30 / 04 / 2024

müteahhit iskan almak zorunda mı

müteahhit iskan almak zorunda mı

Yapıya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. İskan ruhsatı almayan müteahhide dava açılabiliyor. İşte, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Müteahhit iskan almazsa ne yapılır?

İskan belgesi, bir yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için belediyeden alınan izine deniyor. Binaya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. Peki, müteahhit iskan almazsa ne yapılır?

İskan ruhsatını almayan müteahhide karşı ne yapılabilir?

Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren Belediyenin İmar Müdürlüğü birimince düzenlenen belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatını müteahhitin alması gerekiyor. Peki, iskan ruhsatını almayan müteahhide karşı ne ya

Müteahhit iskan almak zorunda mı?

Arsasını kat karşılığı müteahhide veren kimseler, inşaat bitimi sonrasında iskan problemi yaşayabiliyor. Peki müteahhit iskan almak zorunda mı? müteahhit iskan almazsa ne olur? İşte müteahhit iskan sorunu..

İskan masrafları eşit midir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde, iskan masraflarının kime ait olacağı hususu taraflar arasında problemlere neden oluyor. Peki, iskan alımında müteahhit firmanın sorumluluğu nedir? İskan masrafları eşit midir?

İskan almayan müteahhit nereye şikayet edilir?

İskan almayan müteahhite bazı yaptırımlar uygulanabiliyor. Peki iskan almayan müteahhit nereye şikayet edilir? Müteahhit iskan almıyorsa ne yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Müteahhit, ev sahibi olmak isteyen akrabasını dolandırdı! 

Ankara'da ev sahibi olmak isteyen bir vatandaş akrabası olan müteahhit tarafından dolandırıldı. Ayrıca müteahhit, ev almak isteyen başka vatandaşları da dolandırdı.

Kanal İstanbul’u tahmin eden müteahhit karlı çıkamadı!

Kanal İstanbul projesinin geçeceği güzergahla ilgili önceden duyum aldığını açıklanan müteahhit Ali İhsan Koç,emlak piyasası durgun olduğu için daha konut satamamış.

Müteahhit enflasyonu risk yaratıyor!

Türkiye'de Avrupa’nın 10 katı oranında müteahhit bulunuyor. Müteahhit sayısının her geçen gün artması sektörde risk yaratıyor.

Boğaz'daki kaçak yapıları yıkacak müteahhit bulunamıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Boğaz'daki kaçak yapıları yıkacak müteahhit bulamıyor. İBB son 3 yılda 4 ihaleyi teklif verenin olmaması nedeniyle iptal etti.

En İyi 250 Müteahhit 2017 listesine 46 Türk taahhüt şirketi girdi!

Uluslararası Alanda İş Yapan En İyi 250 Müteahhit 2017 listesine 46 Türk taahhüt şirketi girdi. Ülkemiz, geçen sene listeye 40 Türk taahhüt şirketi girebilmişti, bu yıl rakam 6 adet artmış oldu.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde müteahhit sertifika programı açıldı!

Türkiye'nin ilk müteahhit sertifika programı açıldı. Program, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından hayata geçiriliyor. Müteahhit sertifika programına katılmak için üniversite şartı aranmıyor.

Ağrı'da müteahhit öldürüldü!

Ağrı'da 63 yaşındaki müteahhit Cemal Altıntaş, otomobilinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olay bugün saat 07.00'de gerçekleşti.

Tamer Son: Türkiye'de 330 bin müteahhit var!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son kentsel dönüşümün hızlanmasıyla müteahhit sayısınında arttığını ifade etti.

Müteahhit enflasyonu engellenmeli!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, tüketicilerin ve sektörün mağdur olmasının önüne geçilmesi ve daha hızlı bir şekilde kaliteli yeni konutlar üretilebilmesi için bu müteahhit enflasyonunun engellenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Nazilli'de müteahhit sayısı hızla artıyor!

Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler, bölgede yaşanan müteahhitlik sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yüzügüler, müteahhit sayısının kriz denilecek noktaya geldiğini açıkladı'dedi.

Nasıl müteahhit olunur?

Akdeniz'de Yeni Yüzyıl Gazetesi'nin köşe yazarı Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, bu haftaki yazında "Nasıl müteahhit olunur?" sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur?

Tapu dairesinde ödenecek harç için, gerçek satış bedelinin beyan edilmesi gerekiyor. Peki, müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur? Cezası nedir?

müteahhit iskan almak zorunda mı Haberi

müteahhit iskan almak zorunda mı

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren ve Belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimince düzenlenen rapora iskan deniyor. 


Yapıya bu belgeyi almak için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor.


Yapıya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. Yüklenici, sözleşmeye uygun olarak binayı iskan izni alınmış şekilde tamamlamadığı sürece, iş bedeli olarak kararlaştırılan arsa tapusunu istemeye haklı kabul edilemiyor. İskan almayan müteahhide karşı Sulh Hukuk Mahkemelerine dava açılabiliyor. 



T.C.

YARGITAY

15. Hukuk Dairesi


E:2003/2495

K:2003/5405

T:12.11.2003


ESER SÖZLEŞMESİ

İSKAN MÜSAADESİNİN ALINMAMIŞ...