02 / 10 / 2024

müteahhitlerin gelecek kaygısı

müteahhitlerin gelecek kaygısı

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı ( TÜSİAV ) Emlak Sektörü Kurul Başkanı Salim Taşçı,Türkiye 'de emlak sektörünün durumunu ve merak edilen sorularını yanıtladı.

Kentsel dönüşüm müteahhitlerin eline bırakılamayacak kadar önemli! Şehirler nasıl dönüşmeli?

Şehir-Bölge Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Mete Gülbaş, kentsel dönüşüm ve depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm müteahhitlerin eline bırakılamayacak kadar önemli! Peki şehirler nasıl dönüşmeli?

Müteahhitlerin gözü fiyat farkı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'da!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada  gündemden düşmeyen Rusya-Ukrayna savaşıyla müteahhitlerin ağırlaşan maliyet artışı baskısı altında olduğunu dile getirerek,  fiyat farkı müjdesi beklediklerini söyledi.

Türk müteahhitlerin Rusya projeleri savaştan nasıl etkilenecek?

Türk müteahhitlerin, Ocak-Şubat sürecinde yurt dışında 1 milyar 69 milyon 975 bin dolar bedelinde iş üstlendiği açıklandı. 

Müteahhitlerin iş bırakma kararı çimento ihracatını frenledi!

Müteahhitlerin bir süredir çimento fiyatlarında fahiş yükselişler yapıldığı sebebiyle iş bırakma kararını açıklamalarının iki gün sonrasında, çimento ihracatı kısıtlandı. Ticaret Bakanlığı, İhracatı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ kapsamına, çimento ve klinkeri de aldı. 

Yapı denetim firmaları ve müteahhitler için sıkı takip!

Olası bir deprem karşısında yapı denetimlerinin ve müteahhitlerin mesleki sorumluluğu ile ilgili mevzuatların yeterli olup olmadığının incelenmesi amacıyla meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi...

Yapı denetimlerinin ve müteahhitlerin incelenmesi için önerge verildi!

Olası bir deprem karşısında yapı denetimlerinin ve müteahhitlerin mesleki sorumluluğu ile ilgili mevzuatların yeterli olup olmadığının incelenmesi için meclise önerge verildi.

Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke hangisi?

Türk-Ukrayna İş Adamları Derneği (TUİD) Başkanı Burak Pehlivan, yaptığı açıklamada, Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke Ukrayna olduğunu söyledi.

Müteahhitlere '7 kat' sınırı! Her isteyen yapamayacak!

İzmir depremi sonrasında müteahhitlerin yeterlilikleri yeniden tartışma konusu oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından müteahhitlerin sınıflandırma ve yeterlilik kriterleri yeniden belirlendi. 

Müteahhitlerin sınırlandırılması yönetmeliği!

Sosyolog Faruk Özcan Müteahhitlerin sınırlandırılması yönetmeliğini değerlendirdi. Özcan, "Müteahhitlerin Sınıflandırılması Yönetmeliği, ülkemiz inşaat sektörünün adeta narkozsuz/bayıltmadan açık kalp ameliyatı yapılmasıdır." dedi.

Türk müteahhitlerin teminat mektubu sıkıntısını Türk Eximbank çözecek!

Türk müteahhitlerin uzun süredir dile getirdiği "Eximbank teminat mektubu versin" talebi karşılık buldu. Müteahhitler taleplerini 10 başlık altında topladı. 

TOKİ, Türk müteahhitlerin yurt dışında inşaat yapması için çalışıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, müteahhitlerin başta Afrika olmak üzere pek çok ülkede inşaat yapmalarının önünü açmak için, TOKİ öncülüğünde kapsamlı bir çalışma ve araştırma yaptıklarını söyledi...

Kentsel dönüşüm çalışmalarını süratle tamamlayacağız!

Kentsel dönüşüm çalışmalarını süratle tamamlayacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükşehirler başta olmak üzere toplu taşıma öncelikli olarak ulaşım sorunu çözülmemiş yer bırakmayacaklarını belirtti.

Türk müteahhitlerin gözü Libya ve Irak yol haritasında!

TMB Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlerin 1972'de yurt dışında faaliyete başladıkları ilk ülkenin Libya olduğunu belirterek, "Libya'da Türk firmalarının yarım kalan projelerinin tutarı 19 milyar dolar" dedi.

müteahhitlerin gelecek kaygısı Haberi

müteahhitlerin gelecek kaygısı

Emlak sektörünün duayeni, Salim Taşçı uyardı: 

Soru: İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisindeki yeri nedir? 

ST: İnşaat sektörü Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden bir tanesidir. 

Diğer önemli sektörler otomotiv, tekstü ve turizmdir. İnşaat sektörü birinci sıradadır. İstihdam sağlaması bunda önemli bir etkendir. İnşaat sektörü 229 sektöre direk hitap ederken, yan sektörlerle beraber bu sayı 2 binlOO'ü bulur. Çok büyük bir kitle bu sektörden karnını doyurur. 

Soru: Çok fazla konutun inşa edilmesi üeride bir kriz çıkartır mı? 

ST: Arz talep arasındaki dengenin bozulması 3-4 yıl sonra bir kriz çıkarabilir. Türkiye 'deki Emlak sektöründe arz talebe oranla çok fazla. Şu anda 15 büyük vüayette 1 milyon 250 bin konut fazlası var. Bu az bir rakam değil. Şimdi bu stokların eritümesi gerekir. Sektördeki müteahhitlerin geleceği iyi hesap etmeleri gerekir. 

Yani, ileriyi iyi...