01 / 05 / 2024

Namazgah Hamamı restora çalışmaları

Namazgah Hamamı restora çalışmaları

16'ncı yüzyıldan kalan ve yıkılmak üzere olan Namazgah Hamamı'nı restore ediliyor. Tarihi hamam, 1.2 milyon liralık yenileme çalışmasından sonra yeniden hamam olarak hizmet vermeye başlayacak.

İzmir Namazgah Hamamı'nın restorasyonu tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehri Belediyesi, Tarihi Namazgah Hamamı'nın restorasyonunu tamamladı.

İzmir'deki Namazgah Hamamı restore edildi!

Kent tarihinin korunması adına önemli projeler hayata geçiren  İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan kalma Namazgah Hamamı’nı restore etti.

İzmir Namazgah Hamamı restore ediliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan kalan ve yıkılmak üzere olan Namazgah Hamamı'nı restore ediyor. Tarihi hamam, 1.2 milyon liralık yenileme çalışmasından sonra yeniden hizmet vermeye başlayacak.

Namazgah Hamamı restore ediliyor!

16'ncı yüzyıldan kalan ve yıkılmak üzere olan Namazgah Hamamı'nı restore ediliyor. Tarihi hamam, 1.2 milyon liralık yenileme çalışmasından sonra yeniden hamam olarak hizmet vermeye başlayacak.

Aydın Osmanlı Ortakçı Hamamı restore edilecek!

Aydın’ın Buharkent İlçesine bağlı Ortakçı Mahallesinde bulunan tarihi Osmanlı Ortakçı Hamamı restore edilip, turizme kazandırılacak.Sıcak su kaynağının bulunduğu çeşmeye giden Uslu, sudan içip bu şifalı suyun hastalara şifa olacağını söyledi.

Naime Sultan Yalısı'na seyis evi ve hamam inşa edilecek!

2002’de esrarengiz bir yangınla kül olan ve THY eliyle yeniden yaratılan Boğaz’ın en nadide eserlerinden Naime Sultan Yalısı bahçesine, Anıtlar’dan izinle, orijinal planlarında yer alan seyis evi ve hamam asıllarına uygun olarak inşa edilecek.

Ulu Cami Hamamı kaderine terk edildi!

Mezopotamya'nın en eski şehirlerinden biri olan Mardin'de çok sayıda yapı kaderine terk edilmiş. Bu tarihi yapılardan biri de Ulu Camii Hamamı. Ulu Cami'ye vakıf olarak yaptırılan tarihi hamamın kapısına kilit vurulmuş.

Cengiz Ergün Gülgün Hatun Hamamı’ndaki çalışmaları inceledi!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Gülgün Hatun Hamamı’ndaki çalışmaları inceledi. Ergün hamamın Manisalıların kullanacağı bir cazibe merkezi olacağını belirtti

Gaziantep tarihi Pazar Hamamı restorasyon bekliyor!

Gaziantep’te 30 yılıdır kullanılmayan ve restore edilmeyen tarihi Pazar Hamamı ’nda fare ve böcekler cirit atmaya başladı. Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde bahsettiği tarihi hamama sahip çıkılması istendi.

Altunizade İsmail Paşa Hamamı restoran olacak!

Radikal'in "Tarihi hamam çöplük oldu" başlığıyla gündeme getirdiği İstanbul Üsküdar'daki, Osmanlı'ndan kalma Altunizade İsmail Paşa Hamamı çöplük olmaktan kurtuluyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, tarihi hamamın yer aldığı alanın yanındaki arsa ile birlikte r

2. Bayezid Hamamı'nın külhan girişine kafe yapıldı!

İstanbul Beyazıt'ta 15. yüzyılda inşa edilen ve önemli Osmanlı hamamlarından olan 2.Bayezid Hamamı'nın hamamların altında ısıtmak için büyükçe bir kazanın olduğu ve külhan olarak adlandırılan bölümün girişine kafe yapıldı.

Manisa Alaca Hamamı çalışmaları sürüyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Alaca Hamamı’nı gün yüzüne çıkarmak amacıyla önceki dönem başlattığı kamulaştırma çalışmaları, hamamın batı cephesiyle devam etti. Bu kapsamda imar planında yeşil alanda kalan 3 katlı bina ile ön tarafında bulunan a

Namazgah'a imar ve 2B alanında düzenlemeler yapılacak!

Kandıra Belediye Meclisi'nin şubat ayı oturumunda konuşan Kandıra Belediye Başkan Yardımcısı Asım Akkaya, Kandıra'nın ihtiyacı olan sosyal alanların Namazgah çevresine yapılacağını ve önümüzdeki yaza yetişeceğini açıkladı.

Namazgah Hamamı restora çalışmaları Haberi

Namazgah Hamamı restora çalışmaları

Yakın zamana kadar hamam işlevi gören, ancak bir süredir virane durumundaki Namazgah Hamamı, İzmir Büyükşehir Belediyesi' tarafından restore edilerek kente kazandırılacak. Büyükşehir Belediyesi, 762 metrekarelik arazi içinde yer alan tarihi hamamın restorasyon çalışmalarını 2018 yılı içinde tamamlayarak yeniden hamam olarak hizmete açacak. Restorasyon çalışması yaklaşık 1.2 milyon liraya mal olacak.


16'ncı Yüzyıl'dan kalan tarihi yapı orijinali korunarak restore edilecek. Gerekli sağlamlaştırma ve düzenleme çalışmaları gerçekleştirildikten sonra, Kuzey ve Batı cephesine bitişik durumda olan iki yapı kaldırılacak. Yapının iç mekanında bulunan kaplamalar ve eklentiler de kaldırılarak özgün detayına uygun şekilde ılıklık, sıcaklık ve halvet mekanlarının duvarlarına mermer kaplama yapılacak. Hamamın soyunmalık mekanlarında ahşap bölmeler ve su havuzu oluşturulacak. Göbek taşı ve kurnalar aslına uygun olarak yenilenecek. Yapının çatısındaki betonarme eklentiler kaldırılarak...