01 / 08 / 2024

NASA mars ev tasarımı

NASA mars ev tasarımı

NASA, tasarım ödüllerinin dağıtılmasının ardından üç ekipten tasarımını 3 boyutlu yazıcıda basabileceğini ve inşa edebileceğini kanıtlayan ekibe büyük ödülü verecek.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yeni dönem başlıyor!

Fahiş artışlar kiracıları, yüzde 25 zam sınırı ev sahiplerini üzdü. Zam sınırının Temmuz ayında bitmesi beklenirken en net açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi. Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan kiracıları ve ev sahiplerini bekleyen yeni dönemi değerlendirdi. 

Konut fiyatları ne zaman düşecek? Uzman isim ev alacaklar için tek tek açıkladı! 

Ev alacak milyonlarca kişi fiyatların ne zaman gerileyeceğini merak ediyor. Mars Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Hakan Bucak, konuyla ilgili konuştu. Peki konut fiyatları ne zaman düşecek?

Mars evinin fiyatı 500 bin dolar oldu! 

İnternet üzerinden satışa çıkarılan ve tarihte ilk dijital ev olan 'Mars evi' için istenilen fiyat belli oldu. Dijital ev için 500 bin dolar fiyat belirlendi. 

NASA Mars’ta yapılan konut projelerini tanıttı!

NASA, Kızıl Gezegen’de yaşayacak astronotlar için yapılan konut projeleri yarışmasının finalistlerini seçti.

Mars 19'da kişiye özel ödeme fırsatı!

148 ailenin yaşayacağı Mars 19'da dairelerin bu senenin son çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor. Projede kişiye özel ödeme fırsatı ile ev sahibi olunabiliyor...

Mars 19'da 48 ay vade farksız ödeme fırsatı!

Firuzköy-Avcılar'da inşa edilen Mars 19'da lansmana özel fırsatlar sunuluyor. Projede firma bünyesinde sunulan 48 ay vade farksız ödeme planı ile ev sahibi olunabiliyor...

NASA Mars için şişme ev tasarladı!

Mars’a 2030’a kadar insan göndermeye hazırlanan ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), asronotların konaklayacağı bir şişme ev tasarladı. NASA mühendisleri ‘Bigelow’ adını verdikleri ilk şişme modülü Uluslararası Uzay İstasyonu’nda deneyecek.

Mimar Güvenç Özel'in Mars'taki evini robotlar inşa edecek!

NASA’nın açtığı “Mars Kolonisi Mimari Tasarım Yarışması”nda Türk mimar Güvenç Özel’in projesi 168 proje içinden dördüncü seçildi.Güvenç Özel projesini Habertürk’e anlattı.

Mars’ta proje yarışmasını Türk mimar kazandı!

GEÇTİĞİMİZ hafta Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Mars’ta sıvı halde su bulduğunu açıklamasının ardından bu gezegende yaşam umudu arttı.

Mars Kolonisi mimari yarışmasında Güvenç Özel'in projesi dördüncü oldu!

NASA’nın düzenlediği ‘Mars Kolonisi’ isimli mimari yarışması yakın zamanda ilk insanlı koloninin kurulacağını ortaya koydu. 168 projenin katıldığı yarışmada Türk mimar Güvenç Özel’in projesi finale kalarak dördüncü oldu.

İşte Mars'ta inşa edilecek ev!

NASA, tasarım ödüllerinin dağıtılmasının ardından üç ekipten tasarımını 3 boyutlu yazıcıda basabileceğini ve inşa edebileceğini kanıtlayan ekibe büyük ödülü verecek.

NASA'nın Mars'ta ev tasarımı yarışmasında 30 finalist kaldı!

NASA'nın Mars'ta ev tasarımı yarışmasında 30 finalist kaldı. Avustralyalı The Foster + Partners şirketinin tasarımına göre Kızıl Gezegen'in kum ve çakıl taşlı yüzeyindeki 93 metre kare üzerine kurulu evler 3D yazıcı ile inşa edilecek.

Tarlaya ev yapmak istiyorum ne yapmalıyım?

İmar hukukunda tarlalar,İmarsız arazi kapsamına giriyor.Peki tarlaya ev yapılması için gerekenler nelerdir?Tarlaya ev yapmak istiyorum ne yapmalıyım?İşte tarlaya ev yapmanın ayrıntıları..

NASA mars ev tasarımı Haberi

NASA mars ev tasarımı

NASA, tasarım ödüllerinin dağıtılmasının ardından üç ekipten tasarımını 3 boyutlu yazıcıda basabileceğini ve inşa edebileceğini kanıtlayan ekibe büyük ödülü verecek.


Mars’ta, 2030 yılında astronotların kalacağı evleri 3 boyutlu yazıcılarla inşa etmeyi planlayan NASA, 3D-Printed Habitat Challenge ismiyle düzenlediği tasarım yarışmasının kazananını açıkladı. En sağlam, dayanıklı, yenilikçi ve fonksiyonel nitelikte 160 tasarım arasından birinci seçilen proje SEARCH/ Clouds Architecture firmasının tasarladığı ‘Buz Evi’ oldu. 25 bin dolar (75 bin TL) ödül kazanan tasarım sıkışık buz kütleleri arasında -63 derecelik Mars atmosferinde korunmayı amaçlıyor. Gamma takımının 15 bin dolarlık (45 bin TL) ödülü kazandığı ikinci tasarımsa yarı otonom robotlar tarafından inşa edilen ve kendi özel habitatı bulunacak olan eve verildi. 10 bin dolarlık (30 bin TL) üçüncü ödülü de ‘Lavahive’ takımının birçok...