06 / 05 / 2024

Nemrut Dağı kral yolu

Nemrut Dağı kral yolu

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Nemrut Dağı'na ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yapılan "Kral yolu"nda çalışmalar sürüyor.2015 yılının Haziran ayında tamamlanması planlanan yol turizm sezonuna yetiştirilecek.

Avrupa’da büyük emlak depremi: Genç emlak kralı battı, sektörü domino etkisi korkusu sardı!

Avrupa’nın emlak kralı 42 yaşındaki Rene Benko’nun patronu olduğu ve milyarlarca borcu olan Signa Holding’e kayyum atandı. Holding, Avrupa’da büyük emlak depremine neden olurken, emlak ve finans sektörünü de domino etkisi korkusu sardı

Kral Selman'a Koç Holding önerileri! 

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Fenerbahçe - Galatasaray arasındaki Süper Kupa finalinin oynanamaması  sosyal medyada da konu geniş yer tuttu. X'te 27,7 bin takipçili bir hesaptan Kral Selman'a Ali Koç'un şirketleri ile ilgili çarpıcı bir öneri geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İngiltere’de banknotlar neden değişiyor? Eski paralar ne olacak?

İngiltere Kraliçesi’nin ölümünün ardından İngiltere’de banknotlar da değişecek ve yeni banknotlar da Kral üçüncü Charles yer alacak.

Belçika Kralı'ndan 3 Ukraynalı aileye konut tahsisi!

Belçika Kralı Phillip ve Kraliçesi Matilda, Ukrayna'da yaşanan savaştan kaçan toplamda 3 Ukraynalı aileye konut tahsisi yaptı.

Kral As Suit Residance Otelcilik Limited Şirketi kuruldu!

Kral As Suit Residance Otelcilik Limited Şirketi Gaziosmanpaşa’da   150 bin  TL sermaye bedeli ile Adem Kesici Sinan İstek  ve Şiyar Aslan tarafından kuruldu.

Nemrut Dağı kraterindeki yapılaşmaya ilişkin suç duyurusu!

Bitlis sınırlarındaki Nemrut Dağı Krater Gölü ve Kalderası’na ‘tuvalet’ ve ‘sosyal tesis’ adı altında yapılan betonarme inşaat çalışmalarına ilişkin DEVA Partisi Bitlis İl Başkanlığı suç duyurusu yaptı. 

Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Nemrut Dağı tur güzergahında bulunan Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi...

Trump kendini dünya emlak kralı sanıyor!

Başkanlık koltuğunun verdiği güç ve kibirle Ortadoğu’da sınırlar çizen Trump, “dünya emlak kralı” edasıyla ülkelerin topraklarını parselleyerek, ABD’nin jandarması İsrail’e devretmeye çalışıyor...

Nemrut raylı sistem projesi bu yıl hızlanacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, "Nemrut'ta uzun zamandır gündemde olan ve çok sorulan raylı sistem projesi var. Projeyi bu yıl hızlandıracağız. UNESCO da projeyi onaylarsa hızlı bir şekilde yatırıma başlayacağız, hayata geçireceğiz" dedi...

Nemrut Dağı'na teleferik yapımı önerisi mecliste!

Nemrut Dağı'na ulaşımı kolaylaştırmak üzere teleferik yapımı önerisi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Öykü Gürman Trabzon’da kral dairesine yerleşti!

Genç şarkıcı ve oyuncu Öykü Gürman, Trabzon’da kendisine daha konforlu olsun diye bir otelin kral dairesine yerleşti. Gürman, otele aylık 15 bin TL'ye anlaştı.

Çimento kralının oğlu Çırağan'da evlendi!

Hintli çimento kralının oğlu, Çırağan Sarayı'nda evlendi. 5 milyon dolara yapılan düğüne 300'ü aşkın davetli katıldı.

Terma City aynı anda 19 kralı ağırlayabilecek!

Karaderili Şirketler Grubu’nun 180 milyon dolarlık yatırım ile hayata geçirdiği Terma City Oteli, aynı anda 19 devlet başkanı ya da kralın konaklayabileceği şekilde tasarlandı.

Nemrut Dağı kral yolu Haberi

Nemrut Dağı kral yolu

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı'na ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yapılan "Kral yolu"nda çalışmalar sürüyor.


Dünya’nın 8. harikası olarak kabul edilen Nemrut Dağı, yeni yapılan Kral Yolu ile Adıyaman’a 33 kilometre yaklaşıyor. UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan ve 2 bin 206 metre yükseklikteki devasa heykeller ile dünyanın önemli tarihi mekânlarından birisi olan Nemrut Dağı’na ulaşım kolaylaşacak.


Nemrut Dağı’na Karadut istikametinden giden yola alternatif olarak ikinci bir yol olan Kral Yolu’nda genişletme ve yapım çalışmaları hızla devam ediyor. 2015 yılının Haziran ayında tamamlanması planlanan yol turizm sezonuna yetiştirilecek.


Kral Antiochos’un kullandığı Kral Yolu tamamlandığında Adıyaman şehir merkezinde Nemrut Dağı’na Karakuş, Cendere, Yenikale, Arsemia, Damlacık üzerinden 104 kilometre olan yol 71 kilometreye düşecek.


Daha önce dar ve...