24 / 12 / 2024

neler haciz edilemeyecek

neler haciz edilemeyecek

Bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı haciz mevzuatına göre kimi mallar haczedilemiyor. Peki, neler haczedilemez? İşte yanıtı..

Bu haber borcu olanı sevindirecek! Artık televizyona, çamaşır makinesine haciz yok!

Adalet Bakanlığı’nın yeni yargı paketi çalışmalarında sona gelindi. Yapılan güncellemeler pek çok değişiklik içeriyor. Artık televizyon, çamaşır makinesi, ibadete özgü veya kişisel eşyalar haczedilemeyecek. Haciz işlemlerinde başka neler değişti? Neler haciz kapsamında neler değil? İşte detaylar…

Neler haczedilemez?

Bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı haciz mevzuatına göre kimi mallar haczedilemiyor. Peki, neler haczedilemez? İşte yanıtı..

Eve haciz gelmesini nasıl engellerim?

Borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılması işlemine haciz deniyor. Peki, eve haciz gelmesini nasıl engellerim?

Eve haciz gelme süresi!

İcra memurunun gözetiminde alacağın tahsili için yetecek miktarda eşyanın tespit edilerek haciz tutanağına yazılmasına haciz işlemi deniyor. Peki, eve haciz gelme süresi nedir?

Eve haciz hangi durumlarda gelir?

İcra takibinin kesinleşmesinden sonra, alacağın tahsili için gidilebilecek birden fazla yol muvcuttur ve bunlardan tümünü icra dosyasında talep açarak gerçekleştirmek mümkün. Peki, eve haciz hangi durumlarda gelir?

İnşaat yapmak için gerekli izinler neler?

İnşaat yapım işi, inşaatın başlangıcından bitimine kadar prosedürü çok fazla olan teknik hizmetler zinciri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, inşaat yapmak için gerekli izinler neler?

İnşaat yapmak için gerekli belgeler neler?

İnşaata başlama ;" yasa ve yönetmelikler çerçevesinde" ham projeyi bellekte doğru üretme ve yaratacağı katma değerini getireceği artıları, eksileri; inşaata başlamadan önce görmeyi sağlıyor. Peki, inşaat yapmak için gerekli belgeler neler?

Düzenleme ortaklık payına neler girer?

Düzenleme ortaklık payı uygulamaları, İmar Kanununun 18. maddesinde ve bu madde için hazırlanan yönetmelik kapsamında düzenleniyor. Peki, düzenleme ortaklık payına neler girer? Düzenleme ortaklık payı nasıl belirlenir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı için neler gerekli?

Kentsel dönüşüm kira yardımından yararlanılması için vatandaşın Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı için Bakanlık İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunması gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için neler gerekli?

Brüt metrekareye dahil alanlar neler?

Brüt alan, bağımsız bölümün duvarlar dahil alanıyla ortak alanların bağımsız bölüme düşen miktarının ilave edilmesi ile hesaplanan alana deniyor. Peki, brüt metrekareye dahil alanlar neler?

Ev satışında neler gerekli?

Gayrimenkul mülkiyet hakkını bir başkasına devretmek ya da bir başkasının malının mülkiyet hakkını almak isteyen kimselerin bu işlemi tapu dairesinde yapmaları gerekiyor. Peki, ev satışında neler gerekli?

Zorunlu deprem sigortası genel şartları neler?

Zorunlu deprem sigortası teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından sunulan ancak poliçe üretimi yetkili sigorta şirketleri tarafından yapılan bir sigorta çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, zorunlu deprem sigortası genel şartları neler?

Elektrik faturasında neler ödüyoruz?

Elektrik faturası, elektrik dağıtım şirketi tarafından kullanıcın kullandığı elektrik miktarına göre hesaplanıyor. Peki, elektrik faturası kapsamında neler yazar? Elektrik faturasında neler ödüyoruz, diyorsanız işte yanıtı..

neler haciz edilemeyecek Haberi

neler haciz edilemeyecek

Neler haczedilemez?

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem olarak karşımıza çıkıyor.


Alacaklılar, borcunu tahsil edemediği takdirde İcra Müdürlüğüne haciz işlemleri için müracaat edebiliyor. Peki, neler haczedilemez?


İcra ve İflas Kanunu gereğince kimi mal ve haklar hacze konu olamıyor. Haczedilemeyecek mallar şu şekilde sıralanıyor:


1. Devlet malları ile mahsus kanunlarında haczi caiz olmadığı gösterilen mallar,


2. Ekonomik faaliyeti, sermayesinden ziyade bedenî çalışmasına dayanan

borçlunun mesleğini sürdürebilmesi için gerekli olan her türlü eşya,


3. Para, kıymetli evrak, altın, gümüş, değerli taş, antika veya süs eşyası gibi

kıymetli şeyler hariç olmak üzere, borçlu ve aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için lüzumlu eşya; aynı amaçla kullanılan

eşyanın birden fazla olması durumunda bunlardan biri,


4. Borçlu çiftçi ise kendisinin ve ailesinin geçimi için...