28 / 04 / 2024

Her beş motosikletten birini Honda satarak, satışlarını ikiye katladı!

Her beş motosikletten birini Honda satarak, satışlarını ikiye katladı!

Honda Motosiklet, Türkiye motosiklet pazarındaki liderliğini 9’uncu senesinde de sürdürüldüğü açıklandı. 



Honda Motosiklet, 2023 yılında toplam 480 bin 181 adete ulaşan 50cc üzeri Türkiye motosiklet pazarında 90 bin 80 adetlik satış gerçekleştirdiği belirtildi. Buna göre, satış rakamlarını bir önceki seneye göre ikiye katlayan Honda, yüzde 18,8’lik pazar payına ulaştığı açıklandı.

Honda Türkiye Motosikletten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Çetin Kardeş, liderliğin ayrı bir önemi olduğunu kaydederek, "2023 senesinde motosiklet sektörü rekorlar ile büyümeye devam etti. Bu kadar hızla büyüyen pazarda liderliği korumak çok önemliydi. Dokuzuncu kez bu unvanı almaktan gururluyuz. Bu mutluluğu Honda markasını tercih eden tüm kullanıcılarımız ile paylaşıyoruz." diye ifade etti.

dunya.com'da yer alan habere göre; Her geçen gün artan ve hızlı teslimat hacmi ile yükselen motosiklet ihtiyacının yanı sıra bireysel ulaşım ve seyahatte motosiklet kullanımının önemli ölçüde artığını belirten Kardeş,"Ürün gamımızı her kitleden kullanıcıların ihtiyaçlarına göre genişlettik. Özellikle 2023 yılında ülkemizde çok beklenen 8 yeni model ile ürün çeşitliliğimizi 7 farklı segmentte 32’ye çıkardık. Öte yandan bayi ağı yapılanmamızı büyüttük ve güçlendirdik. Bunlar büyüme yolculuğumuzdaki önemli adımlar oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Kardeş, Honda markasının çok özel bir kullanıcı kitlesi olduğunu belirten ve  markanın sunduğu teknolojiler ile güvenlik donanımları, sürüş ekonomisi ve performansın sürekli geliştiğini, kullanıcıların beklentileri doğrultusunda da ürün gamları güçlendirmeye bu sene de devam edeceklerini kaydetti.

Her beş motosikletten birini Honda satarak, satışlarını ikiye katladı!

Öte yandan, Türkiye'de motosiklet kullanımının hızlı bir şekilde yaygınlaştığını da belirten Kardeş,"İlk defa motosiklet kullananların oranı toplam pazarın yaklaşık yarısını oluşturmaktadır. Buna göre, lider marka olmanın getirdiği sorumluluk ile birlikte  sürücü güvenliği üzerine aktivitelerimizi 2024 senesinde de yükselterek sektöre hizmet etmeye devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

HONDA MOTOSİKLET HANGİ ÜLKEDE ÜRETİM YAPMAKTADIR?

Türkiye başta olmak üzere ABD, Kanada, Meksika, Brezilya, Arjantin, İngiltere, Çin, Tayland, Hindistan ve Vietnam'da Honda'lar üretilmektedir. Honda motosiklet kim üretiyor? dediğimizde 1986 senesinden bu yana Honda araçları Anadolu Grubu iştiraklerinden Çelik Motor tarafından ithal edilmektedir. Ayrıca, 1992 senesinde Anadolu Grubu ve Honda, her birinin yüzde 50'sine sahip olduğu bir ortak girişim şirketi kurdu. 1996 senesinde Gebze'de fabrikanın temeli atıldı ve 1997 sonlarında üretime başladı.

Otomobil piyasasında son dakika! İşte kalem kalem Renault, Volkswagen, Honda ve Chery fiyatları!

Honda 2024 Ocak ayı güncel fiyatlarını duyurdu!

Honda Motor'dan 4 milyar dolar kâr açıklaması

Honda yeni elektrikli scooter'ı 'EM1 e'yi Türkiye'de satışa çıkardı


Geri Dön