07 / 05 / 2024

Müteahhitler BAU 2015 Fuarı

Müteahhitler BAU 2015 Fuarı

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş geçtiğimiz akşam Müteahhitler Derneği tarafından düzenlenen yemekli toplantıya katıldı. Yapılan toplantıda Almaya Münih 'teki BAU 2015 fuarı müteahhitler tarafından değerlendirildi.

Müteahhitler yurtdışında 322 milyar dolarlık proje yaptı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlik firmalarınca 1972'den 2015 Kasım sonuna kadar 104 ülkede üstlenilen 8 bin 662 projenin toplam bedelinin 322 milyar dolara ulaştığını belirtti...

Türk Müteahhitler 9 ayda 15.3 milyar dolarlık iş yaptı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), 2015 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin İnşaat Sektörü Analizi'ni yayınladı. Rapora göre; 2015 yılının ilk 9 ayında, yurtdışında 15,3 milyar ABD dolarını bulan toplam 92 proje üstlenildi.

Sultanbeyli Müteahhitler Derneği'nin başkanı Erol Demir seçildi!

Sultanbeyli Müteahhitler ve Emlakcılar Derneği (SULMED) 22.10.2015 tarhinde yapılan Kurultayla başkanını Belirledi. Oyların tamamını alan Erol DEMİR Derneğin Başkanı seçildi.

Türk Müteahhitler 10 milyar dolarlık iş için İran'a gidecek!

2013’te Türk müteahhitlerin yurtdışındaki toplam iş büyüklüğünün 33 milyar dolara yakın olduğunu hatırlatan Müteahhitler Birliği Başkanı Yenigün, bu sene için gidişatın 16-18 milyar dolara işaret ettiğini söylüyor.

Türk müteahhitler yurtdışında 69 proje üstlendi!

Taahhüt işlerinde dünya ikincisi Türk müteahhitler, yılın ilk 6 ayında yurtdışında 8,2 milyar dolarlık 69 proje üstlendi.

Türkiye Müteahhitler Birliği: Konut piyasası 2015'te canlı

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) 2015 yılı ikinci çeyrek analizini açıkladı. Raporda, inşaat sektöründe üretimin 2014 ikinci yarısından itibaren önemli ölçüde hız kestiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Selahattin Keten: Ehil olmayan müteahhitler sektöre zarar veriyor!

İnşaatta ehil olmayan müteahhitler sektörü olumsuz etkiliyor. Yeterli bilgi, donanım ve deneyime sahip olmayan kendilerine özgün bir tasarımları bulunmayan taklit ederek iş yapan müteahhitler sektörde haksız rekabet yaratıyor ve sektöre zarar veriyor.

Türk müteahhitler rotayı yurtdışına çevirdi!

Türk müteahhitler, Türkiye’de ihalelerde adil rekabet ortamı olmadığı görüşüyle rotayı yurtdışına çevirdi. Planların yüzde 83’ü yurtdışına yöneldi.

En İyi Gayrimenkul Müzayedesi Avrupa 2015 Ödülü TURYAP'ın!

Dünyanın saygın finans dergilerinden Capital Finance International (CFI), En İyi Gayrimenkul Müzayedesi – Avrupa 2015 Ödülü’ne TURYAP’ı layık gördü.

Müteahhitler istikrar ve güven istiyor!

Türkiye'nin 13 yıllık kalkınmasında önemli rol oynayan müteahhitler, 7 Haziran gen seçimleri sonrasında oluşan tabloyu yorumladı: "İstikrar ve güven ortamı istiyoruz. "

Önalım hakkı ihtarnamesi 2015!

Şufa hakkı olarak da bilinen önalım hakkı diğer alıcılara karşı kullanılıyor. Bunun için payını satmak isteyen bir paydaşın öncelikle diğer paydaşlara bir ihtarname ile bildirmesi gerekiyor. İşte önalım hakkı ihtarnamesi 2015..

Fikirtepe Müteahhitler Platformu'ndan Ankara'ya çıkarma!

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde bakanlığın yönlendirmesi ile kurulan Fikirtepe Müteahhitler Platformu Ankara'da Bakanlık Müsteşarı Mustafa Öztürk ile bir toplantı yaptı, toplantıda Fikirtepe Master Planı masaya yatırıldı...

Sakarya Müteahhitler Birliği üyeleri sorunlarını aktardı!

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Kadir Savaş, yönetim kurulu üyeleri Ali Çelik, Cengiz Bayar, Haldun Bilek ve Hüseyin Emanet SEDAŞ Dağıtım Varlıkları Müdürü Enver Aka'yı ziyaret etti.

Müteahhitler BAU 2015 Fuarı Haberi

Müteahhitler BAU 2015 Fuarı

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah ve Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan ile BAU 2015 İnşaat Fuarı inceleme gezisine katılan sektör temsilcileri ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı yemekte geçtiğimiz günlerde gidilen Almaya Münih'teki BAU 2015 fuarı değerlendirildi. 



VERİMLİ GEZİ OLDU 


Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Aktaş; "geçtiğimiz hafta içerisinde müteahhitler demeğimizin MÜSİAD öncülüğünde ve Merkür turizm aracılığıyla gerçekleştirdiği organizasyonla BAU 2015 Münih İnşaat fuarını yaklaşık 17 kişilik bir heyetle ziyaret ettik. 5 günlük gezinin 2 gününe, Münih ayağına katılabildim. Müteahhitlerimiz Kent Konseyi başkanımızla birlikte Berlin'e geçerek orada da bazı incelemeler ve görüşmeler yaptılar. Bu akşamda arkadaşlarımız hem teşekkür kabilinden, hem de fuann genel bir değerlendirmesini yapmak üzere bir yemek düzenlediler. Biz de bu sebeple buradayız. Kendilerine çok teşekkür ediyorum,...