05 / 05 / 2024

müteselsilen sorumluluk ne demek

müteselsilen sorumluluk ne demek

Müteselsilen sorumluluk ne demek? Zincirleme sorumluluk, müteselsil borçluluk, zincirleme borçluluk şeklinde de ifade edilen müteselsil sorumluluk halleri nelerdir? İşte Borçlar Kanunu kapsamında yer alan esaslar...

YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı? YKS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Milyonlarca adayın ter döktüğü YKS sonuçları bugün belli oldu. Öğrenciler ise tercih kılavuzu ve tarihlerini merak ediyor. Peki, YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı? YKS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Evde bakım maaşı Temmuz 2023 zammı belli oldu mu? Evde bakım maaşları ne zaman yatacak? Hemen bakın!

Evde bakım maaşı Temmuz 2023 zammı belli oldu mu? Evde bakım maaşları ne zaman yatacak? Hemen bu son dakika detaylarına bakın...

Altın yatay seyrediyor! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın ne kadar? 29 Haziran 2023 canlı altın fiyatları

29 Haziran Perşembe günü altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Bayram öncesi rekor seviyeye ulaşan altın fiyatları bugün de merak ediliyor. Altın bugün yatay seyrediyor! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın ne kadar? 29 Haziran 2023 altın fiyatları.

Gümüş gram fiyatı ne kadar? 21 Haziran 2023 güncel gümüş fiyatları

21 Haziran 2023 Çarşamba günü gümüşün fiyatı ne kadar oldu? Yatırımcılar gümüş fiyatlarını araştırıyor. İşte güncel gümüş fiyatları..

Milli Savunma Bakanlığı duyurdu 30 bin personel alınacak! MSB personel alımı başvuruları ne zaman?

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere 30 bin personel alımı yapılacak. Peki, MSB personel alımı başvuruları ne zaman? İşte detaylar...

TMO buğday alım fiyatını ne kadar yapacak? Çiftçiler 10 bin 500 TL diyor! Buğday alım fiyatı ne zaman açıklanacak?

Çiftçiler buğday alım fiyatının kaç lira olacağını merak ediyor. Peki TMO buğday alım fiyatını ne kadar yapacak? Buğday alım fiyatı ne zaman açıklanacak? 

Gümüş gram fiyatı ne kadar? 23 Mayıs Salı güncel gümüş fiyatı...

23 Mayıs Salı günü gümüşün fiyatı ne kadar oldu? Gümüş fiyatları ne kadar? İşte güncel gümüş fiyatları...

2023 MSB 30 bin personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak? Milli Savunma Bakanlığı başvuruları nereden yapılacak?

Milli Savunma Bakanlığı 30 bin personel alımı yapacağını duyurdu. Peki, 2023 MSB 30 bin personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak? MSB personel alımı şartları belli oldu mu?

Altında büyük deprem! Altın fiyatları tuzla buz oldu! Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar oldu? 23 Mayıs altın fiyatları

Altın fiyatları, seçime sayılı günler kala ekonomideki belirsziliğin etksiiyle gerilemeye devan ediyor. Altın fiyatlarında resmen büyükn deprem oldu! Altın fiyatları tuzla buz oldu! Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar oldu? 23 Mayıs altın fiyatları.

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? DİB 4 bin 538 personel alımı sınavı ne zaman? 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan aşçı, temizlik personeli, şoför ve koruma güvenlik görevlisi alımı başvuruları bitti. Peki Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru sonucu sorgulama

Adalet Bakanlığı bünyesinde yapılacak personel alımı ile ilgili gelişmeler adaylar tarafından merak ediliyor. Peki Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sonuç ekranı...

Gümüş fiyatları piyasaları tepetaklak edecek! Gümüş bugün ne kadar?

Yükselişe geçen altından sonra gümüş fiyatlarının da yukarı seyri devam ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş gümüşün ne zaman yükseleceğini duyurdu. Gümüş fiyatları piyasaları tepetaklak edecek! Peki, Gümüş bugün ne kadar?

Karayolları Genel Müdürlüğü'nde yüksek maaşla çalışma fırsatı! Karayolları Genel Müdürlüğü'ne 3000 personel alınacak!

Karayolları Genel Müdürlüğü'ne 3000 personel alımı yapılacak. Yüksek maaşla hemen Karayolları Genel Müdürlüğü'nde hemen işe başlayın. İşte Karayolları Genel Müdürlüğü personel alım detayları!

müteselsilen sorumluluk ne demek Haberi

müteselsilen sorumluluk ne demek

Müteselsilen sorumluluk ne demek?

Müteselsil sorumluluk kelime anlamı olarak “zincirleme sorumluluk”, “müteselsil borçluluk”, “zincirleme borçluluk” şeklinde ifade ediliyor. Müteselsil sorumluluk halleri Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor.


2. Müteselsil sorumluluk

a. Dış ilişkide

MADDE 61- Birden çok kişi birlikte bir zarara sebebiyet verdikleri veya aynı zarardan çeşitli sebeplerden dolayı sorumlu oldukları takdirde, haklarında müteselsil sorumluluğa ilişkin hükümler uygulanır.

b. İç ilişkide

MADDE 62- Tazminatın aynı zarardan sorumlu müteselsil borçlular arasında paylaştırılmasında, bütün durum ve koşullar, özellikle onlardan her birine yüklenebilecek kusurun ağırlığı ve yarattıkları tehlikenin yoğunluğu göz önünde tutulur.

Tazminatın kendi payına düşeninden fazlasını ödeyen kişi, bu fazla ödemesi için, diğer müteselsil sorumlulara karşı rücu hakkına sahip ve zarar görenin haklarına halef olur.


3. Yapı malikinin sorumluluğu

a. Giderim yükümlülüğü

MADDE 69- Bir binanın veya diğer yapı eserlerinin maliki, bunların yapımındaki...