03 / 05 / 2024

Müteahhitlik yasası çıkarılmalı mı

Müteahhitlik yasası çıkarılmalı mı

TOBB İnşaat Müteahhitleri Sektör Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektöründe kontrolsüz bir artış olduğunu belirtti. Tellioğlu, "Hızlı büyüme tekstilciyi, otomotivciyi müteahhit yaptı" diyerek yasa ihtiyacına dikkat çekti.

ASO Başkanı açıkladı: Müteahhitlik sektörü masaya yatırılmalı!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, tüm parametrelerin ve ilgili kesimlerin görüşleri dikkate alınarak müteahhitlik sektörünün masaya yatırılması ve yeni vizyon belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Fay yasası yeniden gündemde! Uzman isimler peş peşe açıkladı: Buralardaki binalar ayakta kalamaz! 

Fay yasası, bilim insanlarını ikiye böldü. Peki fay yasası çıkarılmalı mı? Uzmanlar neler diyor? 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gözü burada! İntibak yasası çıkacak mı? İntibak yasasında son durum ne?

Emeklilerin akılında da dilinde de aynı soru intibak yasası çıkar mı? Çünkü bu yasa ile maaşlar eşitlenmiş olacak. Peki son durum ne?

Al Endülüs Müteahhitlik İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Endülüs Müteahhitlik İnşaat Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de A.Karım M.T.H. Shalabı, Mahmoud H.M. Hamıdo, Mustafa İbrahim ve Yasser Mohamed ortaklığında kuruldu.

Miras Müteahhitlik İnşaat İthalat İhracat Anonim Şirketi kuruldu!

Miras Müteahhitlik İnşaat İthalat İhracat Anonim Şirketi Ümraniye'de Yasser Mohamed, A.Karım M.T.H. Shalabı ve Şahap Ezzat ortaklığında kuruldu.

Depreme karşı doğru müteahhitlik ve sıkı denetim hayati önem taşıyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren Bingöl depremi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Depreme karşı doğru müteahhitlik ve sıkı denetim hayati önem taşıyor" dedi.

Andapark Sultanbeyli'nin müteahhitlik sözleşmesi iptal edildi!

Trend GYO, Andapark Sultanbeyli Projesi için İYS Yapı Sanayi AŞ ile yapılan yine özel durum açıklaması ile yayınladığımız  müteahhitlik sözleşmesini iptal etti ve proje askıya çıkarıldı.

İnşaat Mühendisleri Yetkin Mühendislik Yasası'nı istiyor!

İnşaat Mühendisleri Kayseri İl Temsilcisi Murat Yıldız, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldız, inşaat mühendisleri için Yetkin Mühendislik Yasası’nın çıkarılması gerektiğini söyledi.

Müteahhitlik Hizmet Kanunu bir an önce çıkartılmalı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, '' Müteahhitlik Hizmet Kanununun bir an önce inşaat sektör temsilcileri ile birlikte çıkartılması acilen gerekmektedir'' dedi. 

Müteahhitlik yasası çıkmalı!

“Leasing ve KOBİ’iler birlikte güçlü yarınlara -İnşaat Sektörüne Leasing Desteği “ buluşması dün gerçekleştirildi. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu buluşmada " Acil olarak müteahhitlik yasasının çıkarılması gerekiyor." dedi..

Kira yardımı 36 aya çıkarılmalı!

DKY Başkanı Ali Dumankaya yılda 500 bin konutun yenilenmesi için, yeni yasaların bir an önce çıkarılması gerektiğini söyledi. Alan bazlı projelerin teşvik edilmesi gerektiğini de aktaran Ali Dumankaya “Bunun için 18 ay olan kira yardımları 36 aya çıkarılmalı” dedi.

Müteahhitlik Hizmet Yasası çıkarılmalı!

Akdeniz'de Yeni Yüzyıl Gazetesi'nin köşe yazarı Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, bugünkü köşesinde "Her önüne gelen müteahhit olamamalı" başlıklı yazısına yer verdi. İşte o yazı...

Müteahhitlik Hizmet Yasası şart!

ANTMÜTDER Başkanı Deniz Karataş, inşaat ve gayrimenkul sektörünün kentsel dönüşüm ve yeni projelerle büyüyeceğini söyledi. Karataş, 'Müteahhitlik Hizmet Yasası'nın çıkartılması şart' açıklamasında bulundu.

Müteahhitlik yasası çıkarılmalı mı Haberi

Müteahhitlik yasası çıkarılmalı mı

TOBB İnşaat Müteahhitleri Sektör Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektöründe kontrolsüz bir artış olduğunu belirtti. Tellioğlu, "Hızlı büyüme tekstilciyi, otomotivciyi müteahhit yaptı" diyerek yasa ihtiyacına dikkat çekti. 


"Müteahhitlik Hizmet Yasası liyakatma göre iş yapan müteahhitlik sistemi için büyük önem taşıyor. Düzenlemenin yeni yasama döneminde çıkarılması gerekiyor" dedi. Tellioğlu, hazırlıkları süren Müteahhitlik Hizmet Yasası ile sektördeki çürüklerin eleneceğini, inşaattaki hızlı büyüme karşısında tekstilcisinden otomotivcisine kadar birçok sektördeki insanların müteahhit olduğunu belirten tellioğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOBB'nin ortaklaşa hazırladığı Müteahhitlik Hizmet Yasası'na dikkat çekti. Önüne gelenin müteahhit olduğu bir sektörde meslek disiplininin sağlamanın çok zor olduğunu dile getiren Tellioğlu, şöyle konuştu: "Üretimde kontrolsüz bir artış oldu. Sektörde bu manada kontrolsüzlük olduğunu söyleyebiliriz. Müteahhitlik Hizmet Yasası bu mesleğin gelişmesi, çalışanların eğitilmesi,...