27 / 04 / 2024

Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel felaketi: Caddeler göle döndü, ölü sayısı 5'e yükseldi!

Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel felaketi: Caddeler göle döndü, ölü sayısı 5'e yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı Adıyaman ve Şanlıurfa'da şimdi de sel felaketi yaşanıyor. Caddelerin göle döndüğü sel felaketinde Şanlıurfa'da 4 kişi, Adıyaman'da 1 kişi hayatını kaybetti...



Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu Adıyaman ve Şanlıurfa'yı sel vurdu. Verilen detaylara göre, Şanlıurfa'da 4 kişi, Adıyaman'da ise 1 kişi hayatını kaybetti.

Verilen detaylara göre, Adıyaman'da yağmur sebebiyle depremzedelerin yaşadığı çadır kentlerde çadırları su bastı. Bu bölgelerdeki vatandaşlar, Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarına yerleştirildi. Cadde ve sokaklar adeta göle dönerken, araç sürücüleri yollarda ilerlemekte zorluk çekti. Bazı araçlar ise suda mahsur kaldı. Sincik ilçesinde bağlı Subaşı ile Taşkale köyü arasında yer alan ilçenin tek bağlantı köprüsü de derenin taşmasıyla araç trafiğine kapandı. Derenin taşması sonucu köprüde göçükler meydana geldi.

Adıyaman ve Şanlıurfa da sel felaketi: Caddeler göle döndü, ölü sayısı 5 e yükseldi!

Şanlıurfa'da da sağanak yağış sebebiyle  yüzlerce konut ve araç sel suları altında kaldı. Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni su basarken şehirde eğitime 1 gün ara verildi. Kentte hala birçok semte ulaşım sağlanamıyor. 
 


Geri Dön