu

Dünya'da yer alan habere göre; CHP’li Güzelmansur, verdiği soru önergesinde kamuya iş yapan müteahhitlerin dövizde artış nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini, projelerinin durduğunu ve teminat mektuplarının yanma noktasına geldiğini belirterek, “Kamu yüklenicileri, tasfiye...