07 / 05 / 2024

nasıl mesleki yeterlilik belgesi alınır

nasıl mesleki yeterlilik belgesi alınır

İnşaat sektöründe çalışan boya ustaları için zorunlu olan Mesleki Yeterlilik Belgesi’nde son tarih 26 Mayıs. Mesleki bilgi ve becerilerini belgelemeyen ustalar bu tarihten sonra çalışamayacak.

Yeterlilik Belgesi nasıl alınır?

Emlakçılık faaliyetlerinde yeni dönem başladı. Emlak Yeterlilik Belgesi'ne sahip olmayan danışmanlar emlakçılık yapamayacak. Peki, Emlak Yeterlilik Belgesi nasıl alınır? İşte detaylar...

Aliağa'da emlakçılar için mesleki yeterlilik sınavları başladı!

Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO), sorumlu emlak danışmanı mesleki yeterlilik sınavları devam ediyor. Yazılı ve uygulamalı sınavın ardından başarılı olan emlak danışmanları, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” alacak.

Mesleki Yeterlilik Sınavları yeniden başlıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, COVID-19 pandemisi sonucunda 16 Mart tarihinde durdurulan Mesleki Yeterlilik Sınavlarının, bugün itibariyle yeniden başladığını duyurdu. 

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan emlakçı olamayacak!

Antalya'da meslek yeterlilik belgesi alanlara belgeleri gerçekleştirilen törenle verildi. Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak.

Emlak danışmanları yıl sonuna kadar 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' alacak!

Hürriyet Emlak, tüm emlak danışmanlarının 2019 yılı bitmeden alması gereken “Mesleki Yeterlilik Belgesi”nin alım sürecinde iş ortaklarının 900 TL’lik sınav giriş ücretini karşılayacak. 

Tüm emlak danışmanları “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almak zorunda!

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesiyle beraber, tüm emlak danışmanlarının 2019 yılı sonuna kadar Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olması zorunlu hale geldi.

467 bin kişiye mesleki yeterlilik belgesi verildi!

Bu yıl sonuna kadar belgeli çalışan sayısını 400 bine çıkartmayı hedefleyen MYK, hedefini aştı. Bu yıl 476 bin kişiye mesleki yeterlilik belgesi verildi.

Tokat'taki inşaat işçilerine Mesleki Yeterlilik Belgesi verildi!

25 Mayıs 2015 tarih ve 29366 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre Tokat'ta Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanan işçilerin belgelerini verdi.

İTSO'dan inşaatta mesleki yeterlilik belgesi fırsatı!

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), inşaat sektöründeki üyelerinin mesleki yeterlilik belgesi almaları için harekete geçti.

Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu 1 Ocak'ta başlıyor!

40 meslek grubunda çalışanlar için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu 1 Ocak'ta başlıyor. Belgesiz çalışanlar için işverenlere idari para cezası uygulanacak. Sınav ve belgelendirme masrafları ise devlet tarafından karşılanacak

Mesleki yeterlilik belgesine malzeme üreticileri de el attı!

İnşaat sektöründe uygulamaya geçmesi ertelenen mesleki yeterlilik belgelerine malzeme üreticileri de el attı. Mesleki Yeterlilik Belgesi, işverene de avantaj sağlıyor.

DYO, ısı yalıtım ustalarına Mesleki Yeterlilik Belgesi veriyor!

Boya ve ısı yalıtımı sektöründe kalite çıtasını yukarıya taşımaya kararlı olan DYO, işini hakkıyla yapan ustaların Mesleki Yeterlilik Belgesi almalarını sağlıyor.

Yıl sonuna kadar 300 bin mesleki yeterlilik belgesi verilecek!

26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren uygulanacak olan 40 meslek dalında mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu 31 Aralık 2016 tarihine kadar ertelenmişti.

nasıl mesleki yeterlilik belgesi alınır Haberi

nasıl mesleki yeterlilik belgesi alınır

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 25 Mayıs 2015 tarihinde yüzbinlerce çalışanı yakından ilgilendiren, tehlikeli ve çok tehlikeli işler sınıfındaki 40 meslekte Mesleki Yeterlilik Belgesi’ni zorunlu kılan çok önemli bir tebliğ yayınladı. Tebliğin yayınlanma tarihinden itibaren 12 ay içinde belgeyi almayanlar artık bu mesleklerde çalışamayacak, MYK Belgesi olmayan kişileri çalıştıran işverene ise ceza kesilecekti. Bir yıl çabuk geçti, süre 26 Mayıs’ta doluyor.


Zorunluluk kapsamındaki meslekler arasında yer alan inşaat boyacı ustaları için Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş boya sektöründeki ilk kuruluş olan DYO Akademi Belgelendirme Bölümü, ustalardan gelen yoğun talep üzerine Mayıs ayında 10 sınav daha açmaya hazırlanıyor. Talepler doğrultusunda Haziran ayında da sınavların devam etmesi planlanıyor.


DYO Akademi Belgelendirme Bölümü Müdürü Pınar Şimşek, 2014 yılından bu yana inşaat boyacı ustalarının...