17 / 05 / 2024

Namazgah Barajı santral

Namazgah Barajı santral

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Kandıra Namazgah Barajı ’ndan elektrik üretmek için 1,70 Megawatt kurulu gücünde Hidroelektrik Santrali kurma çalışmalarına başladı.

Kocaeli Namazgah Barajı HES'in inşaatı tamam!

9 milyon TL yatırım ile inşaatı tamamlanan Kandıra Namazgah Barajı HES’te yapılan test çalışmalarının ardından devreye alma işlemi tamamlandı.

Güriş, Sivas Çermikler Barajı'nı satın aldı!

Güriş Holding Sivas Çermikler Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni (HES) satın aldı. Son bir ayda 2 yeni santral alan holding Çermikler ile birlikte portföyündeki HES sayısını 6'ya yükseltti.

Kocaeli'deki barajların doluluk oranı yüzde 93'e ulaştı!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) verilerinden derlenen bilgiye göre, yağışların ardından kente su sağlayan Yuvacık ve Namazgah Barajı'ndaki su miktarı 68 milyon 840 bin metreküpe yükseldi.

Kandıra Namazgah Barajı cazibe merkezi oldu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilerek 2014 yılında işletmeye alınan Kandıra Namazgah Barajı’nda son kar yağışları ile birlikte 19 milyon m3 su birikti.

Tokat Erbaa'da Tepekışla Barajı ve HES açıldı!

SANKO Holding’in, Tokat’ın Erbaa İlçesi Karanlıkdere mevkii Kelkit Çayı üzerinde inşa ettiği Tepekışla Barajı ve Hidroelektrik Santralı’nın (HES) açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

Kandıra Namazgah Barajı’ndaki hatlardan elektrik üretilecek!

İZAYDAŞ tarafından Yuvacık Barajı-Arıtma Tesisi arasındaki içme suyu hattı üzerinde kurulan hidroelektrik santralinin (HES) ıslak testlerine katılan Başkan Karaosmanoğlu, “Ölü bir enerji kaynağını ortaya çıkardık” dedi.

Yuvacık Barajı doluluk oranı yüzde 99'a ulaştı!

Günlerdir yağan yağmur barajlara yaradı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Yuvacık Barajı’nda doluluk oranı yüzde 99’a, Namazgah Barajı’nda ise yüzde 76’ya ulaştı

Kasımlar Barajı ve HES projesine 1.2 milyon TL ceza!

Yukarı Köprüçay havzasında yapımı devam eden Kasımlar Barajı ve HES projesinin Değirmenözü'ndeki tünel ve santral binası inşaatları, imar planı onaylanmadan yapıldığı gerekçesiyle Manavgat Belediyesi'nce mühürlendi.

Deriner Barajı ekonomiye 460 milyon lira katkı sağladı!

Elektrik üretimi 2 milyar kilovatsaati geçen Deriner Barajı, ekonomiye yaklaşık 460 milyon lira katkı sağladı. 249 metre gövde yüksekliğindeki barajın santral bölümü 4 üniteden oluşuyor.

Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi denemeleri başladı!

KKTC Su Temin Projesi kapsamında Mersin'in Anamur ilçesine yapılan Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı. Santral montajı tamamlanan barajda 3 tribünde testler yapılıyor.

Kandıra Namazgah Barajı'na HES çalışmaları başladı!

Kocaeli İSU tarafından Kandıra Namazgah Barajı'nda yaklaşık 1,70 megavat gücünde HES kurulacak. Kurum elektrik ihtiyacının bir kısmını baraj ve isale hatlarından karşılayacak.

Kandıra Namazgah Barajı'nda elektrik üretilecek!

ISU Yuvacık Barajı 'ndan sonra Namazgah Barajı 'ndan da elektrik üretmek için harekete geçti ve Kandıra Namazgah Barajı 'nda kurulacak enerji santralinin ekipmanlarının ihalesine çıkacak...

Namazgah Barajı’nda enerji santrali kurulacak!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Kandıra Namazgah Barajı ’ndan elektrik üretmek için 1,70 Megawatt kurulu gücünde Hidroelektrik Santrali kurma çalışmalarına başladı.

Namazgah Barajı santral Haberi

Namazgah Barajı santral


Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Kandıra Namazgah Barajı’ndan elektrik üretmek için 1,70 Megawatt kurulu gücünde Hidroelektrik Santrali kurma çalışmalarına başladı. Kurum, bu kapsamda santralden enerji üretimi için 2 adet 839 KW kapasiteli hidroelektrik türbin ile mekanik ekipmanların ihalesine çıktı.



AYLIK 4 MİLYON TL’YE VARAN ELEKTRİK HARCAMASI


İSU, il genelinde 18 adet atıksu,13 adet içmesuyu arıtma tesisi ile onlarca kanalizasyon, yağmursuyu ve içmesuyu terfi merkezi işletiyor. Bu tesisler için aylık 4 milyon TL’ye varan elektrik harcaması yapan İSU Genel Müdürlüğü, su üretim hatlarındaki artık basınçtan ve barajlardan elektrik üretmek için çalışmalara başladı.



YUVACIK’TAN SONRA NAMAZGAH BARAJI’NDA SANTRAL


Yuvacık Barajı İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin girişine hidroelektrik santral kurulmasının ardından İSU Genel Müdürlüğü’ de Kandıra Namazgah Barajı’nda enerji üretmek için hidroelektrik santral kurma çalışmalarına...