23 / 06 / 2024

İzmir pilot şehir seçildi: Kentsel dönüşüm için Dünya Bankası destekli kredi verilecek!

İzmir pilot şehir seçildi: Kentsel dönüşüm için Dünya Bankası destekli kredi verilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşüm için finansman desteğini açıkladı. Bu kapsamda İzmir dahil 5 şehirde hak sahiplerine 180 ay vade yüzde 0.69 gibi düşük vadeyle 2,5 milyon liralık finansman sunulacak. İşte ayrıntılar...



6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Türkiye'nin yapı stokunun kentsel dönüşümle yenilenmesi gerektiği her fırsatta belirtiliyor. İzmir'de de 6 ve 7'den büyük deprem meydana getirebilecek 20'den fazla fay hattının olduğu ifade ediliyor. 

Bu nedenle İzmir'in pilot bölge olarak seçildiği, şehirde konutunu yenilemek isteyenlere uygun faizle kredi temin edileceği belirtildi.

İzmir pilot şehir seçildi: Kentsel dönüşüm için Dünya Bankası destekli kredi verilecek!

İz Gazete'den Esra Seyirden'in haberine göre; Kabine toplantısının ardından basın açıklamasında İzmirlilere müjde veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 şehirin yer aldığı ve İzmir'in pilot seçildiği Dirençli Şehirler Projesi çerçevesinde, konutunu yenilemek isteyenlere aylık 0,69 faizle 180 aya kadar vadeli kredi temin edileceğini duyurdu. 

Dirençli Şehirler Projesi ile ilgili geçtiğimiz zamanlarda da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bilgi vermişti. 

Bakan Özhaseki, konuya ilişkin açıklamasında İzmir’de bunu gerçekleştirebilmek için hep birlikte hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekmiş ve "Bu işin 3 tarafı bulunuyor. Birisi bakanlıksa, birisi belediyeler, birisi de şahıslar, vatandaşlar. Burada ne yazık ki üzülerek söylüyorum, belediye tarafındaki ayağımız eksik. İsteriz ki gelsinler, kolumuza girsinler, biz onların koluna girelim, ayaklarına gidelim hiç önemli değil. Buradaki dönüşümleri baştan sona birlikte yapalım" ifadelerini kullandı. 

İzmir pilot şehir seçildi: Kentsel dönüşüm için Dünya Bankası destekli kredi verilecek!

DİRENÇLİ ŞEHİRLERİN KAPSAMI 

Pilot olarak İzmir'in seçildiği projede İstanbul, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ'daki riskli yapıların dönüştürülmesinde enerji verimliliği dikkate alınacak. Proje çerçevesinde iklim dostu ve afetlere dayanıklı konut ve iş yeri yapımı için hak sahiplerine uygun maliyetli finansman imkanı tanınacak.

Proje kapsamında 2,5 milyon TL'ye ulaşan kredi desteği aylık yüzde 0,69 faiz ve 180 ay vadeyle verilecek. Başka evi olmayan orta ve düşük gelirli vatandaşlara, şehit ve gazi yakınlarına, emeklilere ve engellilere yıllık yüzde 0,25 faiz indirimi sunulacak.

Bunun yanı sıra A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0,5, B sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0,25 faiz indirimi yapılacak.

Ödemeler, inşaat ilerleme seviyesine bağlı şekilde gerçekleştirilecek. 

Zeytinburnu'nda ev sahibi kaldırıma hobi bahçesi yaptı! Görenler isyan etti!

Emeklilere 30 Haziran'a kadar 18 bin TL yatıyor! Şimdi açıklandı: ING emekli promosyon Haziran 2024!

Hem tam zamanlı hem de yarı zamanlı çalışan anneler dikkat! 3 bin 900 Euro bakıcı desteğine kimler, nasıl başvurabilir?


Geri Dön