02 / 05 / 2024

nasa uzay istasyonu

nasa uzay istasyonu

ABD’deki Türk girişimciler Fatih ve Eren Özmen çifti, 2028 yılında emekliye ayrılması beklenen Uluslararası Uzay İstasyonu’nun yerini dolduracak ticari bir uzay istasyonu kuracaklarını açıkladı. Tasarladıkları uzay istasyonu, yörüngede kendiliğinden şişecek ve 3 katlı yaşam alanları sunulacak.

Elon Musk ile Jeff Bezos uzay istasyonu tesisi satın almak istiyor!

Uçuk projelerin fizikçisi Elon Musk ile Amazon’un kurucusu Jeff Bezos uzay istasyonu sahibi olmak için bir yarışta. Musk, NASA’nın sattığı tesis için daha atak. Bezos ise paraya güveniyor

Türk çiftin NASA projesi: 3 katlı yaşam alanı!

ABD’deki Türk girişimciler Fatih ve Eren Özmen çifti, 2028 yılında emekliye ayrılması beklenen Uluslararası Uzay İstasyonu’nun yerini dolduracak ticari bir uzay istasyonu kuracaklarını açıkladı. Tasarladıkları uzay istasyonu, yörüngede kendiliğinden şişecek ve 3 katlı yaşam alanları sunulacak.

Rusya ve Çin, Ay'da ortak bir uzay istasyonu inşa etmeyi planlıyor!

Rusya ve Çin Salı günü Ay'da ortak bir uzay istasyonu kurmayı planladıklarını duyurdu.

NASA, uzay istasyonuna uzay oteli ekliyor!

Geçen sene Haziran ayında resmileştirilen NASA'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nu (ISS) ticarileştirmesi projesi, yörüngeye bakan istasyona otel eklenmesiyle sürüyor. Tasarımcı Philippe Starck, otelin iç mekan tasarımını “rahat ve sıcak bir yumurta” şeklinde tanımlıyor.

NASA Mars için şişme ev tasarladı!

Mars’a 2030’a kadar insan göndermeye hazırlanan ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), asronotların konaklayacağı bir şişme ev tasarladı. NASA mühendisleri ‘Bigelow’ adını verdikleri ilk şişme modülü Uluslararası Uzay İstasyonu’nda deneyecek.

NASA'nın fırlatma rampası nereye kurulacak?

Ulaştırma Bakanı Elvan, Türkiye'nin NASA'sı olacak Uzay Ajansı'nın çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Elvan fırlatma rampasının, ya deniz kenarı olan bir bölgeye ya da yerleşim yeri olmayan geniş bir alana kuracaklarını söyledi.

Dubai böyle cennet oldu! NASA uzaydan adım adım izledi!

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Dubai'nin yeryüzü cenneti oluşunu uzaydan böyle izledi... NASA, Dubai'de inşa edilen Palmiye Adası'nı ve Dubai'nin 2000-2011 yılları arasındaki gelişimini gösteren fotoğrafları internet sitesinde yayınladı

Uzay oteli geliyor!

İnovasyon Haftası çerçevesinde Ankara’da bulunan NASA Jet Propulsion Laboratory (JPL) Başkanı ve Mars Kâşifi Charles Elachi, NASA’nın uzay turizmine yönelik teknolojileri geliştirdiğini belirterek, bu sistemleri özel sektöre devrettiğini söyledi.

NASA özel sektör için uzay oteli yapacak!

İnovasyon Haftası çerçevesinde Ankara 'da bulunan NASA Jet Propulsion Laboratory (JPL) Başkanı ve de Mars Kâşifi Charles Elachi, NASA'nın uzay turizmine yönelik teknolojileri geliştirdiğini belirtti.

Çin 2022'de uzay istasyonunu faaliyete geçirecek!

Çin 2022'de uzay istasyonunu faaliyete geçirecek. Şinhua ajansının haberine göre, Çin'in ilk astronotu Yang Livey, insanlı uzay istasyonu programı kapsamında Tiengong-2 uzay laboratuvarının 2016'da gönderileceğini belirtti.

Yaşar Üniversitesi öğrencileri Karşıyaka tren istasyonu için beş ayrı proje sundu!

Karşıyaka’da İZBAN hattının yeraltına alınmasıyla işlevsiz hale gelen eski tren istasyonu, Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerinin gerçekleştirdiği atölye çalışması ile bambaşka bir çehreye büründü.

Pendik Fevziçakmak'ta benzin istasyonu yapılacak! İmar planı askıda!

Pendik Fevziçakmak Mahallesi'nde 9903 ada, 1 parsel üzerinde yapılacak akaryakıt + LPG satış servis ve bakım istasyonu alanının 1/5000 ölçekli imar plan tadilatı, bugün ilanen askıya çıkarıldı. İşte o imar planı...

Steelife, Gabon Uzay Araştırmaları ve Eğitim Merkezi'ni hayata geçiriyor!

Steelife, şimdi de Gabon Uzay Araştırmaları ve Gözlem Ajansı için yapılan araştırma ve eğitim merkezini inşa ediyor. Steelife, projeyi 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı hedefliyor.

Steelife, Gabon Uzay Araştırmaları ve Eğitim merkezini inşa ediyor!

Steelife, yurtdışındaki projelerine yenilerini ekliyor. Geçen yıl Gabon'da 564 konutluk kentsel dönüşüm projesini gerçekleştiren Steelife, şimdi de Gabon Uzay Araştırmaları ve Gözlem Ajansı için yapılan araştırma ve eğitim merkezini inşa ediyor...

nasa uzay istasyonu Haberi

nasa uzay istasyonu

ABD’deki Türk girişimciler Fatih ve Eren Özmen çiftinin kurduğu, merkezi Nevada eyaletindeki Sierra Nevada Corporation (SNC) şirketi uzay çalışmalarını, gerçekleştirdiği basın toplantısında duyurdu. Hürriyet'te yer alan habere göre; 7 yıl içinde şişirilebilir bölümlerden oluşan, insan yaşam alanlarına sahip bir ticari uzay istasyonu kurmayı planladıklarını açıklayan Sierra Nevada’nın Başkan Yardımcısı Janet Kavandi, uzay istasyonunun uyku alanları, laboratuvar ve yiyecek yetiştirmek için uzay tarımı ekipmanı olan üç katlı bir bina boyutunda olacağından bahsetti. Uzay tabanlı araştırma veya üretim yapan şirketlere, uzay turistlerine hatta film yapımcılarına da hitap edecek olan yeni uzay istasyonu inşa etmenin maliyetini ise henüz açıklamadı. Planları tanıtılan yeni uzay istasyonunun yaşam habitatı, geleneksel bir roket ile fırlatılan ve yörüngede şişen, 8 metre genişliğinde, üç katlı özel sentetik bir kumaştan meydana geliyor.