02 / 05 / 2024

nasa fırlatma rampası

nasa fırlatma rampası

Ulaştırma Bakanı Elvan, Türkiye'nin NASA'sı olacak Uzay Ajansı'nın çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Elvan fırlatma rampasının, ya deniz kenarı olan bir bölgeye ya da yerleşim yeri olmayan geniş bir alana kuracaklarını söyledi.

TÜRKSAT 6A'da sona gelindi! Ne zaman fırlatılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A uydusunun 2024 yılının mart ayında yerde teslimini planladıklarını, haziran ayı içinde de fırlatma işlemlerini gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti.

Elon Musk roket fırlatmak için Boca Chica'da arazi satın aldı!

Tesla CEO'su milyarder iş insanı Elon Musk roket fırlatma denemeleri yapmak için Boca Chica'da arazi satın aldı. Bölgede yaşayan köylüler ise bu durumdan şikayetçi. 

Gayrimenkulde 31 Ekim'de sona erecek 3 fırsat!

Gayrimenkul danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, gayrimenkul'de 31 Ekim'de sona erecek 3 fırsatla ilgili bir hatırlatma yaptı.

Datça'ya Uzay Ajansı'nın fırlatma rampası kurulacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun üç ay içinde kurulacağını açıkladığı Uzay Ajansı'nın fırlatma rampasının lk bölümünün Muğla'nın Datça ilçesine kurulması düşünülüyor.

NASA'nın fırlatma rampası nereye kurulacak?

Ulaştırma Bakanı Elvan, Türkiye'nin NASA'sı olacak Uzay Ajansı'nın çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Elvan fırlatma rampasının, ya deniz kenarı olan bir bölgeye ya da yerleşim yeri olmayan geniş bir alana kuracaklarını söyledi.

Çin 2022'de uzay istasyonunu faaliyete geçirecek!

Çin 'in güneyindeki ada eyaleti Haynan'ın güney kısmında yeni bir fırlatma merkezinin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Yang, fırlatma merkezinin uzay aracı fırlatabilecek aşamaya geldiğini kaydetti.

John F. Kennedy uzay merkezi kiracı arıyor!

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), John F. Kennedy uzay merkezinin giderlerini karşılayamadığı bölümlerini kiralamak istiyor

Ankara Türkiye'nin uzay üssü olacak!

Türkiye uzay teknolojisinde fırlatma yeteneğini elde etmek için harekete geçti. 9 yıl sonra Türkiye uydularını, kendi roketleriyle gönderecek. 2020'de Türk uyduları dünya coğrafyasının yüzde 71'ini, dünya nüfusunun ise yüzde 91'ini kapsamış olacak

Beyaz Vadi Residence'ta 24 ay sıfır faizle! 225 bin TL'ye!

Beyaz Vadi Residence'ta yüzde 50 peşinat ödendiği taktirde 24 ay sıfır faizle konut sahibi olunabiliyor

Faizler 0.60'a inerse orta sınıf ev sahibi olabilecek!

Gayrimenkul araştırma raporuna göre konut aizleri 0.60'a inerse orta sınıf ev sahibi olabilecek

Gönül Evleri'nde 355 bin TL'ye 3+1! 120 ay sıfır faizle!

Gönül Evleri'nde '120 aya kadar sıfır faiz' kampanyası başladı...

Yatay fıçı görünümünde 5 metrelik ahşap ev!

Ercan Sapmaz, yatay fıçı görünümündeki 5 metrelik ahşap ev yaptı

Fi-Yapı projelerinde ilan-ı fırsat! 59 bin TL'ye!

Fi-Yapı konut projelerinde ilan-ı fırsat dönemi...

nasa fırlatma rampası Haberi

nasa fırlatma rampası

Tüm birimleri tek çatı altında toplayacakları Uzay Ajansı'nın çalışmalarının tamamlandığını bildiren Bakan Elvan, "NASA'nın Türkiye versiyonunu kuruyoruz" dedi. Elvan, TİB'i taşıyacaklarını da söyledi.


Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, kuruluş çalışmaları tamamlanan Uzay Ajansı'yla ilgili bilgi verdi. Sabah gazetesinin kahvaltıda ağırladığı Elvan, "Arkadaşlarımız 6-7 aydır çalışıyorlar. Uzayla ilgili tüm birimleri tek çatı altında toplayacak Uzay Ajansı'nı kuruyoruz. NASA'nın Türkiye versiyonu gibi. Her şeyimiz hazır" dedi. Elvan şunları söyledi:


TEK ÇATIDA TOPLANACAK: Arkadaşlarımız 6-7 aydır çalışıyorlar. Uzayla ilgili tüm birimleri tek çatı altında toplayacak Uzay Ajansı'nı kuruyoruz. Vaktimiz olursa seçimden önce kuracağız.


4G İLE HIZ 20 KAT ARTAR


FIRLATMA MERKEZLERİ: Bizim uydu fırlatma merkezine sahip olmamız gerekiyor. (Fırlatma merkezi yerinin belirlenip belirlenmediğine ilişkin soruya) Ya yerleşim yeri olmayan geniş bir alan ortasında ya da deniz kenarında...