28 / 04 / 2024

Kanal İstanbul’u tahmin eden müteahhit karlı çıkamadı!

Kanal İstanbul’u tahmin eden müteahhit karlı çıkamadı!

Kanal İstanbul projesinin geçeceği güzergahla ilgili önceden duyum aldığını açıklanan müteahhit Ali İhsan Koç,emlak piyasası durgun olduğu için daha konut satamamış.




Kanal İstanbul projesinin geçeceği güzergahla ilgili önceden duyum aldığını açıklanan müteahhit Ali İhsan Koç tam dört yıl sonra halkı çıktı. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Kanal İstanbul Koç'un yeni projesinin önünden geçecek ama emlak piyasası durgun olduğu için daha konut satamamış.

 

Daha Kanal İstanbul projesi belli olmadan bundan tam 4 sene önce proje güzergahına 130 dairelik inşaat projesine başlayan müteahhit Ali İhsan Koç gündem olmuştu. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan bugün projenin güzergahını resmen açıkladı. Bununla birlikte Koç’un projesinin bulunduğu Kanarya Mahallesi de Kanal İstanbul manzarasına sahip oldu.

 

Sozcu.com.tr’ye açıklamalar yapan Koç yaptığı ticari hamlenin aldığı bazı duyumlar sonucu olduğunu söyledi.


Koç konuyla ilgili olarak, “Proje tamamlandı. Bir tek camları kaldı o da takılacak” diye konuştu. Emlak piyasasının durgun olmasından dolayı Kanal İstanbul’un geçeceği güzergaha önceden bina dikmesine rağmen bunun ticari avantajını görmediğini anlatan Koç, “130 daire var projede daha satılmadı. Birkaç tanıdığa verdik sadece. Şimdi satma değil alma zamanı. Şu anda 1 trilyonluk daire 300 bin TL'ye al” diye konuştu.

 

 


Geri Dön