17 / 05 / 2024

Nemrut kral yolu ne zaman yapılacak

Nemrut kral yolu ne zaman yapılacak

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Nemrut Dağı'na ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yapılan yolda çalışmalar sürüyor. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş Arsemia ve Nemrut Dağı arasında yapımı devam eden Kral yolunda incelemelerde bulundu.

Didim'de Antik Kral Yolu’na OSB kurulacak!

İYİ Parti Aydın Milletvekili Adnan Sezgin yaptığı açıklamada Didim’de antik Kral Yolu üzerinde ve turizm bölgesinde Didim Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulacağını söyledi.

İzmir Nemrut Limanı yolu imar planı çalışmaları sürüyor!

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Aliağa ilçesi ile Yeni Foça arasındaki Nemrut Limanı yolunun imar planı çalışmalarının devam ettiğini ancak bu süreçte bakım ve onarım çalışmasının başlatıldığını belirtti.

Nemrut Dağı'na ulaşım kolaylaştırılıyor!

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Nemrut Dağı'na ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yapılan "Kral yolu"nda çalışmalar sürüyor.2015 yılının Haziran ayında tamamlanması planlanan yol turizm sezonuna yetiştirilecek.

Nemrut'a Kral yolu yapılıyor!

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Nemrut Dağı'na ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yapılan yolda çalışmalar sürüyor. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş Arsemia ve Nemrut Dağı arasında yapımı devam eden Kral yolunda incelemelerde bulundu.

Nemrut Dağı, interaktif simülasyon ve oyunlarla tanıtılacak!

Nemrut Dağı interaktif simülasyonu, Kral 1. Antiochos'un konuşan oyunu ve Kommagene Krallığı'nın kayıp hazine uygulamaları internet ortamında izlenmeye başlandı.Nemrut Dağı, interaktif simülasyon ve oyunlarla tanıtılacak.

Nemrut'taki heykeller nano teknolojiyle korunuyor!

Kommagene Kralı Antiochus Theos tarafından M.Ö 62 yılında yapılan ve "Dünyada güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yer" olarak bilinen Nemrut Dağı ören yerindeki heykelleri korumaya yönelik çalışma başlatıldı...

Bodrum'da sular çekilince Myndos kentinin kalıntıları ortaya çıktı!

Suların çekilmesiyle bir tarihin ortaya çıktığını belirten Myndos Kazı Başkanı Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Kral Yolu'nu gelgit olaylarına gerek kalmadan ortaya çıkaracak projeyi anlattı.

Bodrum Gümüşlük'te suların çekilmesiyle tarih ortaya çıktı!

Bodrum’a 18 kilometre uzaklıktaki Gümüşlük’te, her yıl yaklaşık 300 bin kişinin ziyaret ettiği 150 metre uzunluğunda 1.5 metre genişliğindeki Kral Yolu suların çekilmesiyle ortaya çıktı....

Suudi Arabistan Kralı Abdullah 10 ton çimento ithal edecek!

Suudi Arabistan Kralı Abdullah, kendi ülkesinde inşa edilecek inşaat projeleri için 10 milyon ton çimento ithal edecek...

Akdeniz Sahil Yolu Projesi 2014 yılı sonunda tamamlanacak!

Şehir merkezleri birbirine en uzak komşu iller olarak bilinen Antalya ve Mersin arasındaki coğrafik engeller, Akdeniz Sahil Yolu projesiyle aşılacak.

Yalova Yolu ile İzmir Yolu yeni yol çalışmasıyla yakınlaşacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın daha ulaşılabilir bir kent olması hedefiyle, Yalova Yolu ile İzmir Yolu’nu daha da yakınlaştıracak olan 30 metrelik yolun kısa süre sonra hizmete açılacağını söyledi

Türk Hava Yolları, yılın en iyi hava yolu şirketi seçildi!

Air Transport News Dergisi, hava yolu şirketi ödülüne (2013 Air Transport News Awards) THY'yi layık gördü

Eviya Gayrimenkul Sancaktepe bisiklet yolu projesine sponsor!

Eviya Gayrimenkul, Sancaktepe Belediyesi’nin bisiklet yolu projesine tanıtım sponsoru oluyor! Proje, 10 Mart 2013 Pazar günü saat 13.00 ila 16.00 arasında Sevenler Caddesi Kent Parkı’nda düzenlenecek bisiklet şenliği ile duyuruluyor…

Nemrut kral yolu ne zaman yapılacak Haberi

Nemrut kral yolu ne zaman yapılacak

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Nemrut Dağı'na ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yapılan "Kral yolu"nda çalışmalar sürüyor.


 Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Kahta Kayamakamı Dede Musa Baştürk'le Arsemia ve Nemrut Dağı arasında yapımı devam eden Kral yolunda incelemelerde bulundu.


Demirtaş, incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmaların sona yaklaştığını belirterek, yolun gelecek yıl içerisinde hizmete sunulacağını söyledi.


Yolun tamamlanmasıyla turizmin daha da canlanacağını belirten Demirtaş, "Bu yol çalışması yapılmadan önce Nemrut'u ziyaret edenler zorluk çekiyordu. İhalesini 2013 yılında yaptığımız yol, aksilik olmazsa 2015'in haziran ayında hizmete sunulacak. Bu yol sayesinde eğimler düşürüldü ve araçların rahatlıkla Nemrut'a ulaşması sağlanacak" dedi.


Tarihte krallar tarafından kullanılan yolun eğiminin yüzde 25'ten 13'e düşürüldüğünü ifade eden Demirtaş, Kral yolu sayesinde Adıyaman ile Nemrut arasındaki mesafenin de 33 kilometre kısaldığını kaydetti.


Yol tamamlandıktan...