27 / 04 / 2024

Hikmet Haspolatlı: 700 milyon liralık kaynak kentsel dönüşüm için harcandı!

Hikmet Haspolatlı: 700 milyon liralık kaynak kentsel dönüşüm için harcandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı; Şu ana kadar 700 milyon liraya yakın bir kaynak kentsel dönüşüm için harcandı, şeklinde konuştu



Türkiye'de ve dünyada ekonominin can daman olarak görünen inşaat sektörünün temsilcileri Bursa'da buluştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı, Türkiye'deki kentsel dönüşüm çalışmalarının son halı hakkında bilgi verdi. 


Kentsel dönüşünde vatandaşların ve mahalli idarelerin katkısıyla ciddi mesafe kat edildiğini dile getiren Haspolatlı, "Ülke genelinde yerel yönetimlerin yaptığı uygulamalarla 1 milyonu nüfusu kapsayacak şekilde yapı stokunun yenilenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. 


Vatandaşlarımızın kendi yaptığı riskli yapı tespitleri ve kendi binalarını yenileme süreci hızlı bir şekilde sürüyor. Bakanlığımız bu konuda vergi ve harç muafiyeti gibi destekler veriyor" dedi. 


Türkiye'de 7 bin hektara yakın alanın riskli olarak görüldüğünü ifade eden Haspolatlı, 1,5 yılda harcanan maliyeti açıkladı. Haspolatlı, "Bu alanlarda bir milyonun üzerinde nüfus yaşıyor. Şu ana kadar 700 milyon liraya yakın bir kaynak kentsel dönüşüm için harcandı" şeklinde konuştu. 

Yeni Meram



Geri Dön