10 / 05 / 2024

Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel felaketi: Caddeler göle döndü, ölü sayısı 5'e yükseldi!

Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel felaketi: Caddeler göle döndü, ölü sayısı 5'e yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı Adıyaman ve Şanlıurfa'da şimdi de sel felaketi yaşanıyor. Caddelerin göle döndüğü sel felaketinde Şanlıurfa'da 4 kişi, Adıyaman'da 1 kişi hayatını kaybetti...



İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Hem Kayseri valimiz Adıyaman'a intikal etti, Tunceli Valimiz de intikal etti. Buradaki çalışmalar arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor." dedi. Dere yataklarının etraflarında, her ilçenin kendisine ait bir yapısı olduğunu ve yağmurun çok yağdığı ve suların derelerden taştığı suyun etrafında bulunmamak gerektiğini söyleyen Süleyman Soylu, ilgili ekiplerin bu yerlerde uyarıları olduğunu söyledi.

Bakan Soylu hayatını kaybedenler arasında 1 buçuk yaşında çocuk olduğunu da kaydetti.

Adıyaman ve Şanlıurfa da sel felaketi: Caddeler göle döndü, ölü sayısı 5 e yükseldi!

ŞANLIURFA'DA 4 CAN KAYBI

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, kentteki sel felaketinde 4 kişinin hayatını kaybettiğin söyledi.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada konteynerlerın olduğu bölgede suyun akacağı yönü serbest bırakmak gerektiğini söyleyerek, buna önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

"Burada hem su baskını, hem taşkın var." diyen Prof. Dr. Orhan Şen bunlara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Böyle bir yağışın 10 gün sonra da meydana gelebileceğini kaydeden Prof. Dr. Orhan Şen, "Bunun beklentisini siz tayin edemezsiniz. Meteorolojik doğal afetler anlıktır." dedi.


Geri Dön