28 / 04 / 2024

Motosiklet kullananlar dikkat! B ve A1 sınıfı sürücü belgesi olanlar motosiklet kullanabilecek!

Motosiklet kullananlar dikkat! B ve A1 sınıfı sürücü belgesi olanlar motosiklet kullanabilecek!

Motorsiklet kullanan sürücüler için yeni bir karar daha Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 125 cc'nin altında bulunan motorlar B ehliyet ile kullanılabilecek.



Motosiklet kullananları yakından ilgilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan yönetmelik kapsamında en az 2 senelik deneyime sahip olan B sınıfı ehliyeti bulunan ve A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen motosikletleri de kullanabilecekleri açıklandı. 

ekonomim.com'da yer alan habere göre; B sınıfı ehliyet ile  A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılan motosikletler sürülebilecek. "Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre deneyim bakımından en az 2 senelik B sınıfı geçerli sürücü belgesine sahip olmak, gereken sağlık şartlarını taşımak ve daha önce geriye doğru 5 sene içinde sürücü belgesi geçici veya daimi olarak geri alınmamış olmak koşulları da aranan şartlar arasında olacak.

Motosiklet kullananlar dikkat! B ve A1 sınıfı sürücü belgesi olanlar motosiklet kullanabilecek!

Öte yandan, belirlenen direksiyon eğitimi dersini tamamlayarak uygulama sınavında başarılı olunması ve buna dair Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen A1 sınıfı sertifikanın sürücü belgesi sistem kayıtlarına işlenmesi halinde her türlü ticari faaliyette kullanılan motosikletler hariç olmak üzere Türkiye sınırları içerisinde A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen motosikletler de kullanabilecekler.

İçişleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Ulaştırma ve Altyapı bakanlarının beraber yürütüleceği yönetmeliğe ilişkin şunlar belirtildi; "Bu sürece  ilişkin olarak sürücü belgesi sistem kayıtlarına gerekli bir şekilde kod eklenerek yapılır,  ve buna göre sürücü belgesi üzerine kod yazılmaya gerek kalmaz. Fakat söz konusu kişiler istemeleri halinde iki sene içerisinde sertifikalarını sürücü belgesine işletebilmektedir.  Sistem kayıtlarında bu koda sahip olan kişinin bu fıkrada sayılan şartlardan herhangi birini kaybetmesi ya da 2918 sayılı Kanuna istinaden sürücü belgesinin geçici veya daimi olarak geri alınması halinde başka bir işleme gerek kalmaksızın bu yetkisi trafik kolluğu veya sürücü belgesi vermeye yetkili birimlerce iptal edilir. Bu yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer."

Her beş motosikletten birini Honda satarak, satışlarını ikiye katladı!

İkinci elde 6 ay ve 6 bin kilometre şartı genişliyor! Motosiklet de dahil edilecek!

Motosiklet alımları otomobili sollayarak geride bıraktı


Geri Dön