05 / 05 / 2024

Erdoğan doğal gazda yüzde 42'lik zammı müjdeledi! Bakın nerelerde geçerli!

Erdoğan doğal gazda yüzde 42'lik zammı müjdeledi! Bakın nerelerde geçerli!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ibadethane ve cemevlerinde kullanılan doğal gaza 1 Ocak 2023 itibarıyla yüzde 42,73 indirim uygulanacağını duyurdu.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ibadethane ve cemevlerinde kullanılan doğal gaza yüzde 42,73 indirim yapıldığını müjdeledi. Erdoğan Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İbadethanelerde, cemevlerinde kullanılan doğal gazda + 42,73 indirim yapmaya karar kıldık. Ayrıca sanayi kuruluşlarında kullanılan elektrik ile elektrik üretiminde tüketilen doğal gazın fiyatında da farklı oranlarda indirime gittik" ifadelerine yer verdi.

İSTANBUL'DA KONUT GAZINA YÜZDE 12 İNDİRİM

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da bulunan 5,5 milyon doğal gaz konut abonesinin faturasında 1 Ocak itibariyle yüzde 12 indirim yapılacağı duyurulmuştu. Bu kapsamda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kararıyla, İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin (İGDAŞ) sistem kullanım bedellerinde 1 Ocak itibarıyla indirime gidilecek. Bu indirim, nihai faturaya yüzde 12,13 oranında yansıyacak. Söz konusu indirimle birlikte aylık doğal gaz faturası 1000 lira olan bir abonenin, yeni faturası 879 lira olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön