16 / 05 / 2024

namazgah barajından içme suyu veriliyormu

namazgah barajından içme suyu veriliyormu

Kandıra ilçesindeki Namazgah Barajı'ndan kente içme suyu verilmesi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, çok önemli bir tesisi hizmete sunduklarını söyledi...

Barajlar alarm veriyor! Prof. Dr. Şen 'İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldı' diyerek uyardı!

Yağışların beklenen oranda olmaması sebebiyle Türkiye'de birçok baraj alarm vermeye başladı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldı' diyerek uyardı.

Yeme içme ve eğlence sektöründen kira düzenlemesi talebi!

Koronavirüs pandemisinin başından beri açılma ve kapanmalardan en çok etkilenen yeme içme ve eğlence sektörü çalışan ve işverenleri, bütün il ve ilçelerde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi. Sektördeki kira sorunun çözülmesi istendi.

Kanal İstanbul projesiyle içme suyu havzası imara açıldı!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un 10 köyü kapsayan 3. etap planlarına göre, barajın çevresindeki içme suyu havzası imara açıldı.

İznik Barajı ile 2070 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek İznik Barajı ile ilçenin 2070 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

Nizip İçme Suyu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Nizip’e yaptırılan 7 bin 500 tonluk içme suyu deposu ve arıtma tesisinin inşaatı tamamlandı. Tesis Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katıldığı törenle açıldı.

Manisa'da içme suyu hattı yenileme çalışmaları sürüyor!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesine bağlı Örselli Mahallesi’nin kanalizasyon hattı yenileme çalışmalarının ardından, mahallenin içme suyu şebekesini de değiştirerek vatandaşlara daha sağlıklı su temin ediyor.

Çorum Osmancık Dereboğazı İçme Suyu Barajı'nda son durum!

Çorum'un Osmancık ilçesinde içme suyunu karşılayacak Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışması hızla devam ediyor.

Kocaeli Namazgah Barajı HES'in inşaatı tamam!

9 milyon TL yatırım ile inşaatı tamamlanan Kandıra Namazgah Barajı HES’te yapılan test çalışmalarının ardından devreye alma işlemi tamamlandı.

Kütahya Tavşanlı İçme Suyu projesi için yer teslimi yapıldı!

Kütahya Tavşanlı'nın vizyon projesi içme suyunda ihale sürecinin tamamlanmasının ardından ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapıldı ve çalışmalar başladı.

Kırşehir içme suyu isale hattı inşaat çalışmaları ne zaman tamamlacanak?

Yaşar Bahçeci, Orman ve Su işleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri tarafından yapımı devam eden Kırşehir içme suyu isale hattı yapım çalışmalarını yerinde inceledi ve Murat Tekşut'tan bilgi aldı.

Ankara Kızılcahamam Akyar Barajı'ndan su tahliyesi yapılıyor!

Ankara'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan barajların çoğunun bulunduğu Kızılcahamam ilçesinde yağmur bereketi yaşanıyor. Son yağmurlarla tamamen dolan Akyar Barajı'ndan su tahliyesine başlandı.

Dereboğazı İçme Suyu Tüneli'nde ışık göründü!

Zile Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışmasındaki 320 metrelik tünel tamamlandı. 320 metrelik tünellin tamamlanması dolayısıyla tünel çıkışı kurdele kesildi ve kazasız belasız inşaatın tamamlanması için kurban kesildi.

Zile Dereboğazı İçme Suyu Barajı'nda son durum ne?

Zile'nin içme suyunu karşılayacak olan Zile Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışmasını yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Milletvekili Celil Göçer yapılacak olan barajla Zile arıtılmış suya kavuşacak dedi.

namazgah barajından içme suyu veriliyormu Haberi

namazgah barajından içme suyu veriliyormu


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de yolsuzluk olması halinde ülkenin duble yollarla örülemeyeceğini belirterek, "Şimdi buradan sesleniyorum, Sayın Kılıçdaroğlu, Sayıştay raporu mu arıyorsun, gel. Yuvacık Barajı ile ilgili Sayıştay raporu var. Yolsuzluklu mu arıyorsun? Yargıtay, Yuvacık Barajı ile ilgili 'o dönemin Belediye Başkanı Sefa Sirmen ve arkadaşları görevini kötüye kullanma suçu işlemiştir ancak zaman aşımından dolayı dava düşmüştür' diyor" dedi.


Kandıra ilçesindeki Namazgah Barajı'ndan kente içme suyu verilmesi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Işık, çok önemli bir tesisi hizmete sunduklarını, geçmiş dönemlerde bu tür yapıların inşa edilmesinin yıllar sürdüğünü söyledi.


Yuvacık Barajı'nın 30 yılda tamamlandığını, kapasitesinin 53 milyon metreküp olduğunu ifade eden Işık, şunları kaydetti:


"Buranın kapasitesi 25 milyon metreküp. Yani yarı yarıya yaklaşık. Oranın 1 yılda ürettiği su, eğer çok...