08 / 05 / 2024

Nergiz Parkı bina

Nergiz Parkı bina

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Yapılacak hizmetin, Nergiz halkının onayına sunulmasına karar verdik" dedi. Nergiz mahalle muhtarı Ayşe Önder ise, "Zaten halk oylaması bizim önerimizdi" dedi

Sarıyer'de 11 katlı bina çöktü!

İstanbul Avrupa Yakası Sarıyer'de 11 katlı bina yerle bir oldu, binanın çökmesiyle park halindeki 3 araç hasar gördü.

Samsun'da büyük panik! 6 katlı bina tahliye edildi!

Samsun'un Atakum ilçesinde dere ıslah çalışlarında bir binanın istinat duvarı çöktü. Park halindeki otomobili yamaca kaydığı olayda, 6 katlı bina tahliye edildi.

Bursa Altınova'daki 2 katlı bina yıkıldı!

Çalışmalarına devam eden Osmangazi Belediyesi, şehre nefes aldıracak park, meydan ve yeşil alan kazandırmak için kamulaştırılan 2 katlı bina, belediye ekipleri tarafından yıkıldı. 

Pendik Bosnalı Parkı'ndaki bina ‘Kütüphane Kafe’ olacak!

Pendik Sapanbağlar Mahallesi’nde bulunan 13 bin metrekarelik Bosnalı Şehit Çocuklar Parkı’na tek katlı bir bina inşa eden Belediye, binanın ne amaçla kullanılması gerektiğini halka sordu. Halk oylamasında 'Kütüphane Kafe’ 658 oy aldı.

Karşıyaka Nergiz Parkı'nın imar planı değişti!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, halkın talepleri doğrultusunda Nergiz Parkı'nın milyonluk arazisi için imar planı değişikliği yaptı. İmar planında 'belediye hizmet alanı' olan 2 bin 500 metrekarelik arazi, resmen 'park' oldu.

Meclis'e yeni bina yerine park yapılacak!

Bombalanan Meclis binasında yapılan tadilat tamamlanırken, Halkla İlişkiler A ve B bloklarının yerine sığınak ve otoparkı bulunan 3-4 katlı binaların yapılması da kararlaştırılmıştı. Binaların yapılması beklenirken, bu alanın park yapılarak değerlendirilmesi kararı alındı.

İzmit Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne yeni bina!

İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü için hizmet binası inşa edilecek. Yeşilova’da hayata geçirilecek binanın ihalesi 6 firmanın katılımıyla gerçekleşti.

İzmir'de engelliler için yapılan bina şikayet edildi!

Zeytinli Park içerisinde, Engelsiz Park’ın yanına, Aliağa Belediyesi tarafından inşa edilen prefabrik bina, Şehir Plancıları Odası tarafından şikayet edildi.

Karşıyaka Nergiz Parkı sil baştan yenilendi!

Karşıyaka Belediyesi, ilçenin en büyük parklarından biri olan Nergiz Parkı’nı sil baştan yeniledi. Geçtiğimiz ay açılışı yapılan park, kısa sürede bölgenin cazibe merkezi haline geldi.

Karşıyaka Nergiz Parkı ne zaman açılacak?

Karşıyaka Belediyesi, Nergiz Parkı’nı sil baştan yeniliyor. Sıradan bir parktan öte; hem çocuklar hem de yetişkinler için modern bir sosyal yaşam alanına dönüşecek olan park, Ramazan Bayramı’nın ardından törenle hizmete açılacak.

Silivri-Danamandıra Tabiat Parkı'na bina yapıldı!

Esenyurt Belediyesi tarafından 49 yıllığına kiralanan Silivri- Danamandıra Tabiat Parkı'nda betonarme bina yapılması çevrecilerin tepkisine yol açtı. 3 metreye 7 metre uzunluğunda yapılan binayla ilgili çevreciler Silivri Belediyesine şikayette bulundu.

Alibeyköy'deki parka yapılacak bina projesi protesto edildi!

Alibeyköy Karadolap Mahallesi'ndeki, Afet Toplanma Bölgesi ve Çocuk Parkı'na Eyüp Belediyesi tarafından bir yıl önce gelen ihale kararıyla 42 katlı bir bina yapılacağı söylendi.

Park Dedeman Levent'e Leed Gold Sertifikası!

Park Dedeman Levent, çevre dostu bina tasarımıyla dünyanın en önemli çevresel sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği belgesi LEED’in en üst seviyelerinden olan “Gold Sertifikası”nı almaya hak kazandı.

Nergiz Parkı bina Haberi

Nergiz Parkı bina


Karşıyaka Belediyesi, Nergiz Parkı'nda yapmak istediği binaya karşı oluşan yoğun tepkiler nedeniyle "halk oylamasına" gitme kararı aldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Yapılacak hizmetin, Nergiz halkının onayına sunulmasına karar verdik" dedi. Nergiz mahalle muhtarı Ayşe Önder ise, "Zaten halk oylaması bizim önerimizdi. Çünkü sonucun farklı çıkmayacağından eminiz. Fakat bunu yaparken mahalle dışından insanları getirip oy kullandırmasınlar. Yoksa eylemlere devam ederiz" dedi. Karşıyaka Belediyesi kısa süre önce, Nergiz mahallesinde, içinde Kadın Danışma Merkezi, Nergiz ve Goncalar mahalle muhtarlık ofisleri ve park bulunan alanda "sosyal tesis" yapmaya karar vermişti. Ancak bu karara Nergis mahalle muhtarı Ayşen Önder ile birlikte yaklaşık 30 kişi park alanı içinde yaptıkları eylemle tepki...