28 / 04 / 2024

Turyap 20’ye yakın müteahhit firmayla görüşüyor!

Turyap 20’ye yakın müteahhit firmayla görüşüyor!

6 Şubat’ta Gül İnşaat’ın gayrimenkullerini satacak olan Turyap İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde 20'ye yakın müteahhit firmayla görüşme halinde…



Para Dergisi’nde yer alan habere göre ,bir malın satışında alıcılar arasında fiyat artırma yarışına dayanan satışı yani açık artırma sistemini bugüne kadar daha çok kamuya ait taşınmazların elden çıkartılmasında görüyorduk.

 

Bu yöntem son dönemde müteahhitler tarafından da uygulanmaya başlandı. Bunun son örneği ise Gül inşaat'ın uygulaması.

 

Florya, Güneşli, Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt gibi semtlerde konut ve işyeri inşa ederek ismini duyuran firma, elinde bulunan 212 konut, villa ve mağazayı açık artırma yöntemiyle satışa sunacak. 6 Şubat'ta Topkapı Double Tree By Hilton Oteli'nde yapılacak açık artırmayı Turyap yapacak.

 

Ancak Turyap'ın aracılık edeceği, konut satışına yönelik tek müzayedenin bu olmadığını söyleyelim.

 

Arkadaşımız Özbey Men'in edindiği bilgilere göre, Turyap İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde 20'ye yakın müteahhit firmayla görüşme halindeymiş. Hatta bunların arasında Elazığ'da konut üreten bir firma bile varmış. Turyap Genel Müdür Yardımcısı Deniz Çağlar da bunu doğruluyor.

 

Yerli alıcıların yanı sıra Arapların da bu konuda hayli istekli oldukları söyleniyor, özellikle Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistanlı yatırımcıların bu yöntemle Beylikdüzü ve Büyükçekmece bölgesinde çok sayıda villa ve malikane satın aldıkları belirtiliyor.


Geri Dön