29 / 04 / 2024

Namazgah Barajı atıksuların toplanması

Namazgah Barajı atıksuların toplanması

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra Namazgah Barajı havzasındaki atıksuların toplanması için 2 ayrı proje ile toplam 31 km uzunluğunda kanalizasyon şebekesi yapıyor. Toplam 7 milyon 555 bin TL'ye mal olacak...

Kocaeli Namazgah Barajı HES'in inşaatı tamam!

9 milyon TL yatırım ile inşaatı tamamlanan Kandıra Namazgah Barajı HES’te yapılan test çalışmalarının ardından devreye alma işlemi tamamlandı.

Kocaeli'deki barajların doluluk oranı yüzde 93'e ulaştı!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) verilerinden derlenen bilgiye göre, yağışların ardından kente su sağlayan Yuvacık ve Namazgah Barajı'ndaki su miktarı 68 milyon 840 bin metreküpe yükseldi.

Kandıra Namazgah Barajı cazibe merkezi oldu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilerek 2014 yılında işletmeye alınan Kandıra Namazgah Barajı’nda son kar yağışları ile birlikte 19 milyon m3 su birikti.

Kandıra Namazgah Barajı’ndaki hatlardan elektrik üretilecek!

İZAYDAŞ tarafından Yuvacık Barajı-Arıtma Tesisi arasındaki içme suyu hattı üzerinde kurulan hidroelektrik santralinin (HES) ıslak testlerine katılan Başkan Karaosmanoğlu, “Ölü bir enerji kaynağını ortaya çıkardık” dedi.

Yuvacık Barajı doluluk oranı yüzde 99'a ulaştı!

Günlerdir yağan yağmur barajlara yaradı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Yuvacık Barajı’nda doluluk oranı yüzde 99’a, Namazgah Barajı’nda ise yüzde 76’ya ulaştı

Kandıra Namazgah Barajı'na HES çalışmaları başladı!

Kocaeli İSU tarafından Kandıra Namazgah Barajı'nda yaklaşık 1,70 megavat gücünde HES kurulacak. Kurum elektrik ihtiyacının bir kısmını baraj ve isale hatlarından karşılayacak.

Kandıra Namazgah Barajı'nda elektrik üretilecek!

ISU Yuvacık Barajı 'ndan sonra Namazgah Barajı 'ndan da elektrik üretmek için harekete geçti ve Kandıra Namazgah Barajı 'nda kurulacak enerji santralinin ekipmanlarının ihalesine çıkacak...

Namazgah Barajı’nda enerji santrali kurulacak!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Kandıra Namazgah Barajı ’ndan elektrik üretmek için 1,70 Megawatt kurulu gücünde Hidroelektrik Santrali kurma çalışmalarına başladı.

Kandıra Namazgah Barajı'na HES kurulacak!

Kandıra Namazgah Barajı'na HES kurulacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) tarafından Kandıra Namazgah Barajı'nda yaklaşık 1,70 megavat gücünde hidroelektrik santrali (HES) yapılacak.

Namazgah Barajı çevresi ağaçlandırılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından Kocaeli genelinde ağaçlandırma çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Kandıra ilçesinde bulunan Namazgah Barajı’nın çevresini ağaçlandırılıyor.

Kocaeli'de sanayiye indirimli su satışı bitiyor!

Sapanca Gölü, Kandıra Namazgah Barajı, yeni kaynaklar, derin su kuyuları ile atık su arıtma tesislerinden elde edilen geri kazanım suyunu devreye alarak abonelerine su sıkıntısı yaşatmadı...

Öğrenciler Namazgah Barajı'nı gezdi!

İSU Genel Müdürlüğü ile İzmit Müftülüğü'nün ortaklaşa düzenlediği proje kapsamında su bilincinin artırılması için İzmit Merkez Rahmet Camii Yaz Kuran Kursu öğrencileri Kandıra Namazgah Barajı'nı gezdi.

Sapanca hattından su alımı 2 pompaya indirildi!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Yuvacık Barajı, Sapanca gölü, Namazgah barajı ile Kocâeli'nin içmesuyu ihtiyacını karşılıyor. İSU Genel Müdürlüğü, 3 ay gibi kısa sürede 82,5 milyon TL yatırım yaptı.

Namazgah Barajı atıksuların toplanması Haberi

Namazgah Barajı atıksuların toplanması

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra Namazgah Barajı havzasındaki atıksuların toplanması için 2 ayrı proje ile toplam 31 km uzunluğunda kanalizasyon şebekesi yapıyor. Baraj havzasını kirlilikten arındıracak ve köylerin yaşam kalitesi artıracak olan projeler, toplam 7 milyon 555 bin TL'ye mal olacak. 


Kandıra ilçe merkezi, sahil bölgeleri ve köyleri ile İzmit, Derince ve Körfez köylerinin içmesuyu ihtiyacı için inşa edilen Namazgah Barajı'nda bir yandan dağıtım hatlarını sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, bir yandan da baraj havzasının atıksulardan kurtarmak için projeler geliştirdi. 


KÖYLERE ATIKSU ŞEBEKESİ 


Bir süre önce inşaatına başlanılan çalışmalar kapsamında toplam 16 km uzunluğunda kanalizasyon hattının inşa edileceği Namazgah Barajı Havzası Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı projesi kapsamında Sarnıçlar köyünde boru imalatı yapılıyor. Bu proje kapsamında Sarnıçlar'ın yanı sıra Hacılar, Zurnacılar, Yağbolu, Çıraklı,...