27 / 04 / 2024

Kartal kentsel dönüşümü için firmalar hazır

Kartal kentsel dönüşümü için firmalar hazır

Kartal'da yaklaşık 8 milyon metrekarelik alandan oluşan ve İstanbul'un çehresini değiştirecek kentsel dönüşüm için firmalar ve altyapı hazır.



AK Parti Kartal belediye başkan adayı Bekir Kılıç, Kartal'da yaklaşık 8 milyon metrekarelik alandan oluşan ve İstanbul'un çehresini değiştirecek kentsel dönüşüm için firmaların ve altyapının hazır olduğunu, yatırımların başlaması için öncülüğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Çocukluk hayali olan belediye başkanlığı için Evyap'taki görevinden ve profesyonel işadamlığından vazgeçen Kılıç, iş dünyasındaki 20 yıllık tecrübesini ilçe için harcamak istediğini belirtti.

Kartal'ın çok önemli bir yatırım bölgesi olduğunu vurgulayan Kılıç, 3 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metropolitan Planlama Merkezi'nin imza attığı vizyon projesinin bölgenin çehresini değiştireceğini dile getirdi. Düzenlenen kentsel tasarım yarışmasını dünyaca ünlü kadın mimar Zaha Hadid'in kazandığını hatırlatan Kılıç, "Yunus Çimento fabrikasından başlayıp Yakacık'ın altına kadar olan aksta çok önemli merkezi iş alanları oluşacak. İçlerinde finans merkezleri, alışveriş merkezleri, yönetim binaları, turizm ve kültür yatırımları olacak. Bu bölgede yapılacak yapılarda tam 200 bin insan iş imkanı bulacak" dedi.

MÜRACAAT EDENLER VAR

Bölgede arazisi olan firmaların şimdi yatırım için start beklediklerini kaydeden Kılıç, "Müracaat edenler var. Yatırımı başlatacak olanlar var. Tabii biz istiyoruz ki devlet de burada bir takım yatırımlara önderlik etsin. Umuyorum ki devlet lokomotif vazifesi yapar" diye konuştu.

Yeşafak


Geri Dön