17 / 05 / 2024

nehir yatağı 1400 yıllık kale

nehir yatağı 1400 yıllık kale

Hidroelektrik Enerji Santrali (HES) çalışması için Sakarya Nehri 'nin yatağı değiştirilince Bizans İmparatorluğu 'ndan kaldığı tahmin edilen bin 400 yıllık kale kalıntısı ortaya çıktı.

TOKİ Muğla Yatağan emekli başvuruları 2015!

TOKİ Muğla Yatağan Evleri için peşinat olarak minimum 10 bin 240 TL ödeniyor. Projede 2 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor. İşte TOKİ Muğla Yatağan emekli başvuruları 2015 detayları...

TOKİ Muğla Yatağan kura başvuru evrakları!

TOKİ Muğla Yatağan'da emekli kategorisinde 79 adet konut satışa çıkarılıyor. Projede peşinat olarak minimum 10 bin 240 TL alınıyor. İşte TOKİ Muğla Yatağan kura başvuru evrakları...

Muğla Yatağan TOKİ Emekli Konutları başvuru!

Muğla Yatağan TOKİ Emekli Konutları başvuru ücreti 500 lira olarak belirlendi. Emekli varandaşlara özel olarak satışa sunulan projede 298 TL taksitle ödeme yapılabiliyor.

TOKİ Muğla Yatağan emekli başvuruları ne zaman?

Konutların 2+1 olarak tasarlandığı TOK Muğla Yatağan'da yüzde 12 peşin alımlarda kalan bedel 180 ay vadelendiriliyor. Peki TOKİ Muğla Yatağan emekli başvuruları ne zaman?

TOKİ Muğla Yatağan Emekli Evleri fiyatları!

TOKİ Muğla Yatağan Emekli Evleri fiyatları henüz açıklanmadı. Başvuruların 30 Aralık 2015 tarihine kadar devam edeceği projede 79 adet konut satışa sunuluyor.

Melikgazi'de dere yatağı 40 bin metrekarelik park oldu!

Kayseri-Malatya Yolu üzerinde dere yatağı olan 40 bin metrekarelik kuşak alan, Melikgazi Belediyesinin çalışmasıyla park alanı olarak inşa edildi. Belediye Başkanı Büyükkılıç, şu bilgileri verdi...

TOKİ Muğla Yatağan emekli başvuru belgeleri!

TOKİ Muğla Yatağan'da 2+1 olarak tasarlanan konutlar satışa sunuluyor. Projede 240 aya varan vade avantajı sağlanıyor. İşte TOKİ Muğla Yatağan emekli başvuru belgeleri...

Muğla Yatağan TOKİ Evleri son başvuru tarihi!

Muğla Yatağan TOKİ Evleri son başvuru tarihi 30 Aralık 2015 olarak belirlendi. Fiyatların belli olmadığı projede başvurular için 500 TL başvuru ücreti isteniyor.

TOKİ Muğla Yatağan başvuru işlemleri!

TOKİ Muğla Yatağan başvuru işlemleri 500 TL başvuru bedeli ile kabul ediliyor. Projede 2 oda 1 salon olarak tasarlanan konutlar satışa çıkarılıyor.

TOKİ Muğla Yatağan'da 79 konut inşa edecek!

TOKİ “Emekliye İkinci Bahar Projesi” kapsamında ilk aşamada aralarında Muğla’nın Yatağan İlçesinin de bulunduğu 17 ilde inşa edilecek toplam 4 bin 354 konut için ön taleplerini alacak.

Yataş yurt dışındaki 43. mağazasını Zürih'te açtı!

Yataş Grup tarafından yapılan açıklamaya göre, yurt dışındaki varlığını yeni yatırımlarla genişletmeye devam eden grup, yeni mağazasını İsviçre'nin Zürih kentinde faaliyete geçirdi.

Muğla Yatağan TOKİ emekli başvuruları!

Muğla Yatağan TOKİ emekli başvuruları için 500 TL başvuru bedeli isteniyor. Tamamı 2+1'lerden oluşan projede 180 veya 240 ay vade imkanı sağlanıyor.

TOKİ Muğla Yatağan'da emekliye özel 79 konut satıyor!

TOKİ Muğla Yatağan'da emekliye özel 79 konut satıyor. Kura çekiliş tarihi 25 Ocak 2016 olarak belirlenen projede 240 ay vade imkanı ile ödeme yapılabiliyor.

nehir yatağı 1400 yıllık kale Haberi

nehir yatağı 1400 yıllık kale



Sakarya Nehri üzerinde Akıncılar köyü mevkiinde inşa edilen HES projesinde kot ayarlaması çalışması sebebiyle nehrin yatağı yaklaşık 30-40 metre değiştirildi. Nehir suyunun yeni yatağına verilmesiyle nehrin dibinde kalan tarihi eser gün yüzüne çıktı. Çalışanlar ve bölgedeki vatandaşlar durumu Sakarya Müze Müdürlüğü'ne haber verdi. 


Müze uzmanları jandarma ekipleri eşliğinde kalıntıda inceleme yaptı. İlk incelemede kalıntının tarihte yerleşim birimini çevreleyen Bizans ya da Roma dönemine ait kale kalıntısı olabileceği belirtildi. Kalıntı üzerinde daha detaylı araştırma yapılması gerektiğini belirten uzmanlar şu bilgileri verdi: "Osmanlı kaleleri ile ilgisi yok. Daha çok Roma ve Bizans eserlerine benziyor. Muhtemelen Bizans'tan kalma olabilir. Çünkü Bizans İmparatoru Jüstinyen'in Sakarya Nehri üzerine 553'te yaptırdığı bir Jüstinyen Köprüsü hala ayakta. Kalıntının muhtemelen bu döneme ait olduğunu düşünüyoruz. Eser bin 400...