28 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı için neler gerekli?

Kentsel dönüşüm kira yardımı için neler gerekli?

Kentsel dönüşüm kira yardımından yararlanılması için vatandaşın Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı için Bakanlık İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunması gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için neler gerekli?



Kentsel dönüşüm kira yardımı için neler gerekli?

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında riskli olarak belirlenen yapıların tahliye edilmesi isteniyor ve tahliye tarihinden itibaren gayrimenkullerin teslim tarihinden itibaren yetkili kurum tarafından belirlenecek tarihe kadar geçici konut veya işyeri tahsisi yapılıyor.


Anlaşma yapılarak tahliye edilen yapıların maliklerine, kiracılarına veya işyeri sahiplerine Bakanlık tarafından çeşitli yardımlar yapılıyor. Bu yardımlar arasında kentsel dönüşüm kira yardımı yer alıyor.


Deprem Risk Raporu Bakanlık tarafından onaylandıktan sonra Binadaki Mülk Sahipleri Kentsel Dönüşüm Kira yardımından yararlanabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için neler gerekli?


Kentsel dönüşüm kira yardımı için gereken belgeler;

Kentsel dönüşüm kira yardımı için başvuru dilekçesinin doldurulması ve kira yardımı için gerekli evrakların temin edilmesi gerekiyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar şu şekilde sıralanıyor:


1- Nüfus cüzdanı fotokopisi 

2- Konut veya işyerinin tapu senedi 

3- Riskli bina tespit raporu inceleme formu 

4- Tahliye ettiğime dair yeni adresimi gösterir adrese dayalı nüfus kayıt örneği


Örnek başvuru formu

 

İSTANBUL ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜNE 

 

Aşağıda bilgileri bulunan ve ARAADNET yazılımında …………………. yapı kimlik 

numaralı binamız 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı olarak tespit edilmiş olup, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 16 ncı maddesine göre kira yardımından faydalanmak istiyorum. 


Riskli binamı …./…./201… tarihinde tahliye ettiğimi beyan eder, aksi durumun tespit edilmesi halinde 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre faiziyle geri ödeyeceğimi taahhüt ederim. 


 Kira yardımından faydalanmam halinde 13.10.2012 tarihli ve 28440 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Karar uyarınca bankalardan faiz destekli kredi başvurusunda bulunmayacağımı taahhüt ederim. 


 Kira yardımı başvurumun uygun bulunması halinde aşağıda belirttiğim hesap 

numarama yatırılması hususunda; 

Gereğini arz ederim. 

 

 ……/…./2014 

 Adı Soyadı - İmza 

 

İletişim Bilgileri 

Adres : 

 

Telefon : 

 

Banka Hesap Numarası (IBAN) : 

 

EKLER: 

1- Nüfus cüzdanı fotokopisi 

2- Konut veya işyerinin tapu senedi 

3- Riskli bina tespit raporu inceleme formu 

4- Tahliye ettiğime dair yeni adresimi gösterir adrese dayalı nüfus kayıt örneği 


Kentsel dönüşümde kira yardımı süresi ne kadar?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön