30 / 04 / 2024

müteahhit iskan ruhsatı almazsa

müteahhit iskan ruhsatı almazsa

Yapıya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. İskan ruhsatı almayan müteahhide dava açılabiliyor. İşte, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

İskan ruhsatı alınmazsa ne olur?

Ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmesi halinde iskan ruhsatı alınması gerekiyor. Peki, iskan ruhsatı alınmazsa ne olur?

İskan ruhsatını almayan müteahhide karşı ne yapılabilir?

Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren Belediyenin İmar Müdürlüğü birimince düzenlenen belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatını müteahhitin alması gerekiyor. Peki, iskan ruhsatını almayan müteahhide karşı ne ya

Müteahhit belgesi nasıl alınır?

Yapı ruhsatına tabi bütün yapılar yapı müteahhidinin sorumluluğuyla inşa ediliyor. Her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi alması gerekiyor. Peki müteahhit belgesi nasıl alınır? İşte tüm merak edilenler...

İskan almayan müteahhit nereye şikayet edilir?

İskan almayan müteahhite bazı yaptırımlar uygulanabiliyor. Peki iskan almayan müteahhit nereye şikayet edilir? Müteahhit iskan almıyorsa ne yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Uşak'ta iskan ruhsatı ve imar barışı ödemeleri TBMM gündeminde!

Uşak'ta belediyenin iskan ruhsatı uygulamalarına ve imar barışında tapu dairelerine yapılacak ödemeler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Maltepe Küçükyalı'da 2025 bölümün yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Maltepe Küçükyalı'da 2025 bölümün yapı ruhsatı alındı.

İki kişinin ölümüne neden olan müteahhit serbest bırakıldı!

İZMİR’in Konak İlçesi’nde, geçen 11 Ağustos’ta Lütfiye Yurdaer ile Ecem Haliloğlu’na otomobille çarparak ölümlerine neden olan ve olay yerinden kaçan müteahhit N.D., geçen pazartesi günü Ankara’da polise teslim oldu. N.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İstanbul'da bir müteahhit, ayrılmak isteyen sevgilisini öldürdü!

İstanbul'da bir müteahhit, kendisinden ayrılmak isteyen kız arkadaşını silahla öldürüp 3 gün sonra intihar etti.

Yöryapı dönüşümde müteahhit firma seçimi konusunda uyarıyor!

İstanbul’da eski semtleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın riskli alan ilan etmesi ile başlayan süreç, kimi bölgelerde de maliklerin binalarında hasar tespiti yapması ile başlıyor. Dönüşümde malikler bir müteahhit firma ile anlaşıp kat karşılığı sözleşme imzalıyor.

Müteahhit mağdurları iskan affı bekliyor!

Müteahhit kusuru yüzünden iskân alınmayan binalarda elektrik ve su gibi abonelik işlemlerini bireysel olarak gerçekleştiremeyen vatandaşlar ortak abonelikler kullanarak binalarda ikamet ediyorlar. Bu durumda olan on binlerce vatandaş, devletten yeni bir iskân affı bekliyor.

Antalyalı Müteahhit Mustafa Serttürk'e silahlı saldırı!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Yüksekalan Mahallesi'nde, müteahhit olarak çalışan Mustafa Serttürk, 07 SH 024 plakalı otomobilinden apartmanın önünde indiği sırada, üzerlerinde uzun namlulu silah bulunan iki kişinin saldırısına uğradı.

Müteahhit daire inşaatını yarım bırakabilir mi?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Müteahhit daire inşaatını yarım bırakabilir mi?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

Müteahhit Özgür Kartal’ın bürosuna silahlı saldırı!

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde müteahhit Özgür Kartal’ın bürosuna gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, tabanca ile rastgele ateş etti. Saldırıda büroda bulunan yaralı Hüseyin Sıktaş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Müteahhit Cihan Azrak son yolculuğuna uğurlandı!

Manisa Salihli'de Kurşunlu Piknik Alanı'nda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden müteahhit Cihan Azrak, Küçük İmam Camii'nde kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı.

Kadem Bacaksız: Türkiye'de müteahhit fazlalığı var!

Ordu Müteahhitler Odası Başkanı ve Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kadem Bacaksız, Türkiye'deki müteahhit sayısının 27 Avrupa ülkesindeki müteahhit sayısından fazla olduğunu, bu durumun kalitesizliği yol açtığını belirterek sektörün disipline edilmesi gerektiğini söyledi.

müteahhit iskan ruhsatı almazsa Haberi

müteahhit iskan ruhsatı almazsa

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren ve Belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimince düzenlenen rapora iskan deniyor. 


Yapıya bu belgeyi almak için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor.


Yapıya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. Yüklenici, sözleşmeye uygun olarak binayı iskan izni alınmış şekilde tamamlamadığı sürece, iş bedeli olarak kararlaştırılan arsa tapusunu istemeye haklı kabul edilemiyor. İskan almayan müteahhide karşı Sulh Hukuk Mahkemelerine dava açılabiliyor. 



T.C.

YARGITAY

15. Hukuk Dairesi


E:2003/2495

K:2003/5405

T:12.11.2003


ESER SÖZLEŞMESİ

İSKAN MÜSAADESİNİN ALINMAMIŞ...