28 / 04 / 2024

Namazgah Hamamı yenileme

Namazgah Hamamı yenileme

16'ncı yüzyıldan kalan ve yıkılmak üzere olan Namazgah Hamamı'nı restore ediliyor. Tarihi hamam, 1.2 milyon liralık yenileme çalışmasından sonra yeniden hamam olarak hizmet vermeye başlayacak.

İzmir Namazgah Hamamı'nın restorasyonu tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehri Belediyesi, Tarihi Namazgah Hamamı'nın restorasyonunu tamamladı.

İzmir'deki Namazgah Hamamı restore edildi!

Kent tarihinin korunması adına önemli projeler hayata geçiren  İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan kalma Namazgah Hamamı’nı restore etti.

İzmir Namazgah Hamamı restore ediliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan kalan ve yıkılmak üzere olan Namazgah Hamamı'nı restore ediyor. Tarihi hamam, 1.2 milyon liralık yenileme çalışmasından sonra yeniden hizmet vermeye başlayacak.

Namazgah Hamamı restore ediliyor!

16'ncı yüzyıldan kalan ve yıkılmak üzere olan Namazgah Hamamı'nı restore ediliyor. Tarihi hamam, 1.2 milyon liralık yenileme çalışmasından sonra yeniden hamam olarak hizmet vermeye başlayacak.

Aydın Paşa Hamamı yenileme çalışmalarında sona gelindi!

Aydın ’ da Osmanlı imparatorluğu döneminde İpek Yolu üzerinde hizmet vermiş Veysipaşa Mahallesi ’ nde bulunan Paşa Hamamı restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Tuzla Belediye Hamamı ihalesi 23 Aralık'ta!

Tuzla Belediyesi, Köyiçi mevkiindeki İstanbul II Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafında onaylanan hamam projesini yap - işlet - devret modeli ile ihaleye çıkardı...

Çanakkale'de tarihi asker hamamı seramik müzesine çevrildi!

Çanakkale Belediyesi, 1904 yılında yapılan ve 1974'e kadar kullanıma açık olan askerî hamamı, yeniden tasarımlama ve yenileme projesiyle seramik müzesi haline getirdi. Altı ayda tamamlanan restorasyon, 636 bin liraya mal oldu....

TOKİ Amasya Hamamözü Devlet Hastanesi inşaat yapım işi ihalesi yarın!

Amasya İli Hamamözü İlçesi 5 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile yarın ihale edilecek.

TOKİ Amasya Hamamözü Devlet Hastanesi inşaat yapım işi ihalesi 30 Eylül'de!

Amasya İli Hamamözü İlçesi 5 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek.

Mustafa Tuna, kentsel yenileme ile ilgili soruları yanıtladı!

Pınarbaşı Mahallesi sakinleri ile Sincan Kültür Evinde istişare toplantısı yapan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, mahalle sakinlerinin kentsel yenileme ilgili sorularına yanıt verdi...

Yenileme alanının tespiti!

Yenileme alanının tespiti nasıl ve kimler tarafından yapılıyor? Yenileme alanının tespitinde hangi noktalara dikkat edilmesi gerekiyor? İşte yenileme alanları yönetmeliği kapsamında yer alan yasal hükümler...

Tarlabaşı 360, Avrupa’nın En İyi Kentsel Yenileme projesi seçildi!

Tarlabaşı 360 projesi “18. Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde, Avrupa’nın 6 önemli projesi arasından en iyi “Kentsel Yenileme” projesi seçildi. Avrupa’nın en iyisi apoletini kazanan projenin lansmanı ise Kasım ayında gerçekleştirilecek.

Yenileme alanı nedir?

Yenileme alanı ne demek? Bir alan yenileme alanı olarak ilan edilince ne gibi uygulamalar yapılıyor? Yenileme alanlarını kim belirliyor? Yenileme alanı nedir? İşte yenileme alanı uygulamalarına dair merak ettikleriniz...

Namazgah Hamamı yenileme Haberi

Namazgah Hamamı yenileme

Yakın zamana kadar hamam işlevi gören, ancak bir süredir virane durumundaki Namazgah Hamamı, İzmir Büyükşehir Belediyesi' tarafından restore edilerek kente kazandırılacak. Büyükşehir Belediyesi, 762 metrekarelik arazi içinde yer alan tarihi hamamın restorasyon çalışmalarını 2018 yılı içinde tamamlayarak yeniden hamam olarak hizmete açacak. Restorasyon çalışması yaklaşık 1.2 milyon liraya mal olacak.


16'ncı Yüzyıl'dan kalan tarihi yapı orijinali korunarak restore edilecek. Gerekli sağlamlaştırma ve düzenleme çalışmaları gerçekleştirildikten sonra, Kuzey ve Batı cephesine bitişik durumda olan iki yapı kaldırılacak. Yapının iç mekanında bulunan kaplamalar ve eklentiler de kaldırılarak özgün detayına uygun şekilde ılıklık, sıcaklık ve halvet mekanlarının duvarlarına mermer kaplama yapılacak. Hamamın soyunmalık mekanlarında ahşap bölmeler ve su havuzu oluşturulacak. Göbek taşı ve kurnalar aslına uygun olarak yenilenecek. Yapının çatısındaki betonarme eklentiler kaldırılarak...