29 / 04 / 2024

müteahhit sözleşmeye uymazsa

müteahhit sözleşmeye uymazsa

Ev sahibi olmak isteyen birçok kimse, henüz inşaat çalışmaları başlanmamış veya bitirilmemiş vaziyette olan yapılardan, müteahhit ile sözleşme imzalıyor. Peki müteahhit sözleşmeye uymazsa ne olur?

Müteahhite nasıl dava açılır?

Arsasını müteahhite veren arsa sahipleri müteahhit konusunda zaman zaman problem yaşayabiliyor. Sorun yaşayan arsa sahipleri nasıl dava açar? Müteahhite nasıl dava açılır? İşte müteahhit davaları..

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Kiracılar, sözleşmeye uymazsa ev sahibine borçlu çıkabilir

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki ilişkilerini yasalar çerçevesinde kurmak zorundalar. Kiracılar bazı detaylara dikkat etmemeleri durumunda ev sahiplerine hesapta olmayan bir borcu ödemek zorunda kalabilirler. İşte o detaylar...

Memura kira yardımında son dakika! Kira yardımı toplu sözleşme maddesi haline getirilsin!

Hükümet daha önce memurlara kira yardımı yapılabileceği ile ilgili açıklama yapmıştı. Memurlar ise bunun toplu sözleşme maddesi haline getirilmesi talebinde bulundu. İşte memura kira yardımına son dakika gelişmesi...

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? Kiracılar 1 aylık süreye aman dikkat!

İstanbul'da bir ev sahibi, kiracısına binayı boşanacağı eşine devredeceğini söyleyerek evi tahliye etmesini istedi. Peki, bu durumda kiracı evden çıkabilir mi? Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? İşte detaylar...

Kanal İstanbul konutlar için 2 milyar 157 milyon liralık sözleşme!

Kanal İstanbul manzaralı konutları için dev bir sözleşmeye imza attı. İşte detaylar!

BES'te 20 gün detayı! Sözleşmeye dikkat

Bireysel Emeklilik Sistemi'ni, iş hayatında birikim yapmak isteyenler tercih ediyor. Caymadaki farklılıklar nedeniyle bazı mağduriyetler yaşanıyor. Uzmanlar, sözleşmedeki maddelere dikkat edilmesi konusunda uyarı yaptı. İşte tüm detaylar...

KPSS'den 60 puan alanlar hemen baksın! 539 sözleşmeli personel alımı başladı! En az lise mezunu! Fırsatı kaçırmayın

Milyonlarca kişi son dakika memur alımı ve sözleşmeli personel alımı ilanlarını araştırıyor. KPSS'den 60 puan alanlar hemen baksın! 539 sözleşmeli personel alımı başladı! En az lise mezunu! Fırsatı kaçırmayın.

Sözleşmeli öğretmenlik sonuçları açıklandı mı 2023? Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları nereden öğrenilir?

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları belli oldu mu? Binlerce kişi bu sorunun yanıtını araştırıyor. İşte detaylar!

Kira kontratı her yıl yenilenmek zorunda mı? Kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında kiralanan mülk için bir kira sözleşmesi imzalanır. İki tarafında imzaladığı bu kontrata dair kiracıların bazı soruları vardır. İşte merak edilen sorular ve yanıtları!

Ev sahibi vefat ederse kira sözleşmesi ne olur?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında bir kira sözleşmesi imzalanır. Bu sözleşme resmi bir belgedir ve iki tarafı bağlar. Peki evin maliki ölürse sözleşmeye ne olur? İşte detaylar!

Sözleşmeli er olmak isteyenlere müjde! Sözleşmeli er alımları başladı!

Kara Kuvvetleri Komutanlığı yeni personel alımı yapacağını duyurdu. Sözleşmeli er kadrosuna personel alımının gerçekleşeceği belirtildi ve adaylardan istenen şartlar bu duyuruda yer aldı. İşte o duyurunun detayları…

Ev sahibi kira sözleşmesine uymazsa ne olur?

Kiracılar tarafından en çok sorulan sorulardan biri de “Ev sahibi kira sözleşmesine uymazsa ne olur?” olmaktadır. İşte bu ve benzeri soruların yanıtları!

müteahhit sözleşmeye uymazsa Haberi

müteahhit sözleşmeye uymazsa

Müteahhit sözleşmeye uymazsa ne olur?

Ev sahibi olmak isteyen birçok kimse, henüz inşaat çalışmaları başlanmamış veya bitirilmemiş vaziyette olan yapılardan, müteahhit ile sözleşme imzalayarak, tapu sahibi olabiliyor.


Müteahhit ile yapılan sözleşmelerde kural olarak iki tarafın da sözleşmeye uygun davranması gerekiyor. Ancak, zaman zaman müteahhit taahhüt ettiği birtakım şeyleri yerine getiremeyebiliyor. Bu nedenle müteahhit ile alıcılar arasında problemler yaşanıyor.


Hal böyle olunca, alıcıların müteahhite karşı hukuki süreç başlatma hakkı doğuyor. Ancak, müteahhite karşı hukuki süreç başlatılmadan önce, yapılan sözleşmenin ve inşaatın halihazırdaki durumunun incelenmesi, karşılaştırılması gerekiyor.


Müteahhidin sözleşmeye aykırı davranması halinde, sözleşmeye uyan tarafın sözleşmeyi fesih hakkı bulunuyor. Sözleşmenin feshedilmesi halinde dairenin teslim edilmemiş olmasından kaynaklanan tazminatı talep edilebiliyor. 


Ancak taraflar arasında yapılan sözleşmede hüküm varsa bile cezai şart talep edilemiyor. Sözleşmeyi feshedilmez ise, sözleşmenin...