15 / 05 / 2024

Naşitin tiyatrosu

Naşitin tiyatrosu

1976 yılında Naşit'in Tiyatrosu, sinemacılıkta para kalmayınca depo olarak kiraya verilmiş. Direklerarası'nın köklü yapılarından sonuncusu olan Naşit'in Tiyatrosu, sahibi Turan Day tarafından depo olarak kiraya verilmiş.

Ankara Sanat Tiyatrosu'nun kirasını ödeyemediği için kapanması mecliste!

Ankara Sanat Tiyatrosu'nun pandemi sürecinde kirasını ödeyemediği için kapanmasına ve özel tiyatroların desteklenmesine yönelik Bakanlıkça yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İBB Yıldız Kenter Tiyatrosu'nu satın aldı!

İstanbul’un en önemli tarihi kazanımlarından biri olan Kenter Tiyatrosu'nu İBB satın aldı. Yıllarca Kenter Tiyatrosu'nda sahne alan Tiyatrocu Nedim Saban, karardan sonra yaptığı paylaşımla Ekrem İmamoğlu'na teşekkür etti. AKP grubu ise komisyonda onay verdiği teklifi genel kurulda onaylamadı.

Antik Roma Tiyatrosu'nda yenileme çalışmaları tamamlanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Antik Tiyatro’sunda başlatılan restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılıyor. 2 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Antik Roma Tiyatrosu koruma altına alındı.

Denizli'deki 1600 yıllık Batı Tiyatrosu restore edilecek!

Pamukkale travertenleri manzarasına sahip 1600 yıllık Batı Tiyatrosu restore edilecek. Restorasyon Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yapılacak...

Myra Antik Tiyatrosu restorasyona hazır!

Antalya'da bölgenin en iyi korunmuş 11 bin kişilik Myra Antik Tiyatrosu kazılarında ortaya çıkarılan yapının sahne binasına ait mimari malzemeler dev bir puzzle gibi sayısal ortamda birleştirilip restorasyona hazır hale getirildi.

İzmir'deki Antik Roma Tiyatrosu için 12 milyon TL'lik kamulaştırma!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’de gecekondular arasına sıkışıp kalan 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu gün yüzüne çıkarılsın diye yaklaşık 12 milyon liralık kamulaştırma yaptı.

Devlet Tiyatrosu sahneleri açılmasına yönelik teklif!

Nüfusu 75 binden fazla olan ilçelerde Devlet Tiyatrosu müdürlükleri kurulması için Devlet Tiyatrosu Kuruluşu Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi..

Muğla'daki Telmessos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonu TBMM'de!

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Telmessos Antik Tiyatrosu'nun restorasyon çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Harbiye Açıkhava Tiyatrosu yıkılıyor!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Cengiz Semercioğlu bugünkü köşe yazısında " Açıkhava Tiyatrosu yıkılıyormuş "başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları ...

İzmir Aliağa Açık Hava Tiyatrosu çevresi yenileniyor!

Kentin birçok noktasında düzenleme çalışmalarına devam eden Aliağa Belediyesi, Açık Hava Tiyatrosu etrafında yenileme çalışmaları için kolları sıvadı.

Aspendos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonunda son durum!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aspendos Antik Tiyatrosu'nda yapılan restorasyon çalışmalarında tarihi yapının orijinal dokusuna uygun malzemeler kullanılmadığına yönelik haberlere ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Aspendos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonu ne durumda?

İbrahim Bakır, Aspendos Antik Tiyatrosu'nun orijinal dokusuna uygun restore edilmediği iddialarına ilişkin, "Restorasyonun ne durumda olduğunu yeniden gözden geçirdik. Yapılan işlemlerde tartışmaya konu olacak bir durum olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

Aspendos Antik Tiyatrosu restorasyonu tepki aldı!

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Aspendos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonunda kullanılan mermerlerin aslına uygun olmadığını iddia etti.

Naşitin tiyatrosu Haberi

Naşitin tiyatrosu



Naşit'in Tiyatrosu sünger deposu oldu


Sinemacılıkta para kalmayınca sahibi bugünkü Turan Sineması'nı depo olarak kiraya verdi


  TARİHİ Direklerarası'nın en köklü yapılarından sonuncusu olan Naşit'in Tiyatrosu (Bugünkü Turan Sineması) da nihayet sünger deposu olup çıkmıştır.

  Cumhuriyet dönemi Türk Tiyatrosu'nda önceleri Millet daha sonra, Turan ve Naşit'in Tiyatrosu olarak bilenen Direklerarası'nın bu tarihi tiyatrosunda başta Naşit olmak üzere




Vasfi Rıza, Halide Pişkin, Bedia Muvahhit, Settar Körmükçü, Talât Artemel, İsmail Dümbüllü gibi nice ünlü sanatçılar sahneye çıkmışlardır.

  Yıllardan beri sinema olarak işletilen...