02 / 05 / 2024

müteahhit yaptığı evden kaç yıl sorumludur

müteahhit yaptığı evden kaç yıl sorumludur

Müteahhitin binanın inşaatına başlayabilmesi için yapının ruhsatı alınmış olması gerekiyor. Müteahhitin ise müteahhit yetki belgesi alması gerekiyor. Belge ile yapının inşaatından müteahhit sorumlu oluyor. Müteahhitler yaptığı binadan kaç yıl sorumludur?

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

İzmirli depremzedelere müteahhit şoku!

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde evleri hasar gören depremzedeler, konutlarını yaptırmak için mücadele ederken bu defa de müteahhit krizi ortaya çıktı. Bölgede müteahhitlik firmalarının, yüksek maliyetler sebebiyle sözleşmeleri feshettiği belirtildi.

İskan almayan müteahhit nereye şikayet edilir?

İskan almayan müteahhite bazı yaptırımlar uygulanabiliyor. Peki iskan almayan müteahhit nereye şikayet edilir? Müteahhit iskan almıyorsa ne yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Öğretmenliği bırakıp müteahhit olan Rahmi Tokay, 33 yılda 13 okul yaptırdı!

Sakarya'da öğretmen okulunu bitirdikten sonra 6 yıl devam ettiği öğretmenliği bırakıp, müteahhit olan Rahmi Tokay, 33 yılda 13 okul yaptırdı.

İzmir'de bir site, iki müteahhit, iki farklı sonuç!

İzmir'de Barış Sitesi'nin 4 blokundan tamamen çöken 3'ünü, iflas edip giden müteahhidin yaptığı öğrenildi. Ayakta kalan tek bloku ise, yerine gelen yeni müteahhit, mühendis eşliğinde yaptırdı.

Gayrimenkul sektöründeki müteahhit sayısı azalmalı!

MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu yaptığı açıklamada, gayrimenkul sektörünün gelecek hedeflerine ulaşması için müteahhit sayısının azalması gerektiğine dikkati çekerek,

Müteahhit Ahmet Sakızoğlu'nun yargılandığı davada yeni gelişme!

Antalya'da maket proje üzerinden aynı daireleri 176 kez  satarak "nitelikli dolandırıcılık" yaptığı gerekçesiyle 528 yıl hapis cezasına çarptırılan "Ferrarili müteahhit" Ahmet Sakızoğlu'nun yargılandığı davada yeni gelişme yaşandı.

Yaşar Aşçıoğlu: 262 bin 500 müteahhit iflas edecek!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu yaptığı açıklamada, "Türkiye’de 350 bin müteahhit var. Bunların sadece yüzde 25’i kurumsal firma. Çürük elmalar yakında temizlenecek." dedi.

Aydın'daki kaçak müteahhit Yalova'da yakalandı!

Aydın'da birçok inşaat projesine imza atan ve tamamlamadan onlarca projeyi yarım bırakıp ortadan kaybolan müteahhit Yalova'daki bir termal otelde yakalandı.

İzmir Gaziemir’de 2 müteahhit 120 kişiyi dolandırdı!

İzmir Gaziemir’de müteahhit Hüseyin P. ve ortağı Selim Ö, 24 evi defalarca satarak 120 kişiyi dolandırdı. 48 aile, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Bilecik'te çatıdan düşen müteahhit Ahmet Şahin ağır yaralandı!

Bilecik Beşiktaş Mahallesi Dilaver Sokak üzerinde kaba inşaatı bitmiş 4 katlı bir binanın çatısındaki yapımı devam eden çalışmaları inceleyen müteahhit Ahmet Şahin (1982), bilinmeyen bir sebepten dolayı aşağı düştü.

İki kişinin ölümüne neden olan müteahhit serbest bırakıldı!

İZMİR’in Konak İlçesi’nde, geçen 11 Ağustos’ta Lütfiye Yurdaer ile Ecem Haliloğlu’na otomobille çarparak ölümlerine neden olan ve olay yerinden kaçan müteahhit N.D., geçen pazartesi günü Ankara’da polise teslim oldu. N.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İstanbul'da bir müteahhit, ayrılmak isteyen sevgilisini öldürdü!

İstanbul'da bir müteahhit, kendisinden ayrılmak isteyen kız arkadaşını silahla öldürüp 3 gün sonra intihar etti.

müteahhit yaptığı evden kaç yıl sorumludur Haberi

müteahhit yaptığı evden kaç yıl sorumludur

Müteahhitler yaptığı binadan kaç yıl sorumludur?


Yapı ruhsatı alınmış yapının inşaatına başlanması için yetki belgesi verilmiş kişiler tarafından inşaatın sorumluluklarının üstlenilmesi gerekiyor. Bir yapıyı hayata geçirmek için inşaat çalışmalarının tümünü veya bir kısmını yönetmeyi üzerine alan kişiye müteahhit deniyor.


Müteahhitin yapının inşaatına başlayabilmesi için öncelikle belediyeden ruhsat alması gerekiyor. Daha sonra  arsa sahibi ile arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalaması gerekiyor. Bu sözleşme müteahhitin inşaat yapma yükümlülüğü arsa sahibinin de tapuda pay intikal ettirme yükümlülüğü veriyor. 


Müteahhitin yapı kullanma izni alabilmesi için ruhsatlı olarak inşaa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması gerekiyor. Yapının ruhsatı alındıktan sonra 2 sene içerisinde yapının inşaatına başlanmış olması gerekiyor ve inşaatının 5 sene içerisinde tamamlanmış olması gerekiyor. Müteahhitin tamamladığı inşaatı satma yetkisi oluyor. Bu yetki taraflar arasında...