28 / 07 / 2024

Müze tadında cadde Antalya Ali Çetinkaya Caddesi

Müze tadında cadde Antalya Ali Çetinkaya Caddesi

Antalya'da Ali Çetinkaya Caddesi'ne uygulanacak kentsel tasarım projesini vatandaşlara sunan Antalya Belediye Başkanı Türel projenin son şeklinin halkın görüş ve katkılarıyla verileceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden ramazan boyunca ücretsiz müze duyurusu! Sadece iftardan sonra!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabı, Ramazan ayına özel müze ziyaret saatleri hakkında bir duyuru paylaştı. Yapılan paylaşım sonrasında, hangi müzelerin ücretsiz olduğu merak edilmeye başlandı.

Bir sözünüze anında 2.000 TL! Paraf kartınız varsa bu imkanı kaçırmayın

Ekonoinin sıkıntılı zamanlar yaşattığı şu günlerde acil paraya sıkıştığınızda Halkban'ın Paraf kartınız varsa müjde!  Sözünüze Anında 2.000 TL’ye Varan ParafPara nakit alma şansınız var. İşte detaylar

İsagiller Müze Hizmetleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İsagiller Müze Hizmetleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu’nda 20 bin TL sermaye bedeli ile Alpaslan İsagiller tarafından kuruldu.

Müze Apart Otelcilik Limited Şirketi kuruldu!

Müze Apart Otelcilik Limited Şirketi Beyoğlu’nda   400 bin TL sermaye bedeli  ile  Emel    Aslan tarafından kuruldu.

Mehmet Akif Ersoy'un'un evi müze oldu!

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un, İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Mısır Apartmanı'ndaki 13 numaralı dairesi müze olarak yeniden hayat buldu.

Muğla'da müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı TBMM gündeminde!

Bakanlığa ait Muğla ilinde bulunan müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı ve kazı alanlarında deprem risk değerlendirilmesi yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sosyal medyada 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi!

Hakkında otel olacağı iddiaları bulunan Haydarpaşa Garı için sosyal medya üzerinden 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi geldi. 

Hatay'da beş dönemin izlerini taşıyan müze-otel açılışa hazır!

Hatay'da bir otelin inşaat çalışmasında ortaya çıkan Helenistik dönemden İslamiyet dönemine birçok eserlerin bulunduğu müze-otel kısa süre içerisinde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Tekfur Sarayı 'Müze' olarak kapılarını açtı!

2005 yılında ilk restorasyon çalışmalarına başlanan Tekfur Sarayı müze olarak kapılarını ilk kez ziyaretçilere açtı. Açılışa İBB Genel sekteri Hayri Baraçlı’nın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

İstanbul'da 14 yeni müze kurulacak!

Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım ve Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimleri için birçok vaatte bulundu. Adayların vaatleri arasında 14 yeni müze kurulması, yeşil alanların arttırılması gibi başlıklar yer aldı.

Tekfur Sarayı müze oluyor!

Bizans İmparatorluğu döneminde son yıllarında kullanılan, Eğrikapı-Ayvansaray arasında bulunan Blakhernai Sarayı’ndan günümüze kalan tek yapı olan Tekfur Sarayı, çini eserler ile cam ve çömlek eserlerin de sergileneceği bir müzeye dönüştürülecek.

İstanbul Havalimanı’nda müze açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy önemli açıklamalarda bulundu. Ersoy, İstanbul Havalimanı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın işleteceği bir müze olacağını ifade etti. 

Mısır Apartmanı’nda müze heyecanı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Mehmet Akif Ersoy’un evini müze yapıyoruz” açıklamasından sonra dairenin bulunduğu Beyoğlu’ndaki Mısır Apartmanı’nda hazırlıklar başladı. 

Müze tadında cadde Antalya Ali Çetinkaya Caddesi Haberi

Müze tadında cadde Antalya Ali Çetinkaya Caddesi

Şarampol Caddesi'nde olduğu gibi Ali Çetinkaya Caddesi'ni çekim merkezi haline getirecek proje, cadde esnafı ve vatandaşlara anlatıldı. Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Antepe A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Yantaç, Şehir Planlamacısı Can Kubin, Ali Çetinkaya sakinleri ve esnafı katıldı. 


"Doğu Garajı Canlanıyor" başlığı altında düzenlen toplantıda Doğu Garajı Projesi ve onunla bütünlük arz edecek Ali Çetinkaya Projesi, esnaf ve vatandaşlarla paylaşıldı. 


DURAKSAMA DÖNEMİ YAŞANDI


Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Ali Çetinkaya ve Doğu Garajı projelerine son halinin, bölge sakinlerinin değerlendirme ve katkıları alındıktan sonra verileceğini söyledi. Ali Çetinkaya ve Doğu Garajı projelerini ilk başkanlık döneminde başlattığını hatırlatan Türel, "Ancak ilk dönemde proje hazırlama safhasına gelebilmiştik. 5 sene bu gibi...