29 / 04 / 2024

NAKO arsasını kim satın aldı

NAKO arsasını kim satın aldı

Zeytinburnu Ambarlar Sitesi arazisinin satışı gerçekleşti. 80 ortaklı İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifi’ne (NAKO) ait araziyi Suudi Arabistanlı Al Qemam Holdingin Türkiye'deki yatırım şirketi Akzirve Gayrimenkul satın aldı

TMSF Ceylan Grubu’nun arsasını satıyor: 35 milyon TL'ye!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Ceylan Grubu’nun Yalova-Bursa yolu üzerindeki arsasını satışa çıkarma kararı aldı. Arsanın 15 dönümünde ticaret alanı imarı, 110 dönümündeyse konut imarı mevcut.

Ev satışında tapu masraflarını kim öder?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemelerinin yapılması gerekiyor. Peki, ev satışında tapu masraflarını kim öder?

TMSF, Ceylan’ın arsasını satacak!

TMSF Ceylan Grubu’nun Yalova-Bursa yolu üzerindeki arsasını satışa çıkarma kararı aldı. 24 Şubat tarihinde ihaleyle satılacak olan arsanın muhammen bedeli 35 milyon lira olarak belirlendi.

Apartman masraflarını kim öder?

Birden çok bağımsız bölümlerden oluşan yapılarda ödenmesi zorunlu olan ortak masraflar bulunuyor.Peki bu ortak masraflar nelerdir?Apartman masraflarını kim öder?işte apartman masraflarının ödenmesi..

Apartman görevlisinin kıdem tazminatını kim öder?

Ana gayrimenkulün bakımı, korunması,onarımı güvenliği,asansör bakımı gibi pek çok konuda görevli olan apartman görevlisinin kıdem tazminatı bulunuyor.Peki,apartman görevlisinin kıdem tazminatını kim öder?

Oturma ruhsatını kim verir?

Tüm inşaat çalışmaları bitirilen ve oturuma hazır hale getirilen taşınmaz malların yasal olarak inşaatının bittiğinin belirtilmesi ve içerisinde oturumun başlaması için oturma ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, oturma ruhsatını kim verir?

İzmir Atatürk OSB arsasını ihale ile kiralıyor!

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, bölgedeki 45 bin metrekarelik arsasını AVM yatırımcıları için ihaleye çıkardı. Hasılat paylaşımı yöntemiyle yapılacak AVM veya outlet için son teklif tarihi 10 Mart olarak belirlendi.

İAOSB arsasını AVM yapımı için kiralıyor!

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), bölgedeki 45 bin metrekarelik arsasını AVM yatırımcıları için ihaleye çıkardı. Hasılat paylaşımı yöntemiyle yapılacak AVM veya outlet için son teklif tarihi 10 Mart olarak belirlendi.

Tapu takas harcı cezasını kim öder?

Tapu takas harcı, Tapu Müdürlüklerinde gerçekleştirilen bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yanlış ya da eksik ödenen tapu takas harcı cezasını kim öder?

Özak GYO Alsancak arsasının değerleme raporunu yayınladı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Alsancak arsasının değerleme raporunu yayınladı.

Özak GYO Kazlıçeşme'deki arsasının değerleme raporunu yayınladı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Kazlıçeşme'deki arsasının değerleme raporunu yayınladı.

Özak GYO Eyüp'teki arsasının değerleme raporunu yayınladı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu 'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özak GYO Eyüp' teki arsasının değerleme raporunu yayınladı.

Sinpaş GYO Marmaris İçmeler'deki arsasının değerleme raporunu yayınladı!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Marmaris İçmeler'deki arsasının değerleme raporunu yayınladı.

NAKO arsasını kim satın aldı Haberi

NAKO arsasını kim satın aldı


Uzun süredir dev holdinglerin peşinde olduğu Zeytinburnu Ambarlar Sitesi arazisinin satışı gerçekleşti. 180 ortaklı İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifi’ne (NAKO) ait araziyi Suudi Arabistanlı Al Qemam Holdingin Türkiye'deki yatırım şirketi Akzirve Gayrimenkul satın aldı. Akzirve, 120 dönümlük arazi için ambar başına sosyal tesislerle birlikte 1 milyon dolar ödeyecek. 245 ambarın bulunduğu arazi için toplam 245 milyon dolar ödenecek. Ayrıca, vergi masrafl arı da Akzirve’ye ait olacak. DÜNYA Gazetesi’nin NAKO ortaklarından aldığı bilgiye göre geçtiğimiz haftalarda ön protokolü imzalanan anlaşma için 16 Haziran’da İstanbul’daki bir otelde resmi devir teslim töreni yapılacak. Ambarların diğer talipleri arasında Mesa Mesken, Tahincioğlu, Varyap, EgeYapı, Dumankaya, Nef gibi şirketler vardı.


Zeytinburnu Ambarlarını toplam 245 milyon dolara satın alan Akzirve’nin sahibi İbrahim Ali Ahmad Maasfeh, Ürdünlü. Türkiye’de...