06 / 05 / 2024

neden inşaat sektörü

neden inşaat sektörü

Son yıllardaki hızlı büyüme inşaat sektörüne yeni giren yatırımcı sayısını giderek artırıyor. Yeni yatırımcılar arasında yıllardır başka sektörlerde çalışan büyük şirketler de var. Son dört yılda 21 büyük yatırımcı markalı konut sektörüne giriş yaptı.

İnşaat sektöründe kartelleşme tepkisi: Projeler yarım kaldı, çimento zamları için yüksek cezalar gelsin!

Çimento fiyatlarına geçtiğimiz günlerde gelen zam, inşaat sektöründe tepkilere neden oldu. Sektör temsilcileri, inşaat malzemelerindeki kartelleşme için ağır cezalar talep etti. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe deprem! Demir fiyatlarında beklenmedik zam! İşte 28 Ağustos güncel demir ve çimento fiyatları…

İğneden ipliğe her şeye zam gelirken inşaat sektöründe zam dalgası vurmuş oldu. Hafta başından itibaren demirin ton fiyatında yeni zamlar gözlemlenirken geçtiğimiz gün bir zam daha yaşanmış oldu. Peki demir fiyatları kaç Türk Lirası? Çimento fiyatları kaç Türk Lirası? İşte güncel demir ve çimento fi

İnşaat sektöründe şenlik havası var! İnşaat demir fiyatlarına indirim geldi! 14 Mayıs 2022 demir fiyatları...

İnşaat demir fiyatlarına 500 lira indirim geldi. Geçtiğimiz haftalarda üst üste gelen zam haberleri inşaat sektöründe yıkıma neden olurken, son günlerde peş peşe gelen indirim haberi sektörde şenlik havası yarattı. Demir fiyatları 2022 ne kadar? İşte 14 Mayıs 2022 demir fiyatları...

İnşaat sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

Mart 2020'den bu yana dünya Kovid-19 salgını etkisinde. Salgın tüm sektörlerde de olumlu olumsuz değişimlere neden oldu. Peki inşaat sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

Tahir Tellioğlu'ndan inşaat sektörü açıklaması!

Konut kredilerindeki yüksek faizler ile salgın süreci inşaat sektöründe daralmaya neden olurken, sektör oyuncuları arasında da iflas dalgası gündemde. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat ve konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

İnşaat sektöründe zam tartışması!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut'un, inşaat sektörünün ana girdisi olan demir ve çimentoya son aylarda yapılan zamları eleştirmesi, çimento ve demir-çelik sektörü ile inşaat sektörü arasında zam tartışmasna neden oldu. 

Gazze'de inşaat sektöründe ekonomik kayıp görüldü!

Filistin'in Gazze Şeridi'nde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve İsrail ablukasının inşaat sektöründe ekonomik kayba neden olduğu belirtildi.

İnşaat sektörünün sorunlarına finansal çözümler!

Dövizdeki yükseliş, inşaat maliyetlerinin artması, inşaat sektöründe daralmaya neden oldu. Sektördeki problemlerin çözülmesi için finansal çözümler bekleniyor. 

Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor!

İnşaatlarda İş Sağlığı ve Güvenliği 2017 Hedef Sıfır Pratik Çözümler sempozyumu İstanbul'da başladı. Müsteşar Yardımcısı Nacar: "Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor. Bunların da içlerinde en önemli neden ise yüksekten düşme'' dedi.

Beton fiyatlarına yapılan zam inşaat sektörüne darbe!

İzmirli çimento firmalarının 2016 yılı ile birlikte hazır beton fiyatlarına yaptıkları zam inşaat sektörünün tepkilerine neden oldu. Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, İzmir'in diğer illere oranla betonu zaten pahalıya kullandığını belirtti.

Mert Yıldızhan: Kasım sonrası inşaat sektörü hareketlenecek!

Yılbaşından bu yana yüzde 30 değer kazanan dolar, maliyetinin yüzde 80'i dövize endeksli inşaat sektöründe zam çanlarının çalmasına neden oldu.

Şanlıurfa'da inşaat sektörü neden durgun?

Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da inşaat sektöründe durgunluk yaşanıyor. Durgunluğun temelinde hükümet kurulamaması, siyasi istikrarsızlık, terör olayları, dolar ve euronun yükselmesi yer alıyor.

Şanlıurfa’da inşaat sektörü neden durdu?

Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da inşaat sektöründe durgunluk yaşanıyor. Durgunluğun temelinde hükümet kurulamaması, siyasi istikrarsızlık, terör olayları, dolar ve euronun yükselmesi yer alıyor. Uzmanlar durgunluğun kısa süreli olmasını bekle

neden inşaat sektörü Haberi

neden inşaat sektörü

Son yıllardaki hızlı büyüme inşaat sektörüne yeni giren yatırımcı sayısını giderek artırıyor. Yeni yatırımcılar arasında yıllardır başka sektörlerde çalışan büyük şirketler de var. Son dört yılda 21 büyük yatırımcı markalı konut sektörüne giriş yaptı. Bunlar arasında Polisan Holdingden Doğtaş'a, Altınbaş Holding'den Anadolu Grubu'na kadar farklı gruplar yer alıyor. 



NEDEN İNŞAATA GİRİYORLAR? 

İnşaat sektörüne ilgi duyan şirketlerin bir kısmı kendi ellerindeki fabrika arazilerini ya da değerli arsaları projelendirmek üzere bu alana giriyor, ikinci yatırımcı tipi ise elindeki parasını daha kârlı bir alana yatırma isteği doğrultusunda gayrimenkul yatırımı yapma kararı alıyor. Son yıllarda yüzde 40'lara varan oranlarda prim sağlayan bu sektör yerli ve yabancı birçok yatırımcının ilgi odağı haline gelmiş durumda. 

"Kayseri'de Eski Turkmall arsası konut arazisi olarak ruhsatlandırılmıştı. Onun ihalesi bizde kaldı. Oraya...