28 / 04 / 2024

Honda yeni elektrikli scooter'ı 'EM1 e'yi Türkiye'de satışa çıkardı

Honda yeni elektrikli scooter'ı 'EM1 e'yi Türkiye'de satışa çıkardı

Honda, elektrifikasyon stratejisi kapsamında Avrupa'daki ilk elektrikli scooter'ı olan EM1 e:'yi Türkiye pazarında satışa sunduğunu açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...



Honda'nın Avrupa elektrikli araç pazarındaki ilk ürünü olan "EM1 e:" Türkiye pazarına giriş yaparak satışa sunulduğu açıklandı. Markanın belirlediği strateji kapsamında 2050 yılına kadar karbon nötr seviyesine ulaşmak ve bu anlamda geleceğin teknolojilerini geliştirmek adına çalışmalarına devam eden Honda'nın yeni EM1 e: modeli, firmanın Avrupa pazarındaki elektrikli ürün gamının ilk ve tek ürünü olarak öne çıkmakta.

Honda daha kısa vadeli olarak da 2025'e kadar küresel çapta 10'dan fazla elektrikli motosiklet modelini piyasaya sürmeyi planlıyor. Kurumsal satış hedefi ile Türkiye pazarında satışa sunulan yeni EM1 e: modelinin şehir içi mobilite ve çok hızlı artan e-ticaret hizmetlerinde kullanımı istiyor. Metalik beyaz ve siyah renkleri ile bugün seçili Honda bayilerinde yerlerini aldı.

ELEKTRİKLİ SCOOTER NEDİR?

Elektrikli scooter; enerjisini şarj edilebilir bataryalardan almakta olan bir elektrik motoruna sahip, iki tekerlek üzerinde hareketi mevcut olan, direksiyonu sayesinde yönü ve hızı ayarlanabilen, kısa mesafeli yolculuklarda kullanılan araçlardır.

BATARYA KAÇ SAAT DAYANIR?

Elektrikli scooter modellerinde şarj etme işlemi yapılırken iki farklı şarj aleti kullanılması süreyi de yarı yarıya düşürecektir. Genellikle scooter modellerinin 10Ah batarya kapasitesine sahip olduğunu düşünürsek tam şarj süresi de 4-5 saat olarak kaydedilebilir.

ELEKTRİKLİ SCOOTERI KİMLER KULLANABİLİR?

Yönetmelik kapsamında elektrikli scooter kullanımı için yaş sınırı 15 olarak belirlendi. Araçları yaya yolunda kullanmak ise yasak. Kurallar şöyle: Elektrikli scooterlar en fazla saatte 25 kilometre hızla gidebilecek.

Honda yeni elektrikli scooter ı EM1 e yi Türkiye de satışa çıkardı

HONDA NASIL BİR MARKA?

Honda, 1955 yılında, Japonya'daki en büyük motosiklet markası olarak kayıtlara geçti. Bugün ise dünyanın dört bir yanındaki üretim tesisleri ile dünyanın en büyük motosiklet markası konumunda bulunuyor. Honda'yı bugüne kadar şekillendiren yol gösterici fikirlerin ve felsefenin temeli, kuruluş zamanlarında atıldı.

HONDA TÜRKİYE'DE ÜRETİLİYOR MU?

Gebze Şekerpınar´da bulunan fabrika, Honda´nın Avrupa´daki ikinci otomobil üretim tesisidir. Honda Gebze fabrikası toplam olarak 292.297 m2 alan üzerine kurulmuştur.

Honda’dan CR-V’ye peş peşe 3 ay zam yok! İşte en ucuz Honda CR-V fiyatı...

Honda’nın bu modeline 120 bin TL takas desteği geldi! Fiyatı görenler resmen gözlerine inanamadı!

Honda’dan çok konuşulacak karar! Jazz e:Hev’in fiyatı tam bu kadar oldu!

Honda’dan bir modele daha zam yok! İşte güncel fiyatı...

Geri Dön