05 / 05 / 2024

Myanmar Arakan ibadethane yıkımları

Myanmar Arakan ibadethane yıkımları

Myanmar'ın Arakan eyaletinde, aralarında camilerin de bulunduğu 3 bin ibadethanenin, yasa dışı inşa edildiği gerekçesiyle yıkılması planlandığı bildirildi.

Doğalgaz ne zamana kadar bedava? 2024 yılında doğal gaz ücretsiz mi?

Havaların soğumasıyla birlikte doğalgazlar açılmaya başlandı. Bilindiği üzere konut, cemevi ve ibadethane abonelerinin doğalgaz kullanımlarının bir bölümü devlet tarafından karşılanıyor. Peki, Doğalgaz ne zamana kadar bedava?

Ücretsiz doğal gaz tüketimine ilişkin karar resmi gazetede yayımlandı! Yüzde yüz indirim olacak!

Doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmaması ile 25 metreküpe denk gelen ücretin bir yıl boyunca ücretsiz olacağına yönelik karar resmi gazetede yayımlandı.

Erdoğan doğal gazda yüzde 42'lik zammı müjdeledi! Bakın nerelerde geçerli!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ibadethane ve cemevlerinde kullanılan doğal gaza 1 Ocak 2023 itibarıyla yüzde 42,73 indirim uygulanacağını duyurdu.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Yenice’deki arazinin statüsünü değiştirdi!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Yenice Cemevi’nin olduğu arazinin imar planlarına ibadethane olarak işaretlenmesini oy çokluğuyla onayladı.

Kariye Camisi yarın ibadete açılıyor!

Danıştay ve Cumhurbaşkanı kararının yayımlanmasının ardından ibadethane statüsüne kavuşturulan Kariye Camisi'nde restore çalışmaları tamamlandı. Kariye Camisi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla ibadete açılacak. 

Kariye Camii'nde ibadet için hazırlıklar başladı!

Danıştay ve Cumhurbaşkanı kararının yayımlanmasının ardından 21 Ağustos'ta Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadethane statüsüne kavuşturulan Kariye Camii'nde ibadet için hazırlıklar başladı.

Güngören Millet Bahçesi planları onaylandı! 

TOKİ'nin İstanbul Güngören Millet Bahçesi için hazırladığı imar planları bugün askıya çıkarıldı. Millet Bahçesi kapsamında, 34 bin metrekarelik araziye yapılacak millet bahçesinde, millet kıraathanesi, ibadethane, sanat atölyeleri, tenis-basketbol, voleybol gibi spor alanları yapılacak...

‘Cemevleri’ Bergama Belediye Meclisi gündeminde!

Bergama Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantısı’nda Cemevleri gündem oldu. Cemevleri hakkında oylama yapıldı ve oy birliği ile Cemevleri’ne ibadethane statüsü verildi.

Cemevlerinin ibadethane statüsüne alınması talebi reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ocak ayı ikinci oturumunda CHP ve İYİ Parti'nin cemevlerinin ibadethane statüsüne alınmasını talebi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Statüsü değişen ve imara açılan ibadethane arazileri TBMM'de!

2009-2019 yılları arasında statüsü değişen ibadethane arazileri ve bunlardan imara açılanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir’de cemevleri imar planına ibadethane olarak işlenecek!

Uluslararası İzmir Alevilik Bektaşilik Günleri'ne katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada “Cemevlerinin ibadethane statüsünün imar planına işlenmesi konusunu meclis gündemine getirdik” dedi.

Bağcılar'da 1466 asansör mühürlendi! 

Bağcılar'da kamu kurumları, okul, hastane, ibadethane, iş yeri ve konutları kapsayan 3 bin 64 asansöre kontrol yapıldı. Kontrol sonucunda bin 466 asansör mühürlenerek hizmet dışı bırakıldı. 

Gamze Özçelik'ten Arakan’daki mültecilere 25 ev!

Umuda Koşanlar Derneği'nin kurucu Başkanı Gamze Özçelik, Arakan'da hükümetin zulmünden kaçıp Müslümanların sığındığı mülteci kampında yeni 25 adet ev yaptırdı.

Myanmar Arakan ibadethane yıkımları Haberi

Myanmar Arakan ibadethane yıkımları

Myanmar'ın Arakan eyaletinde, aralarında camilerin de bulunduğu 3 bin ibadethanenin, yasa dışı inşa edildiği gerekçesiyle yıkılması planlandığı bildirildi.


Myanmar'ın Arakan Eyaleti Güvenlik ve Sınır İlişkileri Bakanı Htein Linn, bölgede "yasa dışı" inşa edilen camiler ve diğer kaçak binaların yıkımı için yasal çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.


Yerel "Voice Daily" gazetesinin haberine göre, Linn, eyalet genelinde izinsiz inşa edilen yaklaşık 3 bin binanın yıkımı için yasalar çerçevesinde çalışma yapıldığını belirtti.


Linn, Arakan eyaletinin başkenti Sittwe'de bir grup bölge sakiniyle yaptığı toplantıda, yerel hükümetin yakın zamanda yıkım planı ve zamanı konusunda resmi açıklama yapacağını kaydetti.


Binaların çoğu Müslümanların yaşadığı bölgelerde

Haberde, yıkım kapsamına giren binaların, nüfusun çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Maungdaw ve Buthidaung kasabalarında yer aldığı, aralarında 12 cami ve 35 dini okulun da bulunduğu ifade edildi.


"Karar gereksiz şiddete...