03 / 05 / 2024

Müteahhit firma seçerken dikkat edilmeli

Müteahhit firma seçerken dikkat edilmeli

İnşaatta ehil olmayan müteahhitler sektörü olumsuz etkiliyor. Yeterli bilgi, donanım ve deneyime sahip olmayan kendilerine özgün bir tasarımları bulunmayan taklit ederek iş yapan müteahhitler sektörde haksız rekabet yaratıyor ve sektöre zarar veriyor.

Yarısı bizden kampanyası için uzmanlar uyarıyor! Müteahhit seçimine dikkat edin!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önündeki finansman sorununu çözmek için hazırlanan yarısı bizden kampanyasında uzmanlar müteahhit seçimi konusunda vatandaşları uyarıyor.

İnşaat sektöründe 5 müteahhit firma 161 milyar TL'lik iş üstlendi!

Türkiye ekonomisinde lokomotif sektör olan inşaat sektöründe, son 5 senede en çok kamu ihalesini kazanan müteahhitler belirlendi. Türkiye'de en çok kamu ihalesini kazanan müteahhitlere son 5 senede verilen 55 ihalede tam 161.3 milyar Türk Lirası tutarındaki işi 5 firma üstlendi. 

47 müteahhit firma hisselerini devretti!

ENR Türkiye tarafından açıklanan verilere göre, 47 müteahhit firma veya ortaklık, ilgili madde ile iş veya hisse devrinde bulundu.

Emlak işletmesini seçerken dikkat! 

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Tüketiciler emlak işletmesi seçerken çok dikkatli olmalı" dedi.

Nevşehir'de müteahhit firma 300 kişiyi dolandırdı!

Nevşehir'de bir grup vatandaş müteahhit firma tarafından dolandırıldığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Müteahhit yapamazsa banka yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Banka ya da sigorta firması müteahhit adına bize diyecek ki 'Bu firma burayı yapabilir, bunu yapabilecek mali kriterleri vardır ben de referans oluyorum, sigorta sağlıyorum.' Yapamazsa eğer banka yapacak, sigorta firması yapacak' zorunda olacak" dedi...

Kentsel dönüşümde müteahhit seçmenin 5 altın kuralı!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, arsa sahiplerine müteahhit seçerken dikkat etmeleri gereken kriterlerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu...

Yaşar Aşçıoğlu: 262 bin 500 müteahhit iflas edecek!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu yaptığı açıklamada, "Türkiye’de 350 bin müteahhit var. Bunların sadece yüzde 25’i kurumsal firma. Çürük elmalar yakında temizlenecek." dedi.

Kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Son, arsa sahiplerine karar aşamasında dikkat edilmesi gereken kriterlerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Peki kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, ''Müteahhit seçerken nelere dikkat edilmelidir'' konusuna değindi. İşte Karataş'ın o yazısı...

Yöryapı dönüşümde müteahhit firma seçimi konusunda uyarıyor!

İstanbul’da eski semtleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın riskli alan ilan etmesi ile başlayan süreç, kimi bölgelerde de maliklerin binalarında hasar tespiti yapması ile başlıyor. Dönüşümde malikler bir müteahhit firma ile anlaşıp kat karşılığı sözleşme imzalıyor.

Bolu'da müteahhit cinayeti!

Bolu’nun Mengen İlçesi’nde TOKİ konutlarını yapan müteahhit firmanın sahibi Ersin K., parasını isteyen birlikte çalıştığı taşeron firma sahibi 24 yaşındaki Fatih Yılmazer’i çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürdü.

Gebze'deki eski evler yenileniyor!

Gebze merkezde son yıllarda müteahhitle anlaşma yoluyla gerçekleşen doğal kentsel dönüşümle eski evlerin yerine yeni yapılar yükseliyor. Gebzeliler eski evlerin yerine yeni yapılar yaptırırken müteahhit firma seçiminde de seçici ve özenli davranıyorlar.

Müteahhit firma seçerken dikkat edilmeli Haberi

Müteahhit firma seçerken dikkat edilmeli

Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden inşaatta ehil olmayan müteahhitler sektörü olumsuz etkiliyor. Yeterli bilgi, donanım ve deneyime sahip olmayan kendilerine özgün bir tasarımları bulunmayan taklit ederek iş yapan müteahhitler sektörde hem haksız rekabet yaratıyor hem de sektöre zarar veriyor.


Sektörün önde gelen firmalarından Keten İnşaat Ltd. Şti. Başkanı Selahattin Keten de bu tarz iş yapan müteahhit firmaların sektörün imajını zedelediğini ve güvensizlik yarattığını söyledi. Nişantaşı bölgesinde de işinin ehli olmayan taklit ederek iş yapan müteahhit firma sayısında bir artış görüldüğünü belirten Keten, “Öyle ki yaptıkları işlerde olduğu gibi bizim projelerimizin dış cephe tasarımlarını taklit ediyorlar. Bu tür firmalara karşı vatandaşlarımızı uyarmak isterim. Bu tür firmalara vatandaşlarımız itibar etmesinler” dedi.


Keten İnşaat olarak iş disiplini, kısa sürede iş bitirebilme, konut projelerinde alternatif sunma, kişiselleştirilebilir...