05 / 05 / 2024

Müzekartlı sayısı 5 milyon

Müzekartlı sayısı 5 milyon

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret imkanı sunan Müzekart uygulamasıyla 2008’den bu yana yaklaşık 5 milyon kişi Müzekartlı oldu...

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na konut göndermesi: Gaziosmanpaşa'da tamamladığımız konut sayısı 5 bini aştı!

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum yaptığı açıklamada bugüne kadar Gaziosmanpaşa'da tamamladıkları konut sayısının 5 bini aştığını söyleyerek, "İBB yönetimi 5 yılda İstanbul'un tamamında ulaşamadı." dedi.

ABD'de inşaat izni sayısı yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi!

Açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de verilen inşaat izni sayısı ise Kasım ayında aylık bazda yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi

Türkiye'de elektrikli otomobil sayısında büyük artış! 9 ayda 3,5 katına çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı, kullanımı artan Togg'un da katkılarıyla 2023 yılının 9 aylık döneminde 3,5 katına çıkarak, eylül sonu itibarıyla 51 bin 219'a çıktı.

İkinci el araçlarda düzenlemeye aykırı ilan sayısı 5 binin altına indi! 

Ticaret Bakanlığı, 2.el araçların, sıfır satış fiyatının üzerinde bir fiyattan pazarlanmamasına ilişkin kısıtlamadan önce 20 bin civarındaki düzenlemeye aykırı ilan sayısının, son incelemeye göre 5 binin altına indiğini kaydetti.

Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaş giderek fakirleşiyor! Sosyal yardım alan hane sayısı 4 milyonu geçti!

Son 5 yıl içerisinde artan hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşlar sosyal yardım almadan hayatını sürdürmekte zorlanıyor. Hükümetin yoksullukla mücadele iddiasına rağmen sosyal yardım alan hane sayısı 4 milyonu geçtiği gözleniyor.

Borsaya yerli yatırımcı ilgisi patladı! 3 yılda 5,5 milyon kişi borsayla tanıştı, yatırımcı sayısı 10 milyona koşuyor!

Pandemi döneminde alternatif getiri arayışıyla birlikte borsaya artan ilgi sürüyor. Son 3 yılda 5,5 milyona yakın kişinin pay piyasasıyla tanıştığı belirtilirken, önümüzdeki günlerde yatırımcı sayısının 10 milyonlara çıkması bekleniyor.

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'daki riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı. Uzmanlar, en kötü senaryoda 7.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceği uyarısında bulunuyor. İBB, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İşte ayrıntılar...

Gelir vergisi mükelleflerinin sayısı 2,4 milyonu aştı!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'de gelir vergisi mükellef sayısı Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre 127 bin arttı ve 2,4 milyonu aştı.

Kurulan şirket sayısı Kasım ayında yüzde 5.8 arttı! Kasım'da 13 bin 169 şirket kuruldu!

Kurulan şirket sayısı Kasım ayında yüzde 5.8 arttı. İşte kurulan ve kapanan şirketlerle ilgili tüm detaylar...

Garanti BBVA Emeklilik’te BES’li müşteri sayısı 2 milyon 400 bine yaklaştı! 5 çocuktan 1’i BES’li.

Bireysel emeklilik, hayat ve sağlık sigortası alanlarında faaliyet gösteren Garanti BBVA Emeklilik, katılımcı sayısının 2 milyon 400 bin kişiye yaklaştığını duyurdu. İşte haberin devamı…

Kurumlar vergisi mükelleflerinin sayısında rekor artış! Son beş yılda…

Türkiye'de kurumlar vergisi mükellefi sayısı son beş yılda % 38,6 artarak 1 milyon 35 bin 976'ya çıktı.

Kurumlar vergisi mükelleflerinin sayısı son 5 yılda yaklaşık yüzde 39 arttı!

Sermaye şirketleri, kooperatifler, iktisadi kamu kuruluşları, dernek veya vakıflara ait iktisadi işletmeler ile iş ortaklıklarının kazançlarının tabi olduğu kurumlar vergisi mükellef sayısı son 5 yılda yüzde 38,6 artarak ağustos ayı itibarıyla 1 milyon 35 bin 976'ya yükseldi. İşte haberin detayları…

İşsiz inşaat mühendisi sayısı arttı mı?

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, “Bu süreçte işini kaybeden meslektaşlarımızın sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Tasarım yapan bürolar yavaş yavaş kapanıyor, okulunu yeni bitiren meslektaşlarımızın iş bulmaları giderek imkânsızlaşıyor." dedi.

Müzekartlı sayısı 5 milyon Haberi

Müzekartlı sayısı 5 milyon

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret imkanı sunan Müzekart uygulamasıyla 2008’den bu yana yaklaşık 5 milyon kişi Müzekartlı oldu. Yıl başından bu yana 500 bin yeni Müzekart satışı gerçekleştiren Bakanlık, toplam Müzekartlı sayısını 5 milyona çıkardı.



Tarih, sanat ve kültür meraklılarına bir çok avantaj sunan Müzekart gelirleriyle de yüz güldürdü. 2009’da 9.5 milyon lira gelir bırakan Müzekart Bakanlığa, 2010’da 11.6 milyon, 2011’de 15 milyon, 2012’de 20.6 milyon, 2013’te de 28 milyon lira kazandırdı.


Satın alındığı tarihten itibaren Bakanlığa bağlı 300’ü aşkın müze ve örenyerine, 1 yıl boyunca ücretsiz giriş imkanı veren Müzekart, 40 liraya edinilebiliyor.

Müzekartla yapılan ziyaretlerde, elektronik turnikeli geçiş kontrol sistemine sahip müze ve örenyerlerine yılda iki kez ücretsiz giriş hakkı sağlarken,...