17 / 05 / 2024

Nebraska hortum felaketi

Nebraska hortum felaketi

ABD’nin Nebraska eyaletinde birbirini takip eden iki hortum, Pilger kasabasını adeta haritadan sildi. Fellaket, aralarında bir okulun da olduğu yaklaşık 370 bina ve hanenin yıkılmasına sebep oldu.

Sel felaketi zeytinyağı piyasasını nasıl etkiliyor? Fiyatlar neden yükseliyor?

Gaziantep ve Şanlıurfa'daki sel felaketi, zeytinyağı piyasasında fiyatların tırmanmasına yol açtı. Üreticiler, azalan ürün verimine karşı koyarken azalan zeytin stokları sebebiyle fiyatlar kabarıyor ve bu durum tüketicileri kaygılandırıyor.

Meteoroloji’den hortum uyarısı! 26 il için sarı kod verildi! Hava durumunu kontrol etmeden dışarı çıkmayın!

Hazirana girmemize rağmen ülkemizde hala kuvvetli yağışlar meydana geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hortum ve dolu yağışına karşı uyardı! İşte detaylar!

Hava Durumu Uyarısı: 14 il için ani sel, dolu ve hortum riski var!

Yarın ülke genelinde sağanak yağışlar bekleniyor. İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da şiddetli yağış tahmini yapılıyor. 14 şehir için sel, su baskını, dolu, yıldırım ve hortum uyarısı geldi.

Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel felaketi: Caddeler göle döndü, ölü sayısı 5'e yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı Adıyaman ve Şanlıurfa'da şimdi de sel felaketi yaşanıyor. Caddelerin göle döndüğü sel felaketinde Şanlıurfa'da 4 kişi, Adıyaman'da 1 kişi hayatını kaybetti...

Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

Deprem sonrasında konut tercihleri de değişti. Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

Borsa’da son dakika! Borsada devre kesici çalıştı, işlemler geçici olarak durduruldu!

Ülkemizi büyük bir üzüntü ve yasa boğan deprem felaketi gündemdeki önemini korurken, Borsa İstanbul’da da satış ağırlıklı seyir devam ediyor. Endeks güne yine kayıplarla başlarken, Borsa İstanbul son dakika yaptığı açıklama ile devre kestiğini duyurdu.

Depremzedelere nasıl destek olabiliriz? İşte AFAD’ın depremzedelere yardım için SMS ve hesap bilgileri

Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilimizde birden hissedilen deprem felaketi bütün ülkeyi üzüntüye ve yasa boğdu. Hem bireyler hem kurumlar bölgede felaketten etkilenen vatandaşlarımız için seferber oldu. Peki, bölgeye nasıl destek olabiliriz? İşte, bağış noktaları…

Altının geri vites yapacağı tarih resmen belli oldu! Altın Kahini İslam Memiş büyük felaketi açıkladı! Koşun hemen bakın

Altın fiyatları son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Yükselişe geçen altın için Altın Kahini İslam Memiş büyük felakati açıkladı. Altının geri vites yapacağı tarih resmen belli oldu! Koşun, hemen bakın...

Altın ve dolar için tarih verildi! O tarihte ne fırtına ne kasırga resmen hortum geliyor! Altını doları olan aman dikkat

Yaptığı tahminlerle dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş altın ve dolar için tarih verdi o tarihte ne fırtına ne kasırga resmen hortum geliyor! Altını doları olan acil baksın...

Selçuk Geçer'den son uyarı: O tarih doların felaketi olacak

Yaptığı ekonomi tahminleriyle sık sık gündeme gelen ekonomist Selçuk Geçer, dolar ile ilgili çok konuşulacak bir iddiada bulundu. Geçer, "Uyarıyorum" diyerek doların patlama yapacağını belirtti.

Ünlü ekonomist Robert Kiyosaki'den son uyarı: Bu sefer 2008'deki krizden daha kötü olacak

Ünlü ekonomist Robert Kiyosaki, 'çok büyük bir kriz geliyor' diyerek yaklaşan fırtınanın ayak seslerinin şimdiden duyulduğunu ifade etti. Bu gibi kriz dönemlerinin zengin olmak için iyi bir fırsat olduğuna dikkat çeken Kyosaki, ABD'de yaşanacak felaketi de açıkladı.

Bozkurt'ta sel felaketi sonrası yeni konutlar yapılıyor!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketi sonrasında  65 kişi hayatını kaybetti ve 8 kişi kayboldu. Kentsel dönüşümde yıkım kararı verilen ev ve dükkanların yerine, belirlenen bölgelerde yenileri yapılacak. 

Kastamonu Bozkurt'ta 477 konutun ihalesi yapıldı!

Kastomonu Bozkurt'ta meydana gelen sel felaketi sonrasında bölgenin yeniden ayaklandırılması için çalışmalar devam ediyor. Bölgede 477 konutun ihalesi TOKİ tarafından gerçekleştirildi.

Nebraska hortum felaketi Haberi

Nebraska hortum felaketi


ABD’nin Nebraska eyaletinde birbirini takip eden iki hortum, Pilger kasabasını adeta haritadan sildi. Biri çocuk en az iki kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin de ağır yaralandığı felaket, aralarında bir okulun da olduğu yaklaşık 370 bina ve hanenin yıkılmasına sebep oldu. Görgü tanıklarından Gregg Moeller, “Sanki Tanrı el tırnaklarını toprağa sürtüyordu” diyerek yaşanan durumu tarif etti.


BÖYLESİ NADİR GÖRÜLÜR


Weatherholt, kasabanın yarısından fazlasının yok olduğunu söyledi. Meteoroloji uzmanı Barbara Mayes, birbirini bu kadar uzun süre takip eden ve aynı şiddette iki hortumun sık görülen bir durum olmadığını vurguladı. Kasırga, Nebraska’nın yanı sıra Iowa’nın kuzeyinde ve Minnesota’nın güneyinde de etkili oldu. Önemli maddi hasar...