29 / 04 / 2024

Nepal çığ

Nepal çığ

Nepal'deki çığ ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor. Çığ düşmesi ve tipi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 38'e çıktı. Dağcıların güvenliği için trekking yolunun bir kısmı kapatıldı.

Kripto paraları yasaklayan ülke sayısı artıyor!

Kongre Hukuk Kütüphanesi Küresel Hukuk Araştırmaları Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir rapora göre, 50 ülke daha kripto paraları yasakladı. Rapora göre, Cezayir, Bangladeş, Çin, Mısır, Irak, Fas, Nepal, Katar ve Tunus kripto paralara yasak getiren ülkelerden.

Nepal'de kira ücretleri 1 ay ertelendi!

Nepal hükümeti, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kira ve okul ücretlerinin bir ay ertelenmesi talimatını verdi.

Türk işadamları için Nepal'de yatırım fırsat

Nepal Yatırım Zirvesi gerçekleşti. Zirvede, Türk işadamları için yatırım fırsatları anlatıldı. 7 proje öne çıktı.

Prens Harry, Nepal'de okul inşaatına yardım etti!

İngiliz Kraliyet ailesinden Prens Harry, geçtiğimiz yıl depremden dolayı büyük hasar gören Nepal'de bir köyde okul inşaatına yardım etti. Prens bu davranışıyla halkın sevgisini kazandı.

EXPO 2016'nın inşaatı ülke bahçesine zarar verir mi?

EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, Nepal Proje Koordinatörü Binayak Shah ve Nepal Pavilyon Direktörü Birendra Bajracharya, EXPO 2016 Antalya Ajansı yetkililerinin de katılımıyla ülke bahçesi için çalışmalara başladı.

Osman Bektaş: Depremler Türkiye’yi tehdit ediyor!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, Nepal ve yakın çevresinde son 6 ayda meydana gelen 8 depremin, Türkiye için tehdit unsuru olduğunu söyledi.

Nepal depremi güvenli yapı inşası için alarm niteliğinde!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar, ''Nepal depremi Türkiye'de güvenli yapıların inşası için alarm olarak değerlendirilmeli" dedi..

Fethi Hinginar: Nepal depremi Türkiye'de güvenli yapı alarmına geçirdi!

İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, " Nepal depremi Türkiye'de güvenli yapıların inşası için alarm olarak değerlendirilmeli " dedi.

Fethi Hinginar: Nepal güvenli yapı inşaatı için alarm olmalı!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Nepal depreminin Türkiye’de ‘Güvenli Yapıların inşası için’ alarm olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor. Türkiye İMSAD “Türkiye Nepal’i yaşamamalı”diyor…

Naci Görür: Türkiye Nepal'den farklı olmayabilir!

İTÜ Maden Fakültesi'ndeki görevinden "Deprem konusunda resmi organlar bizden fikir dahi almıyor" diyerek ayrılan Naci Görür BirGün'e konuştu. Görür, Nepal depremi sonrası bir kez daha uyardı.

Yücel Çelikbilek: Boğaz'da dönüşüm için onay bekleniyor!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, yapı stokundaki tehlikeye dikkat çekti: “Nepal’deki deprem İstanbul’da olursa Boğaz’da bir tane bina kalmaz. Boğaz’ın tamamı için söylüyorum. Beykoz, Üsküdar, Beşiktaş, Beyoğlu ve Sarıyer için”

İMO: Lüks değil, nitelikli yaşam kurulmalı!

İnşaat mühendisleri Odası Yönetin Kurulu tarafından yapılan açıklamada Nepal depreminin ardından deprem gerçeğinin bir kez daha hatırlanması gerektiği belirtildi.

Nepal'de 7,9 şiddetinde deprem!

Nepal'in başkenti Katmandu'da 7,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde can kaybı büyük. İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre ölü sayısı 618'e yükselmiş durumda.

Nepal çığ Haberi

Nepal çığ

Nepal'de çığ düşmesi ve tipi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 38'e çıktığı bildirildi.


Kurtarma helikopterinin dün dokuz ceset daha tespit etmesi sonucu 15 Ekim'de meydana gelen çığ düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 38'e yükseldi.


Nepalli yetkililer, çok kullanılan Annapurna trekking yolunu, yeni yürüyüşçülerin güvenliği için bugün kapattıklarını açıkladı.


Nepal hükümeti yetkilisi Yama Bahadur Chokhyal, hava düzelince dağcıların aynı yolu kullanarak yürüyüşe çıktıklarını belirterek "Arama kurtarma ekiplerimiz, fırtınada mahsur kalan kişilere ulaşmaya çalışırken yeni yürüyüşçüleri kurtarmak zorunda kaldı" dedi.


Chokhyal, dağcıların tehlikelere rağmen aynı yolu kullanmalarının kurtarma ekiplerine ek yük getirdiğini  bu nedenle yolu yürüyüşe kapattıklarını kaydederek fırtınada mahsur kalan yüzlerce kişinin çoğunun kurtarıldığını söyledi.


Arama kurtarma çalışmalarını koordine eden Nepal Trekking Acenteleri Birliği'nden yetkililer, 5 bin 100 metre yükseklikteki bulunan cesetlerin şimdilik geri getirilmesinin mümkün...