28 / 04 / 2024

Müteahhitler istikrar ve güven istiyor!

Müteahhitler istikrar ve güven istiyor!

Türkiye'nin 13 yıllık kalkınmasında önemli rol oynayan müteahhitler, 7 Haziran gen seçimleri sonrasında oluşan tabloyu yorumladı: "İstikrar ve güven ortamı istiyoruz. "



SON 13 yılda ekonomik ve siyasi istikrarla, Marmaray, 3.Köprü, Kanal İstanbul, 3. Havalimanı ve yurdun herbir yanına raylı sistemin dizaynı gibi asırlık projelerin yapımında hükümetin kararlılğıyla beraber hareket eden müteahhitler, 7 Haziran seçimleri sonrası oluşan tablonun, güvensizlik ve istikrarsızlığa neden olmamasını istiyor. Güçlü bir hükümet sektörü büyütür diyen Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, Yabancı yatırımcı seçim öncesi Türkiye'de istikrarın süreceği yönde görüş bildirmişti. 


TÜRKİYE BÜYÜDÜ 

İlk dört ayda yabancılara yapılan konut satışlarıda bunun kanıtı. Biz de bu yönde projeler geliştirdik, planladık. Şimdi hükümetin kurulması yönünde farklı bir tablo var. Bir koalisyon hükümetiyle Türkiye yoluna devam edecek. Türkiye'de^Joalisyon hükümetlerinin karnesi başarılı değil ve siyasi istikrarsızlıklar beraberinde ekonomik krizle»; getirdi. Son 13 yılda özellikle Türkiye ciddi kazanımlar elde etti. Son büyüme rakamlarıyla beraber 22 çeyrektir büyüyen bir ekonomi var. İnşaat sektörü de bu doğrultuda büyümesini sürdürdü" dedi. 


UZLAŞI OLMALI 

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir ise koalisyon sonucu faiz ve kur oranlarının yükselmesi durumunda sektörün zarar göreceğini söylerken, "Faizin arttığı dönemlerde satın alma kararları olumsuz etkilendi ve toplum kendini güvende hissetmedi. Finans kuruluşları dahil iş dünyasındaki hiçbir aktörün yüksek faizden memnun olduğunu düşünmüyorum. 


AKIŞ DEVAM ETMELİ 

İstikrar ortamının sadece kendi sektörümüzde değil, tüm sektörlerde nasıl bir ivmelenme yarattığını ve büyümeyi nasıl tetiklediğini çok yakından gördük. Siyaset ve ekonomi yan yana ama farklı kulvarlarda akışına devam edecek. Bizim iş dünyası olarak siyasetten tek bir beklentimiz var. O da istikrar ortamının devam ettirilmesine yönelik adımların atılmasıdır. İstikrar ve uzlaşı bu dönemin iki kilit kavramı olacaktır." şeklinde konuştu. 


Güneş 


Geri Dön