28 / 04 / 2024

B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! Ehliyet yenileme süresini aşarsanız 12 bin 978 TL cezası var!

B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! Ehliyet yenileme süresini aşarsanız 12 bin 978 TL cezası var!

B sınıfı ehliyet sahipleri için önemli bir hatırlatma kaydedildi. Buna göre, 31 Aralık 2024 tarihine kadar ehliyetlerini yenilemeyenler ciddi cezalar ile karşılaşabilecekler. Fakat bu cezadan kurtulmak için 15 TL ödeyerek ehliyetlerini yenilemeleri gerekmektedir.



B sınıfı ehliyet sahipleri için kritik bir uyarı geldi. 31 Aralık 2024 tarihine kadar ehliyetlerini yenilemeyenler, ciddi para cezalarıyla karşılaşabilirler. Ehliyet yenileme işlemleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilmektedir. Bu neden ile  ehliyet sahiplerinin belirlenen süre içinde gerekli adımları atması önemlidir.

EHLİYETLRİ YENİLEMEYİ UNUTMAYIN!

B sınıfı ehliyet sahipleri için önemli bir uyarı kaydedildi. 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınmış olan ehliyetlerin yenilenmesi için belirlenen son tarih olan 31 Aralık 2024'e kadar işlemi gerçekleştirmeyen sürücüler, ciddi bir ceza ile karşı karşıya kalabilirler.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, ehliyetini yenilemeyen sürücüler 12 bin 978 TL'lik bir ceza ile karşılaşabilirler. Ancak bu cezadan kaçınmak için 31 Aralık 2024 tarihine kadar 15 Türk Lirası ödeyerek ehliyetlerini yenilemeleri gerekiyor. Ehliyet yenileme işlemleri de yine Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecektir.

 B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! Ehliyet yenileme süresini aşarsanız 12 bin 978 TL cezası var!

takvim.com.tr'de yer alan habere göre; Ehliyet yenileme işlemi için gerekli belgeler arasında kimlik kartı veya pasaport, güncel biometrik fotoğraf, geçerli bir sağlık raporu, mevcut ehliyet, adli sicil kaydı ve kan grubu belgesi bulunmaktadır. Randevu alındıktan sonra ilgili kuruma başvurularak bu belgelerle ehliyet yenileme işlemi gerçekleştirilebilecektir. Geçerliliğini yitiren eski tip sürücü belgeleriyle araç kullananlara, Karayolları Trafik Kanunu'nun 39/3 maddesi gereğince idari para cezası uygulanacağı da hatırlatılmıştır.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresinin, 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süre ile uzatıldığını açıklamıştı. Ancak belirtilen süre içerisinde ehliyetini yenilemeyenlerin cezai işlemle karşılaşacakları unutulmamalıdır.

Motosiklet kullananlar dikkat! B ve A1 sınıfı sürücü belgesi olanlar motosiklet kullanabilecek!

Ehliyet, pasaport, egzoz muayenesi... Hepsi zamlandı! Yeni yıla işte bunlarla giriyoruz!

Kimlik, pasaport ve ehliyet fiyatlarına yüzde 58 zam geldi!

Eski ehliyet ve kimlik yenileme süresi uzatıldı mı?

Ehliyet fiyatlarına yüzde 58,46'lık dev zam kapıda!


Geri Dön