29 / 04 / 2024

nemrut limanı özel proje alanı

nemrut limanı özel proje alanı

İzmir Aliağa İlçesi, Nemrut Körfezinde Özel Proje Alanı olarak belirlenen alana ilişkin imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Güzelçamlı'da yat limanı projesi davalık oldu!

Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’da yapılması planlanan yat limanı için hazırlanan "ÇED Olumlu" raporunun iptal edilmesi için dava açıldı.

Antalya Boğaçay özel proje alanı yapımı ihalesi 5 Nisan'da!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konyaaltı İlçesi, Liman Mahallesinde bulunan 21523 ada 1, 2, 3 ve 4 parsel numaralı taşınmazlar üzerine İDARE tarafından onaylanacak Arsa satışı karşılığı Boğaçay Özel Proje Alanı Yapımı Projesine Uygun İnşaat ve düzenleme ihalesini 5 Nisan'da yapacak.

İzmir Nemrut Körfezi özel proje alanı imar planı askıda!

İzmir Aliağa İlçesi, Nemrut Körfezinde Özel Proje Alanı olarak belirlenen alana ilişkin imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Denize kıyısı olan her bölgeye aktarma limanı yapılacak!

Deniz taşımacılığında 1-1.5 yılda eski güzel günlere dönüleceğini belirten Başbakan Yıldırım “Hedefimiz denize kıyısı olan her bölgemizde bir ana aktarma limanı oluşturmak” dedi.

Bursa Ketendere'ye Ro-Ro Limanı yapılacak mı?

Güzelyalı'ya ve Karacabey Boğazı'na özel sektörce yapılmak istenen Ro-Ro limanı Bursa'nın yollarındaki trafik yükünü artıracağı gerekçesiyle eleştiri toplamış, projeler sonrasında rafa kalkmıştı. Şimdi bu işe Bursa Büyükşehir Belediyesi el atıyor.

Çandarlı Limanı ihaleye çıkıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Dr. Özkan Poyraz, Çandarlı Limanı'nın yapım ihalesinin 6 ay içinde çıkılacağını söyledi. Nemrut Limanı bağlantı yolunun ihalesi için ise Nisan'da çalışmaların tamamlanmasına karar verildi.

Bandırma liman projesi için iyi niyet anlaşması imzalandı!

Ahmet Edip Uğur beraberinde kamu ve özel sektör temsilcileri ile Rotterdam’a çıkarma yapıldı. Bandırma ilçesindeki liman projesi için Port of Rotterdam CEO’su ile karşılıklı iyi niyet anlaşması imzalandı.

Şakran yat liman imar planı askıda!

Geçtiğimiz yıl duyurulan ve ilçede büyük tartışmalara yol açan yat limanı projesiyle ilgili bakanlıktan flaş bir hamle geldi. Marinaya özel düzenleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hazırlanan imar planlarını bir ay süresince askıya çıkardı.

Batıçim Aliağa Nemrut Körfezi’ndeki limanına yatırım yapacak!

Batı Anadolu Çimento (Batıçim), Aliağa Nemrut Körfezi’ndeki limanına 15 milyon dolar yatırım yapacak. Aliağa Horozgediği mevkiindeki 64 dönümlük arsayı 17.5 milyon TL’ye satın alan şirket, bölgeye 21 antrepo kurmayı planlıyor.

Batıçim'den Aliağa Nemrut Limanı'na yatırım atağı!

PETKİM’in Aliağa’da Türkiye’nin en büyüklerinden biri olacak liman yatırımı sürerken İzmir’in önde gelen bir başka sanayi kuruluşu Batı Anadolu Çimento'da (Batıçim), yine Aliağa Nemrut’taki limanında yatırım atağı başlattı.

İzmir Nemrut Limanı yolu imar planı çalışmaları sürüyor!

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Aliağa ilçesi ile Yeni Foça arasındaki Nemrut Limanı yolunun imar planı çalışmalarının devam ettiğini ancak bu süreçte bakım ve onarım çalışmasının başlatıldığını belirtti.

İzmir Nemrut Körfezi Limanı imar planı askıda!

İzmir Aliağa İlçesi, Nemrut Körfezi “Liman” Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı teklifi ve açıklama raporları askıya çıktı...

Ambarlı'ya Ro-Ro projesi için özel liman yapılacak!

TIR ve kamyonların İstanbul trafiğine girmeden, Avrupa’dan Asya’ya geçmesini sağlayacak Ro-Ro gemileri için Ambarlı’ya özel liman yapılacak. Trafikten günde 2 bin TIR eksilecek.

nemrut limanı özel proje alanı Haberi

nemrut limanı özel proje alanı


İzmir Aliağa İlçesi, Nemrut Körfezinde 23 Mayıs 2013 tarih ve 7792 sayılı Bakan Olur’u ile Özel Proje Alanı olarak belirlenen alanda 08 Şubat 2012 tarih ve 21 Mayıs 2014 tarihlerinde onaylanan Uygulama İmar Planı ile 21 Mayıs 2014 tarihinde onaylanan Nazım İmar Planı üzerinde teklif edilen “Liman” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi, bakanlık tarafından 9 Şubat 2017 tarihinde onaylandı. Bugün askıya çıkarılan imar planı 13 Mart 2017 tarihinde askıdan indirilecek. 



1/1000'lik plan raporu için tıklayınız


1/5000'lik plan raporu için...